Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej laseczki.Kamiel poszedł do przedszkola zadowolony na maxa 🙂....Wojtus ma katar.... 😞 zasmarkaniec straszmy 🙂 podmuchuje troszku noskiem ..... bo mu to widac przeszkadza.ja jutro do fryzjera....szkoda ze mąz idzie do pracy na popołudniu a teraz jest u dentysty bo bym dzis poszła...juz nie moge z tymi odrostami 🙂.od dzis nie pale wogóle.... bo przez ten tydzien wypaliłam paczke...to i tak sukces bo to nie 7 ale ciagnie mnie cholercia..... 😞 Zancia fajnie ze sobie poradziłas z tatą.... moze juz wam da spokój.... Anusia i kropeczek trzymam mocnooooo!!!kciuki

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamusie 🙂
ja wróciłam od lekarza z Marcelkiem bo byłam na kontroli. jest już zdrowy 🙂 waży 10,400 i mierzy 81cm, moja lekarka powiedziała że koszykarz mi rośnie w domu bo zmierzyła go w centylach i jest ponad normą i mógłby trochę więcej ważyć 🙂 idą mu 3 czwórki na raz i jest trochę nieznośny 😞 czwarta czwórka już wyszła 🙂
za wszystkie dziewczyny trzymam mocno kciuki 🙂
Żanka i Ania ja chciałam córkę do pary a tu trach drugi synek ale z drugiej strony to dobrze bo będę miała wszystko po Marcelku a Wam może się uda 😉

• Mamusia
Dzięki laseczki 😘 mam nadzieję,że kciuki pomogą 😉 Zarejestrowałam Julka do lekarza i ...wiecie co? termin mam dopiero na środę!! 😠 no tak się wkurzyłam,że szok!! 😠 wieczorem chyba na pogotowie pojadę Mały usnął godzinkę temu, więc zupkę mu ugotuję 🙂 Męczy go strasznie ten katar.. a mnie męczy ten widok jego zasmarkanego 😞 ehh...
Żanka to świetnie,że się układa 🙂 trzymam mocno kciuki 🙂 Aniu Żanka dobrze mówi...może jakiś syropek uspokajający...albo herbatka pomogą małej..? Ja czytałam gdzieś,ze z dzieckiem najlepiej poszaleć do południa, ewentualnie do wczesnych godzin popołudniowych, a później im bliżej wieczora tym bardziej je wyciszać.. Są też takie emulsje do kąpieli (z Johnson&Johnson chyba) wyciszające, na spokojny sen... może w tym jest jakaś metoda?

• Mamusia
Hejka
Witam po weekendzie
Tyle czytania ohoho się działo widzę 🙂 Od czego tu zaczac?
Może od GLUTENU. Generalnie zasada jest taka. Wszystkie produkty zbozowe i ich przetwory zawierają gluten z wyjatkiem KUKURYDZY, GRYKI< RYŻU. Czyli mąki makarony bułki chleby itd. A więc można jeść kaszki ryżowe kukurydziane kasze gryszane jaglane. No i oczywiście jest już dostepne pieczywo bezglutenowe. To dość proste ale w praktyce okazuje się że dużo jest produktów z glutenem. Ale jak wspomniałam najlepiej zapamietać wyjątek czyli kukurydza gryka proso ryż i ich przetowry nie zawierają glutenu. owoce i warzywa też nie. Ale oprcz pieczywa są też inne ciasta cłodycze itp z opisem bezglutenowe. A dalej musisz już poradzić sobie sama chyba ze chcesz konkretne przepisy. W każdym razie zastanów się czy to fajtycznie uczulenie na gluten. Bo takie uczulenie zazwyczaj objawia się problebami w przewodzie pokarmowym, albo spróbuj zrobic testy alergiczne szyko i bezboleśnie i wynik jest od razu mówię tutaj o skórynych testach.To chyba tyle jak coś to pytaj jeszcze to odpowiem przynajmniej się postaram.

Żanka hmmm ciężka sprawa z ojcem. A nie próbowałaś mu dać warunku? LAbo leczenie albo coś? Wiesz musiałabyś znaleźć rzecz na której mu zależy nie wiem wasza dzidzia? Choć wiem że to ciężkie. On na pewno sam z tego nie wyjdzie. Ale to już od Ciebie zależy czy chcesz w to wchodzić czy chcesz po prostyu się odciąć. W każdym razie nie zazdroszczę.

Kasiulek gratulacje drugiego chłopca 🙂 Zawsze się chce parkę ale z drugiej strony dwa chłopaki razem będą mieć super

A u nas hmmm. Zuzia miała gorączkę przez kilka dni też jej właśnie idą czwórki na raz. I z tego co dopatrzyłamjuż się kły szykują. Od ponad miesiąca niemożemy jej zaszczepić bo ciągle coś a tu katar a tu trzydniówka terazzowu temperatura. Może za tydzień się uda. weekend zwariowany miałam i szkola i wesele 200km dalej i szybki powrot bo wyjazd jeszcze w niedziele ehhhh dzisiaj odpoczywam 🙂

• Mamusia
Milcia zdolny ten Twój chłopak 🙂 Moja Lila mówi narazie Niuniu (smoczek) bam, to, tu, no i podstawowe mama, tata, dziadzia, lala. No i naśladuje pieska, konika, kaczuszkę, kurke.
Anusia86 masakra u was w tej przychodni. Na szczęście u nas nie ma takiego problemu. Wstyd mi za naszą służbę zdrowia. Dlatego ja nie podjęłam współpracy z NFZ, lepiej na własną rękę działać. Do mnie dzwoni pacjent i często tego samego dnia u niego jestem już. Jak się nie da to najpóźniej następnego, to też zależy od przypadku.
Kasiulek też tak u nas się mówi, że córcia odbiera urodę i dlatego mie wszyscy mówili, że będę mieć synka - w ciąży cera mi się wygładziła, miała taki ładny kolor i wogóle 🙂 A poza tym wyglądałam jak z bliźniakami:P Choć dużo nie przytyłam (w normie), ale w pasie miałam ponad 120:P heh kiedy to było. Czasem tęsknię za tym moim brzusiem 🙂

• Mamusia
ziolka tyle szans, tyle warunków... 7 miesięcy miał na to żeby się pozbierać. Ja mam już dosyć. Użerałam się z moimi rodzicami od małego. Teraz mam swoją rodzinę i to o nią muszę dbać przede wszystkim. Więc poddałam się. Nie chce mu już pomagać. będzie mi ciężko,ale podjęłam decyzję.

• Mamusia
hehe...u nas też się tak mawia.. ale ja, mimo,że miałam nie jedno potwierdzenie,że będzie chłopak, wyglądałam jakbym miała mieć dziewczynkę 😁 masakra...taka paskudna byłam 🤪 ale bardzo miło wspominam ten okres 🙂 cudowne 9 miesięcy błogiego, bezstresowego życia 😁 jesz co chcesz...ile chcesz...waga martwisz się po porodzie 🤪 haha! ja bynajmniej tak miałam 😁 nie dziwota skąd te moje 15 kg się wzięło 😁

• Mamusia
Hej mamusie, dopiero teraz sie odzywam, bo z rana pojechałam do wawy złożyć te dokumenty na podyplomówke 🙂, teraz czekam na decyzje dziekana.
Viburcol dajemy ale nie działa niestety, a ŻANKA powiedz mi co to za syrop i kto ci go polecił??? Mi pediatra powiedziała że moge jakis uspokajający an noc dawać ale ja nei wiem jaki 😞.

• Mamusia
aniunia811 a ja Ci jeszcze nie gratulowałam podjęcia takie decyzji!!! 🙂 G R A T U L A C J E !!!

My szykujemy się już powoli do kąpania...z katarem i kaszlem bez zmian...najważniejsze,że się nie pogarsza.. do środy jakoś wytrzymamy w tym stanie.. 🥴 Mam nadzieję,że mały szybko uśnie, bo jutro "mąż" w trasę jedzie i trzeba sobie jakiś miły wieczór urządzić 😉

• Mamusia
Anusia jeszcze nie dziękuje bo nie wiem jak będize mi sżło 🙂.
Żanka byłam w dwóch aptekach i tego syropku nie ma tylko na zamówienie, więc bedzie na jutro wiec zobaczymy, może pomoże 🙂. Julcia już po kąpieli wypiła butle mleka i teraz oczywiście co robi - rozrabia i się kłuci po swojemu.

• Mamusia
Aniunia co do syropku to poleciła mi go pediatra. Było to już jakiś czas temu i powiedziała, żeby zaczynać od jak najmniejszej dawki i w miarę możliwości nie dawać za często. Skutków ubocznych raczej nie ma, u nas było ok. Jest na samych ziółkach więc sama natura 🙂 Co do szkoły to również gratuluję decyzji 🙂 Ja mam zamiar w przyszłym roku na magisterkę się wybrać. A jeszcze wcześniej chciałabym zrobić 3 stopień masażu i metode Vojty albo Bobath, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Dużo zależy od tego czy dostanę tą pracę... Niestety praktycznie wszystko się rozbija o kasę. Tak już chcielibyśmy mieć swoje mieszkanie. Jak tak podliczyć, to razem z mężem mamy miesięcznie sporo pieniędzy, ale suma sumarum utrzymanie tego mieszkania (odstępne głównie) nas niszczy... 😞 Nie mówiąc już o innych opłatach. Ehhh... W zasadzie gdybyśmy takie mieszkanie kupili, płacilibyśmy praktycznie tyle samo, ale za SWOJE!
Lalusia poszła spać. Wczoraj jeszcze tylko z katarem, dzisiaj już z niefajnym kaszlem 😞 Czuję, że noc może być ciężka... Dobrej nocki...

• Mamusia
hej lalki.od sprzatania rece mi puchną.ale jeszcze 2 dni i bedzie ok...tak sądze ale zobaczymy 🙂
Ziolka dzięki za wyjasnienie..moze zdobede jakos skierowanie na badania....
mój Mału pokazuje niuniu i na jedzienie mówi 'mniam'
ostatnio sasiadka szła z zakupami a on patrzy na reklamowke,biegnie do niej i krzyczy 'mniam'
hehe ciekawe skad wiedzial ze tam własnie jest mniam.
na zwierzeta wszelkogo rodzaju mówi 'koko' 🙂 🙂jeszcze tak fajnie przedluza koooooko..
a co do sluzby zdrowia u nas ok.zlikwidowali zapisy gdyż były wojny pomiedzy pacjentami.i teraz jest ok,idziesz i czekasz a jak szczepienie to bez kolejki.

• Mamusia
My kochana "przenieśliśmy się" z 10 września na 23 lipca 🙂 także Wam jako pierwszym będziemy życzyć wszystkiego naj na nowej drodze życia 🙂 Mi też jest ciężko i smutno jak Robert jedzie na cały tydzień... 😞 czasami jest tak,że wraca w piątek w nocy a lub w sobotę z rana bądź po południu a już w niedzielę w nocy wyjeżdża... 😞 Tak więc nie mamy za dużo tego czasu dla siebie.. ale teraz przechodzi ważne testy i... jak dobrze pójdzie to będzie miał dobrą pracę, stałą (co najważniejsze) i dużo więcej czasu wolnego 🙂 także mam nadzieję,że w tym tygodniu wszystko się rozstrzygnie 🙂 wczoraj podliczyliśmy gości weselnych....150 osób wyszło jak nic 😮 oboje mamy duże rodziny i sami najbliżsi plus najlepsi przyjaciele to już jest spora liczba 😮 no ale cóż..wesele ma się raz 🙂 jeszcze tyle czasu a ja już się martwię,że nie zdążymy albo,że o czymś zapomnę...a chciałabym,żeby było idealnie 😉
Co do zrzędzenia, to też mamy podobny problem 😉 ja chodzę za Robertem i sprzątam a on marudzi,że niczego znaleźć nie może 😁 lecę go spakować, bo jutro rano wyjeżdża.. i znów będzie smutas ze mnie 🤨 ale dobrze,że jest brzuszek.net i nasze lipcówy 😉 uciekam kochane 🙂 do jutra 🙂