Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Brzuchate,

Anitek po pupie powinnaś dostać za wkręcanie sobie!! masz zdrowego dzieciaka któy mieści się w średnich więc nie panikuj tylko ciesz się !! Moja mała ma odchyły ok 2 tyg - i wszystko jest OK! To normalne - przecież ludzie są różni - inaczej wyglądalibyśmy jak klony 🙃

Pępek u mnie też płasko wystający dookoła jakby siniak wiec myślę że to norma

Bób - może piecze Cię zwieracz żołądka (jest akutat w tym miejscu) a przez ciążę się rozluźnia i od nadmiaru kwasów (dieta świąteczno-noworoczna :P ) może piec - polecam rennie

• Mamusia
no cóz niestety sa i osoby mniej rozwinięte 😁 ale z drugiej strony jak by wszyscy byli by na równym etapie rozwinięci to by Świat był nudny 😁
a ja właśnie zauważyłam ten pępek to mi sie chowa jak mała sie mega rozciąga, ale zabawnie to wygląda, co chwilę zadek na mamę wypina 😁

Nacisk na miednice i obrecz biodrowa.
Kiedy glowka dziecka ustawi sie w miednicy zapewne odczujesz drobne dolegliwosci. czesciej bedziesz odczuwac potrzebe oddawania moczu lub stolca ze wzgledu na ucisk wywierany przez plod na pecherz i jelita. Rozluznienie stawow i wiazadel moze skutkowac bolami w rejonie obreczy biodrowej,kosci lonowej i plecow, mozesz tez odczuwac ostre klucia gdy plod bedzie uciskal na dno miednicy.
Nacisk na naczynia krwionosne miednicy moze powodowac obrzek nog i stop. kolysanie biodrami oraz lezenie na lewym boku bywa pomocne w lagodzeniu parcia na kostna obrecz miednicy.

• Mamusia
Jak styczniówki będą się w takim tempie rozpakowywały to my będziemy musiały w połowie stycznia zacząć!

ja czasami mam takie wrażenie że zaraz urodzę bo brzuch taki wielki , chodzić tak ciężko, wszystko ciśnie, boli ... a tu jeszcze prawie 2 miesiące! nie che mi się wierzyć 🤪

Mnie brzuchol boli dzis dosyc mocno...lapie co jakis czas i taki dziwny bol w dole brzucha...wzielam jedna nospe i magnezy i nic...Hmmmm no coz teraz juz tak bedzie :P ginek mowil ze macica super ilosc wod odpowiednia itd. ale brzusio mnie nie bolal teraz boli a jak wstaje to twardy jak kamien ale zawsze tak mialam :P
zaraz zjemy obiado kolacje i sie poloze na troszke 🙂
co do porodow to minie szybciutko zobaczysz 🙂

Ja Ci dodalam 🙂 bo ktos Ci zabral :P
hehe :P
ech wlasnie czytam ze Dorunia dzis w nocy stracila swoja Dzidzie 😞 a do tego musieli jej usunac jeden jajnik...To juz druga Dzidzia ktora stracila 😞 dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe 😞

ANITEK DAŁAM CI OKLASKA BO CHYBA FAKTYCZNIE SYSTEM COŚ MĄCI.

BOŻE NIE WYOBRAŻAM SOBIE PRZECHODZIĆ COŚ PODOBNEGO CO DORUNIA.STRASZNIE JEJ WSPÓŁCZUJĘ I JESZCZE U WAS PRZECZYTAŁAM ,ŻE USUNĘLI JEJ JAJNIK;-(

A JAK WY SIĘ CZUJECIE? U NAS NA RAZIE NIE MA WIEŚCI OD MISIAMAMY,ALE PEWNIE JUŻ AKCJA TRWA!!!POZDRAWIAM WAS I WYTRWAŁOŚCI W OCZEKIWANIU NA SWOJE POCIESZKI.

MyCloud tez tak mysle ze jakis blad w systemie jest bo na raz ginie 4 a pozniej 3oklaski wiec takie to dziwne...ale dziekuje 😘 Tobie dodam takiego " na zgode" jutro rano bo jakos tak nie bylo okazji predzej 🙂 bo dodalam juz Bob jakas godzinke temu 🙂
No Dorunia byla cos ok 8tyg. Ech to takie niesprawiedliwe 😞 ja codziennie sie modle o wszystkie Mamusie z brzuszka i wogole i niestety nie mamy na to wplywu 😞 no wlasnie jej Maz napisal ze jej jajnik usuneli i czekaja na wyniki ale nie jest za dobrze 😞 no i stracila duzo krwi i ze cale szczescie ze zdazyli do szpitala dojechac.
A ja sie czuje srednio jakos brzuchol boli na dole, ale teraz to juz nawet stekac nie bede bo jak sobie pomysle cos sie dzieje w psychice biednej Doruni to az sie karce za to ze stekam o jakies pierdoly 😞