Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
moja albo noszona albo przy butli 😞 sama nie ma opcji by zasnęła. jak była malusia było fajnie, a teraz żałuje że ją tak nauczyłam. jest coraz większa i waga już słuszna 🙂

Ja Julka też tak nauczyłam,że zasypiał przy butelce. Jeszcze a mlekiem to pól biedy - gorzej przy soczkach. Nie wolno tak robić, bo szybciej maluszka próchnica dopadnie ;/ wiec go oduczałam i się udało. Z tym zasypianiem obok niego też miałam cyrki - do dziś jeszcze czasami mam ;p ale częściej zasypia sam... Teraz mi zasnął w łóżeczku sam.. wściekał się, chodził od barierki do barierki, pluszaki przerzucał i nagle cisza ;D Śpi 🙂 hihi 🙂
Zazdroszczę Wam laski,że te wasze maluszki już tak śmigają. Mój Julek tylko na razie w łóżeczku sie pewnie czuje i tam biega do woli - ale wiadomo mała przestrzeń.. jak z nim idę i trzymam go za rączkę to się czasem puszcza i kilka kroków sam robi... a zaraz po nich jest bęc 😉 i najgorsze jest to,że leci nie na pupę, ale na twarz 😞 i ja się chyba bardziej boje tego jego chodzenia niż on sam 😞

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Aniu dojdzie do wprawy powoli. Moja pije albo herbatkę albo wodę, soki najczęściej tylko na spacerku dostaje
Wiem że to żadne wytłumaczenie, ale jakoś nie mam natchnienia na cyrki z usypianiem bo i tak je mam, a chyba kolejne ząbale chcą iść i tak są hece.

Hehe...rozumiem Cię... u nas podobnie.. ostatnio z Julka się taki urwis zrobił, że szok..
Wszędzie chciałby wejść..wszystko zobaczyć..wszystkiego dotknąć..no i spróbować.. 😉
Ja jak mam już dość jego fochów przy usypianiu to włączam mu bajki na JimJam i sobie chłopak ogląda... a ile radości i hałasu przy tym jest... 🙂 ale tak sobie poogląda i sam się już później pokłada do spania 🙂 No i ostatnio mam masakrę z przewijaniem go... wierci się na wszystkie strony... a jak go chcę poprawić to pyskuje po swojemu 😉 Niemożliwy jest momentami 😉 no ale cóż... 🙂

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
ale gorąco dziś 😞

Kochana u nas dziś pierwszy raz od kilku upalnych dni jest dużo chłodniej...nawet solidnie rano padało.. ale pod wieczór zaczęło się wypogadzać, także pewnie jutro a jak nie to pojutrze znów wróci rozgrzane słoneczko 🙂 mnie tam się podoba - uwielbiam upały 🙂 gorzej z Julkiem, bo chciałby pójść na dwór a ty dupcia - za gorąco.. ale chociaż chwilę pochlapie się w basenie 🙂
W końcu zaczęłam rozdawać zaproszenia na imprezę 😉 jutro ostatnia partia 😉

• Mamusia
U nas jeśli chodzi o zmane pieluchy to od jakiegoś 1,5 miesiąca zmiana jest na stojąco bo nie da się położyć. siusiu to jeszcze pół biedy gorzej jak jest coś grubszego 🙂. staram sie ją kłąść ale ona odwtaca się an boczek i spiernicza 🙂. nawet po kąpieli ciężko ją położyć, mówie wam ile ja sie nachetam. A teraz odkąd biega to aj zdejmuje jej pieluche albo ubranko, a ona ucieka po całym mieszkaniu by nie ząłożyć czegoś innego. Ubwa niesamowity, ale ile ja się na pocę mówie wam, szok 🙂

• Mamusia
ale fajnie popisałyscie troszkę bylo co czytać 🙂u nas tak samo z pieluszką///masakra.wiec jak jest kupka to ja odrazu ide pod kran we wannie.inaczej juz sie nie da,bo kopie i ucieka...
co do usypiania to my robimy tak...siadamy na lozku z oparciem,poduszka na kolanka,smoczek 10min i spi...w tym czasie ogladamy tv zeby Maly byl w miare nauczony do spania w lekkim hałasie.
dziś u nas chlodno i deszczowo,wiec wybralismy się na szczepionkę.odra,swinka i rozyczka.jak zwykle dzielnie to zniosl.tylko potem jesc za bardzo nie chcial.wazy juz 10kg 🙂aha zakupilismy wczoraj nowy fotelik.od 9-36kg.w nosidelku Maly plakal,bo chyba mu ciasno było to i gorąco.
Aniu!!!chyba wszystkie Julki licowych' Ań' takie są 😁 😁
wieczorkiem bylismy z Julkiem na urodzinkach siostry mojej 😁 uwielbiam babskie spotkania 😁 😁:Milcia wracaj prędko !!Aniununia ja tez czasem na dworze zakladam w te upaly Malemu same spodenki bez pampika.ale tylko na podworku 😁 Kropeczek teraz spojrzalam,ze to juz 17 tc.jak ten czas leci!!!zyczę dla odmiany synka a Kasi dziewczynkę 🙂buziole

• Mamusia
Moja niunia własnie ogląda gazete i co chwila jakąś stronę drze, ech mój mały łobuziak. A teraz jest na takim etapie, że każde koreale, świecidełko zakłada sobie na szyje i tak chodzi, i co gorsza nie da sobie zdjąć. A no i tańczy ale tak przekomicznie że boki zrywać 😁 Te nasze szkrabiki 🙂 Aniu mam pytanko dotyczące tej szczepionki bo my mamy 19, powiedz mi czy ona jest płątna ? jak to generalnie wygląda???

• Mamusia
cześć mamuśki!!
mój Julek zasnął mi dzisiaj przy śniadanku ;p zjadła jedna paróweczkę, a przy drugiej zasnął 😉
widok był niesamowity...
Aniu, wiesz co jeszcze robię jak mały nie chce usnąć? sadzam go do huśtawki i tak się buja i bawi aż zasypia-sama nie wiem kiedy... 😉

• Mamusia
Witam mamusie, widze, że wcozraj już nic nie pisałyście 😞. U nas bez zmian, po południu wczoraj posżłyśmy znowu na spacerek, niunia biegała 2 godzinki 🙂. Ja dziś mam spokój praktycznie z domowymi czynnościami, pranie tylko wstawić, a tak to luz 🙂. Zupka z wczoraj więc spoko 🙂. Moja niunia dziś wstała przed 6 🙂