Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Iwiokej!! w końcu się dowiedziałam, która z Nas to Ewelina W 🙂 🙂 a swoją drogą to ciekawe czy u Niej też jak u Boba nie zaczęło się coś dziać?

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Faktycznie, tydzień i 1 dzień 🙂dzięki za sprostowanie.. ciągle mi się wydaje, że jest początek lutego a do końca tyle czasu zostało 🙂 ciekawe, która z Nas rozpakuje się następna 🙂
JaiHo coś żartem pisała, że umówiła się z Victorem na niedzielę hehe..

Idę wziąć prysznic, załadować nystatynkę i zaparzyć melisę 🙂 będę pewnie zaglądała i prowadziła monolog, bo czuję że z dzisiejszym nocnym spaniem będzie ciężko.. wogóle boli mnie cały dół jak leżę a jak siedzę to jest ok.

• Mamusia
ja jak leże , albo siedzę to jest ok , ale jak mam wstać to mnie tak strasznie ciągnie w dole brzucha, że nie mogę sie podnieść
a czas tak szybko pędzi, popatrzcie już prawie połowa lutego, wiec nie dziwne, że tak szybko się rozpakowujemy, jeszcze moment i wszystkie będą mamusiami 🙂

Dodi to trzymam kciuki aby wszystko dobrze wyszło na KTG - czyli tętno Julci prawidłowe a skurcze powyżej 80ciu:P

Iwiokej też jak leżę to boli.. zresztą co ja piszę, mnie już wszystko boli i męczy.. czuję się tak niezgrabnie (nie chodzi mi o wygląd)ciągle coś mi z rąk wypada, nie mogę się schylić bo od razu ból się nasila.. esz.. już chcę urodzić..znaczy w niedzielę:P

• Mamusia
oki ja zmykam mamusie, bo jestem ciut padnięta, bo byłam dziś u ginki i musiałam wcześnie wstać, a i dostałam już zaświadczenie na becikowe, że od 10 tyg. ciąży chodzę na kontrole, bo bez tego nie dostaniemy becikowego
no to słodkich snów i spokojnej nocy, przynajmniej dla tych co mają jeszcze czas, a te co już sie spóźniły niech się biorą za rodzenie, a nie o śnie marzą 😁

• Mamusia
Hej Laski!
przyznać się która dzisiaj się wtryniła w kolejkę i urodziła? 😠 😉 a któa zastój robi 😠 :laugh: ?

o nocce nie piszę bo wszystkie brzuchate wiedzą jak jest.. 🥴

za to wczoraj wieczorem mąż się rozczulił jak mnie zobaczył zaczął mówić że ślicznie wyglądam, że mam piękny brzucho itd i koniecznie chciał foty porobić więc w końcu zrobił parę - obejrzałam je i .... w ryk! histerii dostałam bo to co zobaczyłam przeszło moje oczekiwania!!
Jakiś wielki waleń albo zapuchnięty słoń morski w szlafroku!!
😞 masakra!! koszmar!! szok!! jak można być TAK WIELKIM!!??

• Mamusia
dzien dobry:
Dzien zaczal sie odejsciem czopa, cos sie polalo ze mnie a do tego mam bolesne skurcze co 10min. Chialam Was poczytac z kawa, ale chyba nie dam rady 🙂. Jedziemy jak sie nie uspokoi do szpitala.
Dam znac! 🙂)
Buziaki!!
I chyba sie troche boje!! 🤪

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂

zjadłyśmy właśnie śniadanko wspólnie z Wami 🙂

U nas wszystko ok!!! wczoraj bylysmy na pierwszej wizycie u pediatry! Moja mala zdrowiutka!! Waży juz 4 kg :] dostałyśmy recepty na pierwsze szczepionki i koszty mnie troszke przerazily ale czego sie nie robi dla maluszka 🙂
Będę musiała dokarmiać małą butelką bo chyba mam za mało pokarmu i nie najada sie

widze ze kolejna mamcia do nas dołączyła Bob gratulacje raz jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jai__ho trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny,
ja też właśnie zjadłam śniadanko z Wami 🙂
No nieźle, to JaiHo pewnie będzie miała dzidzię za chwilę 🤪

Sibi, bardzo ładnie Marcelinka przybiera na wadze 🙂 4kg to już masz co nosić 🙂 najważniejsze, że jest zdrowa jak rybka i oby tak dalej 🙂 a Ty kochana jak się czujesz?

Aaana czy Ty myślisz, że na Lutówkach jest 1 Słonica i to akurat Ty?? Mylisz się jest Nas więcej, ale luzik już niedługo będziemy z powrotem szprychy 🙂 🙂 Tez wyglądam a co najgorsze czuję się jak słoń, aby nie wiem do którego zwierzątka moje chody porównać:laugh: chyba padnie na warana z Komodo:laugh: :laugh:

hej hej 😉

Witamy dzisiaj z okropnym bólem pleców..esz .. 😉

Klaudia napisała mi wczoraj sms'a a mi wyświetlacz w telefonie padł( mam dotykowy i jakieś paski się porobiły) widzę tylko fragmenty i trudno się domyślić co pisała 🤨 🤨 mogłabym przesłać go na tel mammy ale jak na złość kasy nie mam na doładowanie konta 🤨 🤨 🤨

Zaraz jeszcze raz spróbuje go odczytać i to co dam rade napisze do Was 🙂
tzn..wiem tyle na pewno, że jest w szpitalu!

sms od Klaudi, tam gdzie nie widzę wstawię kropki

"Hej jestem w szpitalu bo po tej wizycie rano mnie zatrzymali zeby zba... lozysko wody mi.....niedzi.....nie dzieje..."
No to teraz myślówa 😉

aaana Ty wielorybie w rozmiarze xs :P :P :P na pewno nie jest tak źle jak piszesz 🙂

Idę zrobić śniadanko 🙂

• Mamusia
oczywiscie ze sa obowiazkowe ale nie wszystkie sa refundowane i wiekszosc jest oddzielnie czyli kilka wkloc. ja wzielam 5w1 zeby jej tak nie stresowac i na rotawirusy. jeszcze meningokoki i pneumokoki lacznie jedna seria ok 1 tys

CandyMonka musimy Cię tu chyba "odciotować":P ciągle napotykasz na jakieś problemy.. Oki, to jak się uda odczytać to daj znać co z Klaudią.
Ja lecę pod prysznic a potem w ramach relaksu wypiję z Wami kawkę 🙂
Mam jeszcze dziś trochę latania.
Ręka mnie strasznie boli po wczorajszym pobraniu krwi, wiedziałam że będzie bolała jak tylko spojrzałam na tą panią,która mnie ukłuła, zero delikatności 😠 ale za to pani zlitowała się nade mną i wyniki dostałam od ręki 🙂
A wogóle to antybiotyk na przeziębienie zaczął działać i czuję się o niebo lepiej 🙂 aby ta nystatyna na dole mnie strasznie irytuje.. ciągle mam wrażenie jakbym się posiusiała 😉

Wioletka a powiedz jak dasz Nam znać, że urodziłaś?? Masz nr tel do którejś z Nas? Na kiedy masz dokładnie termin?