Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anitek ja jestem atrakcyjna ale te kilkanaście kilosów wstecz:P
Włosy to mi się w tej ciązy poprawiły i cera,z córką było gorzej bo gubiłam wtedy sierść jak pies:P
Dołek był chwilowy ... kobieta jest jak księżyc-ma swoje fazy 😉
lecę bo rodzina zażyczyła sobie zapiekane pulpeciki...chyba sama położę się na stole -dobry ze mnie pulpecik:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja zachodząc w ciążę miałam 58,5kg i obiecałam sobie, że nie przekroczę 70kg 🙂 i co? dziś już mam 71kg, a gdzie tu do końca hehe.. ale jakoś mnie to nie przeraża.. damy radę wrócić do swojej wagi z przed ciąży, wierzę, że dzieciaczki skutecznie nam w tym pomogą 🙂
Ale też łapię chwilami dołki, a najczęściej jak patrzę w lusterko, po tym fenoterolu mam ciągle czerwony nochal i brodę, do tego te wypryski.. wyglądam jakbym sobie wcześniej twarz odmroziła.. ehh..

• Mamusia
Nie da się wszystkiego zaplanować.. 😞 ja kilka kilosów przytyłam przed ciążą bo mąż wyjechał na kilka miesięcy i to chyba z tęsknoty zajadałam no i ze stresu bo bardzo mi mała chorowała jak Go nie było,nawet raz jechałysmy w nocy karetką do szpitala bo mi się dusiła,ciężko było...do tego studia podyplomowe miałam na głowie i pisanie pracy ale dzielna jestem i wszystko sie poukładało a na obronie pojechałam z mężem to mój promotor gratulował mojemu mężowi,że ma taka żonę..hehheh a mój R zazdrosny:P

• Mamusia
A ja przed ciążą ważyłąm 45 i myslałąm że jestem piękna i szczupła a jak teraz widzę zdjęcia to wyglądam na nich jak anorektyczka!! (a wierzcie mi objadałam się jak świnia - jadłam wiecej niż mąż tylko dużo pracy miałam)
Tak więc może dizwnie ale mam nadzieję że po ciąży nie schudnę za bardzo !!:P

Ja też się obżerałam, koleżanki zazdrościły Ty jesz i jesz i nic po Tobie nie widać 🙂 A najlepsze było jak mój wychowawca w średniej szkole poprosił mnie na rozmowę i spytał czy nie mam anoreksji:laugh: bo taka szczuplutka jestem.. pewnie, że nie miałam, nigdy nawet nie pomyślałam by się odchudzać, wręcz przeciwnie, zawsze chciałam przytyć 🙂 no i teraz w końcu przytyłam.. w sumie to Mój M. mówi, że fajnie by było jakby mi ta dupcia, co ją mam teraz, została po ciąży:P i wierzę, że to szczerze mówi 🙂
Nikoś podziwiam, bo ja nie wiem czy potrafiłabym przeżyć tydzień czasu nie mając u boku M.

Ja wazylam 63kg i wygladalam akurat choc pare osob mowilo ze moglabym jeszcze miec z extra 3kg w sumie lekarka sie dziwila ze ja 63kg waze bo nie widac bylo hehe no ale coz moze mam ciezkie kosci 😉 a teraz mam 73kg 😁 i tez mowilam ze max chce do 75kg przytyc ale to raczej niemozliwe bo te 2kg co mam to Olafkowi pewnie dojdzie a gdzie tu reszta :P ale nie mam zamiaru wprowadzac jakis diet w ciazy bo przeciez moge sobie spokojnie do 16kg przytyc 🙂
ja na szczescie nie mam problemow ani ze skora ani ogolnie z wlosami tylko problem mam ze mnie ta pinda wtedy tak obciela 😠
Martus ja mialam to samo hehe laski w pracy zawsze mowily ze same smieci jem i to takie ilosci a nic nie tyje :P i teraz jak mnie zobaczyly to kazda mowi ze chcialaby tak w ciazy wygladac i gdzie ja mam te 10kg :P no ale mysle ze to tez kwestia genetyczna bo u mnie raczej szczupli wszyscy 🙂
Nikos baba z Ciebie z jajami 🙂 Gratuluje wytrwalosci 🙂
Aaana 45kg to malusio bardzo dobrze ze Cie wiatr nie zdmuchnal 😉
ech to Twoj Mezus pewnie sie cieszy ze ksztaltow nabralas 🙂
Oooo Synus wypycha gierke kolo pepka 🤪
uciekam na dalszy ciag sexu w wielkim miescie 🙂
Buziaki

• Mamusia
Ojj dobrze Wam dziewczyny,że możecie tak jeść i nie tyć.Też bym tak chciała.Ja ogólnie jestem mała i moja normalna waga to było 54kg ale tak jak pisałam podczas gdy mąz wyjechał dobiłam do 62 🤪
Miałam w planie zrzucić tą nadwyżkę,zapisałam się do tego klubu żeńskiego na intensywne ćwiczonka ale tak zapragnęłam drugiego dziecka że nie było mowy i trzeba było działać:laugh:
Wiem,że odzyskam wagę bo dwójka dzieci to jednak wysiłek a jak pocyckam już synusia do wracam do pracy 🙂

• Mamusia
ooo widze temat wagi przed ciążą 🙂 Ja wazyłam 57 kg przed ciążą a teraz 70 🙂 wiec całe 13 jest na plusie 🙂 Ale w ogole tego nie czuje wiec nie jest tak zle.

Jedziemy zaraz na te rzeźby lodowe 🙂

Anitka ciesze sie ze karteczka doszła 🙂 mozesz mi napisac jaki to plyn mam wybrac z tej serii Oilatum dla Małego zaraz po narodzinach bo szukam i chce kupic ale nie jestem pewna czy to własciwy.

Um u mnie w domku juz przygotowania do świat pelną parą 😁 własnie rybki mama smaży i bedą do octu 🙂

do spisanka

Każda z Nas jest inna.. i dobrze, bo nudno by było jakbyśmy wszystkie miały po 170cm wzrostu i np 65kg 🙂
Klaudia a te rzeźby lodowe to jak pamiętam chyba były już w tym roku na Starym Rynku wystawiane, tak mi się kojarzy, że na 6 grudnia, ale może się mylę 😉
M. wrócił mam nową prostownicę! zaraz ją będę testowała 🙂 chciałam tą co Anitek polecałaś, ale nie było jej w tym sklepie, a ja koniecznie chciałam jakąś nową i dziś 🙂i która włosów nie niszczy 🙂 M. kupił też nowy odkurzacz (ten stary nam strasznie zasmradzał mieszkanie 😉 ), aparat foto i moją wymarzoną gofrownicę:P jak przetestuję prostownicę to M.weźmie się za gofry, mniam:P

• Mamusia
Martuś super - widzę że wymiana sprzętu AGD 😉
Anitek spoko tyłek i cyce to ja zawdze miałam konkretne :P tylko reszta jakaś chuda była - dopiero zobaczyłam na fotach jaka byłam przepracowana ! no a teraz to pączek w maśle :laugh:

Właśnie upiekłam focaccię - to taki włoski chlebek z przyprawami i serem - jeszcze gorący ale pyyyyycha!!! 🤪

• Mamusia
hej mamuśki

wróciłam z wizyty, widziałam malutką, słuchajcie przytyła od piatku ponad 300 gram 🙂 juz ma 1750 gram , wszystko jest w porzadku.Wyniki badan ok, teraz wizyta 5 grudnia.
Doktor wydrukował mi zdjecie małej cipulki hihi 🙂 bo pytałam czy siusiak nie wyrósł.

Ogolnie w porzadku, tylko zrobila mi sie opryszczka na ustach, musiałam gdzies zmarznąc 😞 mam nadzieje ze zejdzie do wigili 🙂
wiecie moze czy w ciazy mozna czyms smarowac zeby przyspieszyc gojenie ?

Ja zaraz jade do sklepu...Moj sobie zazyczyl tylko rosol na kolacje no tak nie dziwie sie po 3dniach na Mc Donaldzie plus picia piwka rosolek jak znalazl a glos mial jakby nie wiem jakiego kaca mial...az zapytalam czy wczoraj po rozmowie ze mna rzeczywiscie poszedl spac czy dalej pic :> ale mowi ze wypil 4-5 piw i szedl odrazu spac po rozmowie ze mna...ale ze pracuje i gdzies tam nawiew jest i prosto w glowe mu wieje...No zeby sie tylko teraz nie rozchorowal a jeszcze mu krew z nosa leciala...mogl sluchac Zonki to by byl wypoczety. Najgorsze to to ze mial konczy ok 6stej i dobra godzina jazdy do domu ale mowi ze raczej nie skoncza do 6 i kto wie moze o 8 moze o 9 😠
Klaudia OilLatum ja mam takie niebieskie cale juz szukam w necie to Ci wkleje fotke :P
Dodi z tego co wiem to po 20tyg ciazy mozna stosowac zovirax 🙂 [img size=350]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/oillatum.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Aaaa jedne raty Nam się skończyły to na następne mogliśmy sobie pozwolić hehe:P
włoski już wyprostowałam, super ta prostownica 🙂
Dodi jak zazdroszczę, że widziałaś Małą, ja jeszcze 3 dni muszę wytrzymać i też mam wizytę. Tak pytasz tego doktora czy siusiak nie wyrósł,a ja za każdym razem pytam czy nie odpadł:P

Martus ja mam to samo hehe tez ostatnio pytalam czy nie odpadl ale definitywnie jest 🙂
Ja uciekam Kochane musza zrobic cos z soba i pojade do sklepu bo pozniej bedzie ciemno i zimno :P
i jak przyjade chyba sobie utne jakas drzemke bo co chwile sie budzilam w nocy 😞
co do usg to ja mam je dopiero cos ok 10stycznia...musze sie zapisac bo na szpitalne nie mam co liczyc...
ale przeleci :P byle do swiat hehe a pozniej jak to czas wolny z Moim zleci baaaardzo szybko i juz jak strzelil w nowym roku bedziemy w 33tygodniu 🤪
to do spisanka pozniej 🙂

Ja mam Oilatum Soft emulsja do kąpieli, kupując ten kosmetyk nawet nie pomyślałam, że są różne rodzaje. Teraz czytam o tej emulsji i tą, którą ma Anitek to jest nawilżająco-natłuszczająca.

• Mamusia
Hej mamusie
Jakoś nie miałam głowy do pisania ostatnio i tylko wchodziłam poczytać, przez ten ból zatok nie jestem w stanie się skoncentrować a tu tyle zadań przedświątecznych jeszcze przede mną.
Candy Monka masz się z tym bratem, ja bym mu nie dała żadnego prezentu na twoim miejscu bo będzie sobie myślał ze choć by nie wiem co zrobił to i tak wszyscy będą go kochali, to nie jest zbyt wychowawcze 😞
Anitek ja nie wiem co ty masz do tej swojej fryzury, widziałam twoje najnowsze zdjęcia i moim zdaniem super wyglądasz, choć nie wiem ile pracy cię to kosztuje.

• Mamusia
Dodi ja też wczoraj miałam wizytę u ginka i mój malutki już nie jest taki malutki-waży 1713g no i odwrócił się już główką w dół(podobno 2 tygodnie wcześniej)no i...istnieje prawdopodobieństwo wcześniejszego porodu 🙂
Trochę się boję,ale jakby miał się urodzić wcześniej to marzy mi się 12 luty-wówczas ja bym świętowała 12 stycznia,mały lutego a mężuś 12 marca więc co miesiąc biba 😉

Dodi ja na początku ciąży miałam opryszczkę i to nie dobrze złapać takiego wirusa-nic nie można stosować z reklamowanych preparatów i lekarz kazał mi stosowanie maści cynkowej-pomogło,po 3 dniach już nie miałam 🙂

• Mamusia
Witam w ten mrozny wieczor! Po calym dniu porzadkow i zakupow usiadlam na chwilke i do was zajrzalam. Dziewczyny ale sliczne choineczki!!! 😉 Bob twoja choinka nie wyglada na sztuczna 🙂 Jakbys nie napisala to kazdy by pomyslal ze prawdziwa!!! No tak Chyba juz wszystkie pokazaly swoja choinke a ja dalej nie moge wkleic 😠 Juz pomniejszalam zdjecie a i tak nie daje rady. Za chwilke sprobuje jeszcze raz. Pisalyscie o wadze. Chmm. Ja tez sie troche obawiam zbednego tluszczyku po ciazy bo wkoncu jeszcze troche nam zostalo ale mysle ze przy dziecku jest tyle ruchu i jest co robic ze sama waga spadnie nawet nie pomyslimy kiedy. 😆 W momencie zajscia w ciaze mialam 57kg. a ostatnio waga pokazala 66kg. idzie w gore a gdzie tam jeszcze ale trudno.
No i czuje jak puchne. Wyobrazcie sobie ze pod koniec tamtej zimy kupilam sobie porzadne wysokie ocieplane buty w drogim sklepie(choc raz). Dzis z bieda je wlozylam na nogi a po powrocie z zakupow maz mi pomogl i razem z butem sciagnal mi polowe podeszwy!!!!!! 🤪 No i po butach. Myslalam ze posikam sie ze smiechu a moj maz az sie spocil przy ich sciaganiu. Masakra jak spuchly mi stopy!!!! Same niespodzianki w tej ciazy ale przynajmniej bedzie co powspominac!!! 😉