Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej
No to się dołączamy do chorowitków, mianowicie Julcia od soboty dostała chrypy i zamiast przechodzić to coraz gorzej wiec dziś poszłyśmy do lekarza i jak sie okazało dobrze zrobiłyśmy ponieważ wg pani doktor moja lala ma infekcja wirusowa z zapaleniem spojówek;/ wiec dostała leki i zobaczymy mamy w domku siedzieć 3-4 dni.

Pozdrowienia dla wszystkich 🙂
zdrowiejcie nam tu szybko 🙂 oklask

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A my tez chorzy. Mała sie w eekend całkiem rozłożyła w pon dostała antybiotyk choć tak na prawde nie wiadomo co jej jest. Osłuchowo czystko a kaszle gardło czyste tylko lekko ucho czerwone ale lekarka sama sie zdziwiła ze za mało objawowe to ucho na taką gorączkę wiec kazała zrobić wyniki krew i mocz bo moze bakteria moczu. Ale nie mocz ok tylko wyniki krwi nie najlepiej. No i siedzimy w domku. Ja taks amo rozłożył mnie starszny kaszel ale tez nic mi nie ejst opócz tego. Lekarz mnei osłuchał i to samo gardło nic oskrzela płuca nic. I tyle jakies tabletki do ssania i koniec. Tyle ze ja nie miałam goraczki a mała po 39 pod 40 prawie podchodziła...

• Mamusia
hej hej
A my dalej się kurujemy Mała już dobrze gorzej ze mną. Coś niby lepiej a dzisiaj znowu gorzej. Nie moge nic wziąć i oto skutki cięzko zwalczyć to przeziębienie najgorzej znosze napady kszlu w nocy. Do tego wyniki mam złe wizyta za dwa tygodnie i o...l Już chce grudzień. Bo starsznie dużo stresów mnie ta ciąża kosztuje.

• Mamusia
ziolka napisał(a):
hej hej
A my dalej się kurujemy Mała już dobrze gorzej ze mną. Coś niby lepiej a dzisiaj znowu gorzej. Nie moge nic wziąć i oto skutki cięzko zwalczyć to przeziębienie najgorzej znosze napady kszlu w nocy. Do tego wyniki mam złe wizyta za dwa tygodnie i o...l Już chce grudzień. Bo starsznie dużo stresów mnie ta ciąża kosztuje.
no zilka już bliżej niż dalej 🙂

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
u mnie też 🙂 mój patryczek zaczął chodzić 🙂 Marcel mały zbój nie chce chodzić w skarpetach, rajstopach tylko z gołymi nogami i nie wiem jak go do nich przekonać, nakladam mu tylko jak wychodzimy z domu bo w domu ściąga

Kasiulek to jakbym moją widziała 😁 stopy lodowate ale żeby choć skarpety założyć nie ma mowy 🙂
U nas powolusiu chrypka mineła wczoraj zakończyłyśmy dawać leki, najgorsze to były kropelki do oczu 😞, ale dałyśmy rade 🙂. A ja wreszcie usiadłam bo od rana sprzątałam 🙂 a i przerywnik był na pójście nakarmienie kaczek bo dziś pogoda nie sprzyja spacerom oj nie 🙂, jest szaro ponuro i żeby cokolwiek zrobić trzeba światło palić, masakra jakaś:/.

• Mamusia
brawo dla Patrysia!!!szybko się nauczył,zdolniacha!!!
mój chodzi dzielnie w rajstpoach,skarpety sciaga ale rajstop nie,a łapcie nowe leża nieuzywane,bo sie drze ,ze nie chce...wczoraj bylismy na kulkach i wiecie co??dzieciaki ganiały wysoko ,a ja za Julkiem na samej gorze,takiego mialam stracha,ze szok,lęk wysokosci,pojawil mi sie po porodzie....
2 razy odwazylam sie wejsc po porodzie na karuzele i za kazdym razem myslalm ze umre...cos strasznego,szkoda mi tego ,bo kiedys uwielbiałam,a teraz nawet w takim bajkolandzie mam pietra:P

• Mamusia
Hej kochane 🙂. Ja dziś mega leniwa normalnie ostatnie dni jakoś rozleniwiają mnie, jest ponuro, szaro i zimno:/. Ale choć na kawałek wychodzimy się przewietrzyć, tym bardziej że moja laleczka złapała faze na oglądanie bajek i mogły by lecieć non stop od czego ja już dostaje oczoplącu:/, a poza tym mała cwaniara próbuje płaczem i krzykiem wymuszać na nas. Wasze też tak mają????

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej kochane 🙂. Ja dziś mega leniwa normalnie ostatnie dni jakoś rozleniwiają mnie, jest ponuro, szaro i zimno:/. Ale choć na kawałek wychodzimy się przewietrzyć, tym bardziej że moja laleczka złapała faze na oglądanie bajek i mogły by lecieć non stop od czego ja już dostaje oczoplącu:/, a poza tym mała cwaniara próbuje płaczem i krzykiem wymuszać na nas. Wasze też tak mają????
też tak marcelek umie wymuszać 🙃

• Mamusia
Hej hej
A ja mam w końcu antybiotyk bo zapalenie oskrzeli z tego kaszlu wyszło. Mała juz zdrowa chodzi do przedszkola zobaczymy jak długo 🙂
Ja mam jeden egzamin juz za sobą teraz w sobote i w poniedziąłek mam kolejne dwa. Potem jeszcze może uda mi się wcisnąć jeden i bedzie koniec. Tylko praktyczne ozstaną na styczeń ale tym sie nie przejmuję. Teraz to chce jak najszybciej się wyleczyć bo ten kaszle to mnie wykończy.

• Mamusia
ziolka napisał(a):
Hej hej
A ja mam w końcu antybiotyk bo zapalenie oskrzeli z tego kaszlu wyszło. Mała juz zdrowa chodzi do przedszkola zobaczymy jak długo 🙂
Ja mam jeden egzamin juz za sobą teraz w sobote i w poniedziąłek mam kolejne dwa. Potem jeszcze może uda mi się wcisnąć jeden i bedzie koniec. Tylko praktyczne ozstaną na styczeń ale tym sie nie przejmuję. Teraz to chce jak najszybciej się wyleczyć bo ten kaszle to mnie wykończy.
zdrówka dużo i zdania egzaminów 🙂 😘

• Mamusia
Dzień dobry kochane!! Jestem, w końcu 😉 tak mnie to prawko absorbuje,że o forum zapominam 😜 żartuję oczywiście - zaglądam tu i czytam Was, ale ostatnio jakoś czasu brak na pisanie 😉 dziś też się na jazdę wybieram i zaraz lecę obiad szybko wstawić i w drogę 😉 Jeśli o zabawę chodzi to moje cudo przepięknie bawi się samo 🙂 oczywiście jak już się znudzi to przychodzi po mnie i ciągnie mnie za rękę, żebym się z nim bawiła 🙂 Bajki naturalnie w tle muszą być - bo albo ogląda albo tylko zerka w czasie zabawy...także cały repertuar Jim Jam i Disney Junior znam na pamięć 😁 Z wymuszaniem próbuje - nie powiem,że nie. Ale niestety nie ze mną takie numery. Tym bardziej,że teraz jak tatuś z nami nie mieszka, to nie dam mu tej satysfakcji,że na wszystko pozwalam dziecku i nie radzę sobie. Najczęściej jest tak,że jeśli faktycznie widzę, że celowo wymusza, bo chce i już no to niestety nie popuszczę. I choroba minęła ale tylko Julkowi, bo moje zatoki nadal mnie trzymają 😠 Buziaki dla Waszych maluchów i Wam miłego dnia 🙂 😘 spadam 🙂

• Mamusia
Anusia86 napisał(a):
Dzień dobry kochane!! Jestem, w końcu 😉 tak mnie to prawko absorbuje,że o forum zapominam 😜 żartuję oczywiście - zaglądam tu i czytam Was, ale ostatnio jakoś czasu brak na pisanie 😉 dziś też się na jazdę wybieram i zaraz lecę obiad szybko wstawić i w drogę 😉 Jeśli o zabawę chodzi to moje cudo przepięknie bawi się samo 🙂 oczywiście jak już się znudzi to przychodzi po mnie i ciągnie mnie za rękę, żebym się z nim bawiła 🙂 Bajki naturalnie w tle muszą być - bo albo ogląda albo tylko zerka w czasie zabawy...także cały repertuar Jim Jam i Disney Junior znam na pamięć 😁 Z wymuszaniem próbuje - nie powiem,że nie. Ale niestety nie ze mną takie numery. Tym bardziej,że teraz jak tatuś z nami nie mieszka, to nie dam mu tej satysfakcji,że na wszystko pozwalam dziecku i nie radzę sobie. Najczęściej jest tak,że jeśli faktycznie widzę, że celowo wymusza, bo chce i już no to niestety nie popuszczę. I choroba minęła ale tylko Julkowi, bo moje zatoki nadal mnie trzymają 😠 Buziaki dla Waszych maluchów i Wam miłego dnia 🙂 😘 spadam 🙂

a jak tam z mężem Aniu?