Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej,

to tak jak i ja - typowy "wieszak" Wszyscy zawsze zazdroscili mi figury - chociaz, ja bym wolala byc ciut grubsza, bo byl problem z ubraniami, butami. 170 cm wzrostu i 48 kg wagi. A teraz od 3 tyg. wystaje mi brzuch i juz w spodnie nie wchodze.Przytylam niecaly kg. Ostatnio w Camaieu (Galeria Mokotow) kupilam za 70 zl tunike - co prawda letnia ale i moze byc na jesien i zime do kolorowych, bawelnianych bluzek z dlugim rekawem czy koszul. Jest z bawelny i czegos rozciagliwego i ma swietne kolory! Polecam.
Czy Wy tez obawiacie sie tego, ze bedziemy w ciazy szaro wygladac? Ubrania ciazowe, a nawet te normalne jesienno-zimowe sa takie szare, smutne i ponure? Ja szukam czegos pomaranczowego i zielonego. Nie chce byc szara i ponura ciezarowka! Przeciez to taki szczesliwy okres zycia!

Moj mezulek codziennie zarostem drapie brzuszek i mowi slodko "Czesc, poznajesz? Tu tata!" 🙂

• Mamusia
ale sie rozpisałyście nie było mnie kilka godzin a tu prosze lektura do poduszki

super zdjecie i filmik 🙂ja swoje zdjecie z usg tez umieszcze (ale dopiero po wizycie pod koniec miesiąca 🙂)

a ja wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe jeansowe w C&A ale nie powiem ile za nie zapłaciłam szkoda gadac strasznie drogie sa rzeczy ciążowe i na dodatek takie jakies brzydkie

• Mamusia
Hej laseczki,

są też kolorowe ubranka dla brzuchatek, np. w Wawie w Złotych Tarasach sklep Nivena, albo w Galerii Mokotów Mothercare - ale niestety są to drogie rzeczy, ale naprawdę można coś wybrać. Ja póki co jeszcze troszeczkę poczekam.

A tymczasem miłej nocki 🙂 i spokojnego weekendu.

• Mamusia
ja w sumie narazie kupiłam te spodnie drugie mam od siostry (to chyba mi wystarczy - zobaczymy )
z bluzeczkami to jeszcze poczekam bo nie mam takiego duzego brzucha ze w stare się nie mieszcze
poki nie urośnie mi brzuch to dam sobie spokój

a co myślicie o tym pasie ciążowym?? w C&A był za 30 zł a na allegro mozna kupić za 7 zł
Myślicie ze może sie to do czegos przyda??

Dobranoc

• Mamusia
hej nikoś - widziałam ze jesteś z wawy ja będę rodzić w 3mieście a juz myslałam że się na sali porodowej spotkamy..

Co to pas ciążowy?

Wczoraj musiałam się ładniej ubrać więc wzięłam spodnie których dawno nie nosiłam bo mi za duże były a tu niespodzianka... rozorek do połowy się tylko zapiął i koniec! Nie mam takich "wyjściowych" ciążowych spodni za to kupiłam sobie śliczną fioletową sukienkę (też nie chcę być szarą mamuśką) w Bennetonie - ale jaest z wełny więc to na jesień/zimę będzie a teraz to chyba muszę iść na zakupy.. 🙂

• Mamusia
ja wybrałam Wołomin,jest bardzo polecany i można rodzic w wodzie.Pierwszy poród miałam ciężki więc teraz próbuje sobie nieco ułatwić sytuację heheheh
Czytałam,że w przypadku porodów wodnych prawie nie wykonuje się nacięcie krocza bo wszystko się o wiele lepiej rozciąga.Oby tak było 🙂

• Mamusia
kikos - dziwne te pasy chyba nie będę się w to bawiła ale to dopiero początek więc nie mówię że na pewno nie. Na razie radzę sobie bez.

nikos - ja poczytałam opinie na rodzicpoludzku.pl o 3miejskich szpitalach i myślałm że padnę - koszmar!! Jeden jedyny miał pozytywne opinie - prywatny swissmed więc tam urodzę (ta przyjemność będzie mnie kosztować ok 6tyś 😞().
Mojej koleżanki córeczce podczas porodu przez zaniedbanie i niefachowość wyrwali bark i do tej pory nie rusza jedną rączką i jest ona dużo mniejsza a dziecko byłoby zupełnie zdrowe...

• Mamusia
Witajcie 😎
U nas juz lepsze samopoczucie wczoraj bylysmy nad woda a dzis nic mi sie nie chce.Ja tylko zyje od wizyty do wizyty-najgorsze jest to czekanie.
17 mam usg wiec licze te dni i tak sie to ciagnie ze hoho...mam nadzieje ze wszystko jest oki.....milego dnia Wam zycze kobitki 🙂

• Mamusia
miska82 wszystkiego najlepszego, dużo zdrówkai spokoju 🙂 dzidzia to rzeczywiście najwspanialszy prezent jaki mozna sobie wyobrazić. ja też niedawno miałam urdziny i też taksobie pomyślałam że to njwspanialsze urodziny w moim życiu bo z malym dzitkiem w brzuszku, następne będą z dzieciątkiem w wuzeczku 🙂 😉