Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zaglądam a tu skrajne wiadomości...ehhh aż brak słów 😞
Styczniówki chyba nadrobią wczorajszy dzień porodowego lenistwa:P
Martuś rozumiem Cię ale nie martw się na zapas,z mamą będzie dobrze a do pomocy to jeszcze Ją wykorzystasz 🙂
Mój syncio też własnie dupunię wypina.Jutro zapisze się do gina na sobotę ale tym razem do innego gina bo mój mnie coś ostatnio wkurza a ściślej mówiąc Jego pośpiech...rozumiem,że kasa się liczy i chce przyjąc jak najwięcej pacjentek ale bez przesady 😠 człowiek chce się wszystkiego dowiedzieć a tu wszystko na czas 😠
Ciekawa jestem ile mały bedzie ważył:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Martus oczywiscie ze wszystko bedzie dobrze 🙂
Rozumiem Cie bo u mnie to samo jest w rodzinie...nic mi nie mowia bo nie chca mnie martwic a tu pozniej wychodzi wszystko.
Nikos mnie tez takie cos wkurza jak ktos cos w pospiechu robi. Moj ginek dzis sprawdzil wszystko na szczescie ale tez mial opoznienie i na koncu dodal ze bardzo przeprasza ale juz ma opoznienie. Ale spoko bo wszystko zrobil jak na kazdej wizycie plus wymaz nawet pobral bo ja kompletnie o tym zapomnialam a niby trzeba zrobic przed porodem bo w razie czego zeby sie dziecko nie zarazilo niczym.

• Mamusia
Martus mama na pewno nie chciala Cię martwić na zapas... bedzie wszystko dobrze zobaczysz!!

ja moze i dotrwam do konca ale raczej w tym miesiacu sie juz rozpakuje

dziewczynki ja uciekam musze sie polozyc jakos wygodnie bo mnie juz wszystko boli!!!!!!!!

dobranoc mamcie

Dziękuję Wam za słowa otuchy, kochane jesteście 🙂
Sibi wyciągnij się wygodnie i odpocznij i pomyśl, że jutro będziesz już spała smacznie w swoim łóżeczku. Może będziemy we dwie styczniówkami, bo mnie szew 25.01 ściągają i nie wiadomo jak to się zakończy, może po paru godzinach porodem 🙂

Doczytałam o koleżance, która drugą dzidzię straciła..brak słów..

No brak slow ale co zrobisz 😞
Sibi odpoczywaj sobie 🙂
Martus ja tez juz uciekam bo krzyz boli od tego siedzenia :P ide sobie zrobic lody z truskawkami bo kupilam i mam ochote :P
do spisanka jutro 🙂
Buziaki 🙂

• Mamusia
no Martuś nie martw się wszystko bedzie dobrze 🙂
Sibi jutro już w domciu 🙂 i dzidzia zdrowo harcuje 🙂
no to słodkich snów i spokojnej nocy jutro wkleję wam moje fotki z brzucholkiem 🙂
no i najważniejsze poproszę o same dobre wiadomości jutro 😁

• Mamusia
Witam rankiem:laugh: ja od rana na nogach,zaprowadziłam małą do przedszkola (po dwóch miesiącach przerwy 🤪 ) zaliczyłam spacer z psem,sprzątanie i już jem śniadanko na DDTVN czyli ponownie jestem w swoim rytmie:laugh:
teraz czeka mnie więcej ruchu bo do przedszkola chodzimy na piechotkę czyli dwa spacery dziennie no i z psiurem też kilka,uffff ale będę laska:laugh:
a teraz zajadam pieczywko chrupkie z ulubionym kozim serem:P
ok,zajrze do styczniówek,może cos się tam wykluło...?

• Mamusia
dzien dobry 🙂
tzn. mam nadzieje, ze Wasz bedzie dobry. 🙂
Jestem po praktycznie nieprzespanej nocy, chyba mi wody puszczaja 🤔 od wczoraj wieczora sie saczy i wszystko tak wyglada jakby to bylo to. teraz czekam az oddzwonia ze szpitala o ktorej mam przyjechac do sprawdzenia, bo po konsulatcji tel. lekarz stwierdzil, ze na dwoje babka wrozyla co to jest, ale musza sprawdzic. Staram sie nie wkrecac i nie panikowac, ale dupa mi cierpnie... 😉
T. odbyl rano z Victorem meska rozmowe, ze ma sie nie wyglupiac i nie straszyc rodzicow, ale z tego co widze to on siedzi bardziej blady niz ja. 😆
A tak poza tym to wali sniegiem jak wsciekle. Byle do wiosny!! 🙂

• Mamusia
Hej Brzuchole ! 🙂
A u Nas nocka w miare jakos mineła, nawet spalam dzisiaj odziwo, ból obok kości minąl jeszcze zanim zasnęłam. jutro wizyta u ginka wiec sie dowiem czy wszystko jest okey 🙂

Martus głowa do gory wiem ze nie jestem oryginalna z tym co pisze ale napewno bedzie wszystko dobrze. 🙂 Trzymam kciuki 🙂

Jai_Ho kurcze nie za dobrze z tymi wodami. Jedź do szpitala i daj nam znać. Trzymaj się oczywiście 🙂 🙂 i tak jak pisze Aaana jest kolejka do rozpakowania sie 😁

• Mamusia
mam byc na badanie ok. 14:00 razem z mokra wkladka higieniczna do wgladu, chyba, ze zacznie hlustac to natychmiast. Ale narazie spokoj.Z jednej strony juz sobie w nocy myslalam, ze trudno, niech sie dzieje, ale fakt faktem, ze tak serio to zaden ze mnie kozak i wcale mi juz nie jest spieszno do rozpakowania sie 🙂)W kazdym razie torby zadnej nie pakuje jeszcze! 🙂

• Mamusia
JaiHo Ty lepiej nie czytaj o rodzących styczniówkach !!
Ale mi strachu napędziłaś 😉 chyba się w końcu spakuję!

W 34tc to już maluszek jest właściwie gotwy więc bez stresu chociaż mógłby trochę poczekać

No byle do 14tej i wszystko będziesz wiedziała 🙂

• Mamusia
czesc brzuszki 🙂

Jai_Ho ja tez juz mialam akcje z wodami, wygladało to tak jak by to bylo to, a okazalo sie ze to wydzielina poprostu zmienila swoja konsystencje, ale oczywiscie trzeba to zbadac, trzymam kciuki 🙂

Ja natomiast nie wiem dlaczego ale spuchłam jak balonik, rece i palce mam takie ze ledwo moge reke dlon zacisnac, i mam spore sisnienie od 3 dni nawet około 145,80 sie zdazylo a przecietnie 141,80 jutro mam wizyte wiec zobacze co na to lekarz.

Mam do Was pytanko co do zwolnienia lekarskiego, podobno lekarze wypisuja go tylko do 38 tyg , potem trezba brac juz urlop macierzynski, bo od 38 tyg ciaza donoszona i juz zwolnienia nie daja, czy slyszalyscie cos na ten temat ??

A pozatym u mnie minus 15 i snieg po kolana, nie lubie az takiego mrozu wiec sie dzis nigdzie nie wynurzam.

• Mamusia
własnie wymieniałam kalendarz na nowy i na końcu znalazłam tak zwany "wieczny kalendarz" na którym można sprawdzić dzień tygodnia każdej daty, no i policzyłam i ja się urodziłam we wtorek, moja Wiktoria też a do tego 3 marca też wypada we wtorek , ale będą jaja jak się dzidzia w terminie urodzi 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!
no ja noc miałam beznadziejną położyliśmy sie po 24 to już późno ale jakoś nie chciało się spać, po 1 obudziłam sie z mdłościami i poszłam na kibelek oczywiście jak to u mnie to zawsze górą i dołem i tak ponad godzinę męki, ale wolę to wydalić niż ma niunia coś niezdrowego strawić, wydaje mi się że to mogła być rybka w occie bo mamy jeszcze od Świąt, w smaku była ok, ale kto wie dzisiaj ją już wywalam 😞
jak się położyłam to cały czas mi po brzuchu jeździło i tak do rana to sie nie wyspałam 😞
Jai_Ho nie szalej, masz jeszcze czas, to na pewno upławy, ale sprawdzić trzeba, trzymaj sie dzielnie i pisz jak tylko się dowiesz co sie dzieje 🙂 trzymam kciuki