Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jak ja rodziłam pierwsze dziecko to mieszkaliśmy u moich rodziców i tam miałam psa, ale to była już taka starsza suczka, a wiadomo ze baba to baba i inaczej reaguje i jak urodziłam to bała się podejść do łóżeczka , nawet wejść do pokoju gdzie było dziecko, no a potem to dawała robić ze sobą wszystko, tylko jak już nie mogła wytrzymać to warknęła i się schowała gdzieś w kąt

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no widzę że temat piesków na tapecie i wakacji.

U nas się nie martwie bo mam mega tolerancyjnego owczarka niemieckiego który chyba zaliże Filipa na śmierć. Jest tak kochana 🙂 Poza tym jak rodziła sie Pawła brata córka to ona cały czas jej pilnowała. Spała pod łóżeczkiem a jak mała zapłakała to odrazu alarmowała 🙂 Cudna sprawa.

a wakacje hm, ciężka sprawa bo jak finanse i czas pozwolą to może gdzieś pojedziemy ale chyba nie będzie mi się chciało :/
Poza tym w lutym tracę pracę wiec z finansami bedzie gorzej :/ a tu jeszcze ślub 11.06.2010 ufffff

• Mamusia
aaana to myslimy podobnie, w temacie wyjazdow, tez wymyslilismy, ze jak wszystko bedzie ok. to jak najszybciej gdzies lecimy, bo takie male to i podroz lepiej znosi i w sumie jemu to ryba, gdzie jest, aby cycek byl z nim 🙂) a problem moze byc wiekszy z takim dwu/trzy latkiem pozniej 🙂

Aaana ja jakos inaczej mysle hehe malusie dziecko ma kolki robi kupcie doslownie co chwilke i mysle ze wiecej czasu trzeba mu poswiecac w tych pierwszych miesiacach a pozniej to sobie siedzi i sie bawi hehe 🙂 no ale mam nadzieje ze nasze dzieciaczki beda przechodzic w miare spokojnie te pierwsze tyg...ja to sie najbardziej boje tych kolek 😞
Klaudia waga dziecka super 🙂 jak jakos nie patrze na te ksiazkowe i te suwaczkowe bo Olafik i tak zawsze wiele wiekszy hehe 😁
chociaz z drugiej strony waga z usg w 95% sie nie zgadza to taka kolejna ciekawostka i to sie waha w graniacach + - 0.5kg 😁
ciesze sie ze skurczy nie masz 🙂 oby tak dalej 🙂
do 37tyg 😁
hahaha jejkus ten 37tydzien to jakas magiczna cyfra normalnie :P
ja mam brac luteine do konca 36tyg ale bede sie kierowac metoda obliczania w szpitalu czyli taka jak na suwaczku jak bedzie 36+6 to to bedzie ostatni dzien brania luteiny...
i jestem ciekawa co sie wtedy wydarzy 😁

• Mamusia
Wiem, zdaję sobie sprawe z tego że ta waga jest tylko przybliżona 🙂
Znajoma miała dzień przed porodem USG i pokazało chyba 2750 a urodził się 3500 wiec spora ta róznica 🙂

A praca owszem przedłuża się na czas macierzyńskiego... no ale co potem to nie wiem :/

Aaaaa takie buty z tym slubem 😁
no my koscielnego jeszcze nie zaplanowalismy ale mysle ze jak dobrze pojdzie to 2011 🙂 A jak nie to 2012 😁 ja chce druga dzidzie za 3latka wiec musimy sie wyrobic z koscielnym zanim zajde w druga ciaze 🙂

• Mamusia
czesc

widze ze rozmawiacie o urlopach, i slubach 🙂
Ja tam slub planuje na przyszły rok na lato , najpozniej wrzesien ,ale zobaczymy jakto wyjdzie, mój cywilnego samego niechce 😞

Wiecie jak sie wkurzylam wczoraj, rozmawiałam z M. ze po tej wypłacie trzeba juz kupic reszte rzeczy dla malej i wózek najwarzniejszy, a on na to ze małej wózek nie jest narazie potrzebny, a zreszta nie starczy na wszystko pieniedzy z jednej wypłaty i wózek chyba dopiero po 27 stycznia kupi, ale sie wkurzyłam , oczywiscie sie posprzeczalismy !! 😞

Mówie mu ze u nas w Polsce jest tak ze bez nosidełka to ze szpitala nie wypuszczaja ( bo miał pomysł zeby dzidzie na rekach przewozic, albo samo nosidełko kupic ) kosztuje około 600-700 zł samo, to sie nie opłaca!! bo ja cjhce cały komplet,
powiedziałam mu ze trudno, zadłuze karte kredytową ale kupie małej wózek jeszcze w grudniu czy mu sie to podoba czy nie!!!

Ja nie wiem Ci facecie wogole nie myślą chyba !!!

• Mamusia
W myśl prawa panującego w PL pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę o pracę do końca urlopu macierzyńskiego. I to jest niepodwarzalne. Tatomiast jesli nie wyrazi chęci na dalszą umowę po macierzynskim ( a przy mojej firmie Poczta Polska) raczej jest to do przewidzenia nie ma obowiązku udzielać urlopu wychowawczego bo z chwila konca macierzynskiego przestaje byc pracownikiem tej firmy 🤢

• Mamusia
Dodi dostałam smska 🙂 Dziekuje bardzo, niestety mam blokade na karcie i muszę do sieci ciągle dzwonić bo jakies gówna mi sie sie dziają w tym Play-u ehhh. Ale dziekuje jeszcze raz 🙂

z tymi dziadami to juz tak jest :/ Wozek musiz miec wczesniej przynajmniej moim zdaniem bo co jak urodzisz np w 38 TC ? i kto poleci Ci pozniej po wozek ?
Poza tym nie opłaca się kupić samego nosidełka bo wiele przepłacisz. Nie wiem wprawdzie jaki wozek chcesz i za ile ale ja np. za cały komplet zaplaciła 1140 🙂