Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu, gratuluję sukcesu!! 🙂 i w ogóle podziwiam Cię za okres karmienia..ja żałuję,że nie udało mi się Julka choć pól roku pokarmić 🥴
U nas dziś ładnie za oknem, choć pewnie zimno.. 🤢 ale to nic, bo i tak musimy iść do sklepu, to i od razu zajdę do koleżanki na kawę 😉 Tylko śniadanko jakieś wciągniemy i w drogę 🙂 A wstaliśmy dziś po 7 - i tak już od trzech dni 🙂 i dobrze, bo Julek zasypia najpóźniej o 21 i mam wieczorem luzik 😁
Żanka, Tobie kochana również gratuluję sukcesu! 🙂 widziałam po opisie na gadu,że wszystko się udało 😉 A więc teraz trzymam kciuki za dalszy etap - remont 🙂 Kurczę, jakbym nie miała tak daleko, to z chęcią skorzystałabym z oferty, bo pewnie będzie warto 🙂
Uciekam już - faktycznie, ostatnio coraz mniej wpisów na brzuszku.. 😞 nie powiem, bo sama też go zaniedbuję ☺️ ale czytam w miarę na bieżąco 😉 buziaki 😘

• Mamusia
Hej mamusie, przede wszystkim gratuluje sukcesów 🙂. JA moge sie pochwalić że od dwóch nocy niunia wycisza sie na rękach ale usypia w łóżeczku 🙂, oby nie zapeszyć 🙂. U nas cienko z czasem, niunia śpi w dzięń coraz mniej,z awsze jest coś do zrobienia jak śpi, bo jak nie śpi to nei daje i tak kółeczeko sie zamyka.
U nas dziś fatalnei za oknem, co chwila pada, wieje jakby chciało głowe urwać wiec raczej nici ze spaceru i jest bardzo zimno 😞

• Mamusia
witam z rana 🙂
miałam dzisiaj przesraną noc. małemu ropieje oko, w nocy zwymiotował i do tego budził się co godzinę i dokuczają mu zęby te dwie czwórki dolne co wychodzą, cały czas wkłada tam ręce dopiero jak podałam mu nurofen i posmarowałam dziąsełka żelem to poszedł spać i jeszcze śpi 🙂
idę z nim do lekarza niech zobaczy to jego oczko

• Mamusia
Hej mamusie 🙂, u nas piękne słonko ale co z tego jak wieje że mało głowy nie urwie, i cały czas bije się z myślami czy brać moją lale na spacerek tzn. do znajomej i jej dzieci 🙂. U nas kiepściejsza noc ale dziasełka znowu napuchnięte, poza tym przyuważyłam że gry jest pełnia to niunia gorzej śpi, rano wstała nie wyspana i dziś marudząca, o i właśnie chyba wstaje z dziennego spania bo ją słysze 🙂. To sobie z Wami pogadałam 😁. Kasiulek oklask dla was by szybko wszytsko przeszło 🙂

• Mamusia
Jestem Kochane 😘 😘 😘
Nie zaglądałam do was bo po co mam wam smęcić .... 😞
Chyba złapała mnie jakaś depresja przed porodowa 😞 dobrze że mąż pracuje ostatnio po za domem bo by ze mną zgłupiał 🤨 dziwie się że Ewcia ze mną wytrzymuje.
Pomalutku przygotowuję mieszkanie na przyjście maleństwa został mi tylko pokój duży do wysprzątania i ubranka poprać, poprasować i spakować torbę do szpitala i czekać na poród.
Też mamy kiepsko z finansami... jednym słowem nie za ciekawie u mnie 😞
A do tego wszystkiego Ewulka dziś tak się wierciła na łóżku że spadła z niego i poleciała prosto na stolik ma ogromnego guza z siniakiem pomiędzy oczami i pod okiem 😞
Ach widzicie tylko narzekam 😞
Zaraz sobie nadrobię co tam u was 🙂

• Mamusia
Hej mamusie przyszłam sie przywitac po wekeendzie, u nas bardzo owocny z spotkania towarzyskie 🙂. A dziś nei śpimy już o po 7, tylko patrzeć jak Julcia pójdzie spać na popołudniową drzemkę 🙂, i dobrze bo musze poprasować, to co sie udało zrobić przy niej już zrobiłam ale z prasowaniem nie bede ryzykować, za bardzo jest zwiercona i boje sie że mogłą by na siebie żelazko zrzucić, oj kurcze wole nie myśleć. Julcia pięknie sobie radzi z wychodzeniem z łóżeczka, tylko na noc szczebelki zakładam bo bardzo sie wierci i boje sie że mogła by wypaść.
Wczoraj ze znajomymi oglądaliśmy wesele na którym byliśmy i wiecie że przez cały ten czas moja lala tańczyła 😁 ubaw neisamowity 🤪. Mój mężuś dziś i jutro na szkoleniu i nie woadomo o któej wróci 🤨, ale cóż takie życie. A i Julcia bardzo polubiła muffinki :d męża roboty

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej mamusie przyszłam sie przywitac po wekeendzie, u nas bardzo owocny z spotkania towarzyskie 🙂. A dziś nei śpimy już o po 7, tylko patrzeć jak Julcia pójdzie spać na popołudniową drzemkę 🙂, i dobrze bo musze poprasować, to co sie udało zrobić przy niej już zrobiłam ale z prasowaniem nie bede ryzykować, za bardzo jest zwiercona i boje sie że mogłą by na siebie żelazko zrzucić, oj kurcze wole nie myśleć. Julcia pięknie sobie radzi z wychodzeniem z łóżeczka, tylko na noc szczebelki zakładam bo bardzo sie wierci i boje sie że mogła by wypaść.
Wczoraj ze znajomymi oglądaliśmy wesele na którym byliśmy i wiecie że przez cały ten czas moja lala tańczyła 😁 ubaw neisamowity 🤪. Mój mężuś dziś i jutro na szkoleniu i nie woadomo o któej wróci 🤨, ale cóż takie życie. A i Julcia bardzo polubiła muffinki :d męża roboty

Aniu a ja wczoraj dla Marcelka póściłam moje wesele i strasznie był wpatrzony i wołał mama i tata i patrzył na nas 🙂

• Mamusia
hej kochane..Kropeczek fajnie ,ze jestes!!! 🙂
głowa do góry,niedługo deprecha minie to pewnie przez jesień.
moj Maly nie chce spac mi wdzien od kilku dni po pol h 😞
co prawda chodzi juz po 20 spac,ale w dzien nic nie moge zrobic 😞
w niedziele wraca Kuba,ciekawe jak Julek zareaguje,ciagle chodzi i mówi 'tati'bierze telefon i jego zdjęcie...

• Mamusia
Witam 🙂 Faktycznie pusto tu strasznie. Ja niestety ciągle mam mało czasu, biegam od PUP-u, do sanepidu, od urzędu miasta do rzeczoznawcy budowlanego i ciągle tak w kółko. Normalnie dość już mam... Ale dzisiaj zanosimy już projekt lokalu do rzeczoznawcy gotowy, mam nadzieję, że skończy się na MAŁYCH poprawkach i sanepid w końcu zatwierdzi 🙂 A jak pani architekt już zrobi nam projekt na gotowo to możemy zacząć działać 🙂 Czyli podejrzewam w przyszłym tygodniu zaczniemy remont 🙂 Oj mamuśki powiem wam, że nie spodziewałam się aż TAKIEGO misz maszu i biurokracji w Polsce... Ale teraz mam nadzieję, już z górki będzie.
Lilianka też bardzo lubi oglądać nasze wesele i też mamy wtedy ubaw po pachy 🙂 Przesunęła się jej godzina wstawania 🙂 W końcu się wysypiam, wracam z pracy i mogę dospać. Wstajemy koło 8 🙂
Lecę dokończyć mój projekt 🙂 A później do mamusi bo ma urodzinki dzisiaj 🙂

• Mamusia
hej mamusie
ale miałam dzisiaj straszną noc mój Marcel jest chory na zatoki, ma tak zawalony nos że oddychać nie może, praktycznie żadne leki mu nie pomagają a w nocy przebudziłam się a on prawie nie oddychał, wzięłam go na ręce a on zaczął wymiotować i mdleć przy okazji i zrobil się blady i przestał oddychać no to z mężem zaczeliśmy go ratować, szybko w samochód i do szpitala a w naszym szpitalu cisza, nikogo nie ma, zaczeliśmy latać po wszystkich pokojach i w końcu mąż zadzwonil gdzie mamy pójść bo nikogo nie ma i wyłonila się jakaś zaspana piguła zadzwonila po lekarza i przyszedł taki zaspany, badał go wysłuchał i dostał mały inhalacje z jakimś lekiem i wróciliśmy do domu ale nie spalam już ani minuty bo słuchałam czy oddycha, po prostu czysty koszmar

• Mamusia
dzień dobry dziewuszki 😉 wracam po dłuższej nieobecności 😉
Kasiu - Boże jak ja Ci współczuję! 😞 aż gęsiej skórki dostałam jak to przeczytałam! 😞 Wyobrażam sobie Wasz strach 😞 Będę mocno..bardzo mocno trzymać kciuki za Marcelka 😘
A u nas po staremu..Julek coraz bardziej łobuzuje.. zaczyna coraz więcej mówić 😉 -po swojemu, bo po swojemu, ale zawsze to coś 🙂 i w ogóle bardzo dużo rozumie 🙂
U nas dzisiaj zimno i wietrznie - z resztą już od kilku dni tak jest.. 😠 nawet nie biorę małego na spacer,bo za bardzo boje się,że się nałyka tego zimnego powietrza, a choróbsk nam teraz nie trzeba!
Kupiłyście już dzieciaczkom kurtkę na zimę? My mamy kombinezon z zeszłego roku..w sumie dwa - jeden na 68 (więc już na bank odpada) a drugi na 74 ale z takich większych, więc może..może.. ale kurtkę i tak chcemy kupić.. wiecie może gdzie opłaca się kupować? chciałabym taką typową zimówkę..
Eh..uciekam szykować powoli jakiś obiadek..no i znów góra prasowania mnie czeka... 😮