Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja się mamuśki melduję 🙂 Dziś wracam do domku do siebie bo w końcu jutro mam termin porodu i lekarz kazał się pokazać w szpitalu. Poza tym nic się nie dzieje tylko jak by troszkę się zwiększyła wydzielina. Mam nadzieję że szybko urodzę ehhh a upał niesamowity 😞

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
nie było mnie kilka dni, we wtorek miałam fałszywy alarm i pojechałam do szpitala... okazało się że za szybko ale potrzymali mnie 3 dni bo wyszło jeszcze po drodze że mam anemie i znowu to białko w moczu 😞 wiec lipa, ale dali mi prochy i wypuścili
mam rozwarcie na 3 cm i czop mi powoli odchodzi więc jest nadzieja że urodze przed terminem a już bym tak chciała 🙂
tak się cieszyłam jak dostałam tych skurczy a okazało się że po paru godz przeszły i dalej już sie nie pokazały 🤢 ale pan dr powiedział że szyjka jest skrócona plus to rozwarcie i ciąłe stawianie się brzucha znaczy że niebawem nastąpi poród, jakby jednak się pomylił to 13 na oddział i bedziemy myśleć nad wywoływaniem przez te kiepskie wyniki 🤢

• Mamusia
Witam 🙂
Milcia fajnie że już jesteś z nami. Jeszcze raz gratulacje 🙂

Ciekawe co tam u Ani jakby co to dawajcie znać.

Ja dziś na badaniach byłam a potem jak wróciłam to się jeszcze położyłam bo nie spałam do 2 w nocy. Rano było tak fajnie chłodno a teraz znowu upał bleee. I znowu powtórka z rozrywki gorąco mi że nie umiem wysiedziec ehhhh

• Mamusia
mnie to chyba wczoraj dopadła "zerowa" faza porodu bo wysprzątałam całe mieszkanie.. tzn pokój, wszystkie kurze powycierałam nawet te z szafy co sięgnąć nie mogę (na ławę się wdrapałam :P ) firanki zmieniłam.. i poza tym że tylko kilka razy po pare minut odpoczywałam to mnie nic nawet nie bolało i wieczorem byłam w kinie z mężem 🙂
a w nocy to miałam wrażenie że mi wody odchodzą jak siedziałam na kibelku.. tzn byłam taka zaspana że sama nie wiem czy mi się zdawało ☺️ bo żadnych skórczy ani nic nie mam to chyba nie były wody jednak..
a brzuch to sie jakoś zmienia jak te wody odejdą? nie wiem jakiś mniejszy się robi czy coś?

• Mamusia
Myślę Madziatre że wody to byś zauważyła. Ale pewna nie jestem. Wydaje mi się że jesli nie odeszły Ci w dużej ilości to by Ci się sączyły jeszcze. A jeśli by Ciodeszło dużo to byś to zauważyła. A czy brzuch się zmienia tego nie wiem.

• Mamusia
kurcze weś bądź tu człowieku mądry i się domyśl czy to już poród czy jeszcze nie.. ale mówią żę porodu to się przegapić nie da więc nie panikuje aż tak bardzo ale boję się że przeocze jakieś obiawy.. 🤨
no a w nocy to naprwde miałam takie wrażenie że skończyłam już sikać a tam mi coś jeszcze lecialo tak jakby.. potem nie mogłam usnąć z godzinę ale do teraz nic się nie dzieje więc może mi się to śniło.. ☺️

• Mamusia
Moja Mała to dzisiaj razem ze mną nie spała w nocy też myślałam że się coś zacznie bo brzuch mi się stawiał ael potem na szczęście usnęłam w końcu. A dzisiaj od rana w brzuszku znowu szaleje jak nie śpię jak nigdy 🙂

• Mamusia
ja dziś na mocz znów chodziłam i w poniedziałek ide do lekarza jak wyniki odbiore.. zobaczymy co mi powie.. bo kurcze brzuch to mi się już obniżył z dwa tyg temu to ile jeszcze mam czekac.. ale chciała bym urodzić w weekend ten, ale moja dzidzia ma pewnie inne plany 😠

• Mamusia
Madziatre mi tez się brzuszek juz jakiś czas temu obnizył ale to nie znaczy że zaraz urodzisz. A co Ci się tak spieszy przeciez masz do terminu jeszcze czas? Ja bym chciała wcześniej ze względu na to że Mała jest baaardzo duża i im bliżej terminu tyym bliżej 4 kg 😁

• Mamusia
kurcze ide sobie jakas robote wynaleść bo jak tak siedzę bezczynnie to mysle tylko kiedy ten poród się zacznie.. a jak się czyms zajmę to szybciej czas leci..

mysle że wszystkie tak mamy.. szczególnie jak któraś już po terminie albo na dniach to 3razy bardziej czujna na każdy skurcz i wydzielinke.. ech.. te dzieci.. siedzą tam sobie i się z nas śmieją pewnie..