Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sibi, ja tez juz tak mysle, ze w przyszlym roku bez problemu, ale teraz ( jeszcze z tymi naszymi spojeniami 🙂 ) to mogloby byc ciezko.
My do pubow tez nie chodzimy, wiec tego mi nie brak, ale z kilku innych rzeczy musialam zrezygnowac i nie da sie ukryc, ze ciaza i pierwsze miesiace z dzieckiem bardzo ograniczaja, nie wiem czy dziecko to wynagrodzi, czy to tak dziala, ale... poprostu staram sie myslec, ze tak ma byc teraz a kiedys wroce przynajmniej w czesci do tego jak bylo 🙂)a do tego bedzie Victorek, czyli bedzie jeszcze lepiej 🙂)

Ja jakos inaczej do tego podchodze...mysle sobie ze zaczyna sie kolejny etap w moim naszym zyciu i jakos mi nie zal tego ze nie bede mogla wyjsc do kina albo jechac na wycieczke...wiem ze za rok Olafik juz bedzie wiekszy a wtedy bedziemy mogli wszyscy Razem pojechac sobie gdzies 🙂
A wypad na narty czy nad morze no coz w zeszlym roku w pirenejach widzialam dzieciaczki malusie na nartach jak smigaly i mowa tutaj o dzieciach 3-4letnich 🙂 mysle ze to tylko kwestia czasu 🙂 choc ja w sumie za jakies 3latka chcialabym nastepna Dzidzie 🙂

Na pierwszej foci wygladal na takiego malego za kostke a tu popatrz :P
No bedziesz musiala uwazac przy dziecku...Moja psinka strasznie zazdrosna o siostrzenice byla...
I siora oczy dookola glowy zeby Subus sie nie dostal do niej...tzn wiesz nie chodzilo moze o pogryzienie ale tu chcial ja polizac tu łapka zaczepic a moglby krzywde zrobic...Teraz znowu jest tak ze jej pilnuje i jak Blanka placze czy cos to pies biegnie staje obok niej i obserwuje dookola co sie dzieje...i uwielbia zjadac kaszki i wszelkie inne jedzonko po niej 🤪 takie smieszne bo ten pies nawet niektorych szynek nie jadl takie niebianskie podniebienie a tu taki psikus 😁

• Mamusia
JaiHo trochę się boję ale 1. teraz kładziemy nacisk na posłuszeństwo 2. zapraszałam ostatnio znajomych z małymi dzieciaczkami zeby przetestować (wiem wiem to okropne ale co zrobić:P ) i byłam w szoku - zachowywał się jak psi terapeuta 🤪 dzieci go męczyły, ciągnęły za ogon, wkładały palce do oka, ucha itd a on nic !! uff trochę odetchnęłam i już się bardzo nie martwię chociaż trzeba będzie uważać bo to jednak dziwny pies

Czyli wyglada to tak jak czkawka u Olafka w takim badz razie...
ja to sie znow zastanawialam czy on tam jakis drgawek nie ma ale przeciez nie mozna porownywac czkawki doroslego z takim malusim dzieckiem...wiec i stad ta czestotliwosc co 2-3sek 🙂

Aaana wiesz obce dzieci to nie Twoje...pies bedzie wyczuwal ze nie poswiecasz mu juz tyle uwagi i najgorsze to jest wlasnie to odpychanie i mowienie "uciekaj stad" "odsun sie" " nie wchodz" "nie wolno" itd wiem bo moj Subus byl taki przepychany non stop i wierz mi jak widzialam jego smutny wzrok to az mi sie plakac chcialo...no ale taka juz reakacja Matki...
tym bardziej ze ja mam dobermana a nie yorka...ale przetrwal biedak hehe i teraz juz jest ok 🙂 oczywiscie ze trzeba uwazac bo pies wiekszy od dziecka ale mysle ze jeszcze z 2-3latka i beda kumple 😉

• Mamusia
JaiHo moja teściowa będąc w 8mieś ciąży jeżdziłą na nartach w jakiś akademickich mistrzostwach i całkim niezłe miejsce zajęła bo z takim balastem szybciej jechała. Ja to uważam za przegięcie - przecież jakby się przewróciłą to by mojego Męża nie było!!!! ale ona chwali się tym na każdym kroku
no ale to taka trochę postrzelona sportowa rodzinka - mój jak miał 4 latka!!! to sam zjechał z Kasprowego!! 🤪 aż się boję pomyśleć co moją małą w tej rodzinie czeka - pewnie będzie kaskaderem! 🤪

No ja sobie wypad w gory podaruje w 2010 ale na wycieczke na pewno gdzies pojedziemy 🙂 i tak mysle ze beda to swieta tak jak w zeszlym roku 🙂 Olafik bedzie mial ok 10miesiecy wiec nie bedzie juz taki tyćki 🙂
moze gdzies w cieple kraje odpoczac od tej irlandzkiej pogody :P ale sobie pomyslalam ze mam wolne tyle czasu i w kocnu bede mogla sie delektowac ladna pogoda ktora zazwyczaj jest w kwietniu lub w maju 🙂 bo w tym roku praca praca praca aby niedziela wolna i jeden dzien w srodku tyg wiec taka lipa bo i z pogoda ciezko bylo trafic...
a na przyszly rok w koncu odzyje 🙂 Malego zapakujemy do wozka i spacerki wzdluz klifow przy pieknej pogodzie 🙂
Ooooo bol minal 😁 wzielam 2magnezy jedna nospe i puscilo 🙂 no i teraz luteine ale zanim wzielam luteine to juz nie bolalo 🙂 no to ulga 🙂

• Mamusia
najgorsza chyba moze byc zazdrosc o uwage i milosc, ale moze akurat bedzie dobrze. Znajomi maja owczarka niem. i to nie najlepiej ulozonego i jak sie pojawilo dziecko w domu, pies zwariowal na jego punkcie, doslownie druga mamka, ale inni maja kundelka takiego i ten caly czas jak tylko wydaje mu sie, ze nikt nie widzi warczy na dziecko ( 5 lat juz) nie bawi sie z nim itd. choc nigdy nie ugryzl itd.

• Mamusia
Anitek o to się akurat nie martwię bo mam świra ma pkt psiaka i wręcz boję się że będzie odwrotnie - tj mąż będzie siedział przy dziecku a ja przy psie :laugh: a tak na serio to wszystko będzie dobrze byle tylko przez pierwszy okres nie zwariować bo to będzie jazda bez trzymanki :laugh:
aha a w marcu mąż idzie na operacją po której ok 1 miesiąc powiniem leżeć ew chodzić mało i o kulach więc będę miała małe dziecko+duże dziecko+ psa świrusa. Mam nadzieję że nie zdezerteruję!! 🤪

Pewnie dasz rade 🙂 najwazniejsze to aby nie zostawiac psa samego z dzieckiem szczegolnie te pierwsze tygodnie...
Ooooo Aaana widze ze ciezkie czasy Cie czekaja Biedaczko 😞
no ale chyba ktos tam sie znajdzie do pomocy no nie???zwariowana tesciowa? albo ktos 😁

Uuuu Aaana z takim malusim dzieckiem??? mozesz sie czasem nie nacieszyc wakacjami za bardzo...
u nas pierwsze planowane wakacje to PL w lipcu choc ja tam tego nie nazywam wakacjami no ale chcemy Olafka ochrzcic w PL. A pozniej sobie polecimy gdzies w grudniu 🙂

• Mamusia
Dziewczyny spoko dam radę - zazwyczaj tak jest tylko teraz jakoś wyjątkowo spokojnie i wręcz nuuudno 😉 ale nie narzekam - przynajmniej mogę zająć się domem hehehe no i kupować np firanki czego w życiu nie robiłam!! hehehe 🤪 to też ma swój urok

• Mamusia
no witamy po przerwie 🙂

Wrócilismy od ginka 🙂 Mieliśmy pierwsze KTG robione, ale fajnie 20 minut słuchałam bicia serduszka mojego Brzdąca - super mogłabym tak cały dzień 🙂 Aż tam prawie zasypiałam 🙂

Wynik wyszedł dobry - żadnych skórczy 🙂
Malutki się rozwija i tu uwaga waży już ok 2200 kg 🙂

ale doktorek nie powiedział ze już się odwrócił bo mówi ze bez USG musiałby mnie mocno cinąć na brzuch.

Szyjka jest wporządku, ujście zamknięte 🙂 Wiec tylko czekać na poród 🙂

a poza tym to się tak drogą zmachałam ze szok :/ no i najlepsze ze zawsze na wadze u gina pokazuje mi 2 kg mniej niż na tej w domu i u mamy :/ Co nie zmienia faktu że 11kg+ 🙂