Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja kupiłam sobie skarbonkę 🙂 i odkładam na wózek. Jeszcze parę tygodni temu miałąm już wybrany, ale zmieniłam zdanie. Wybrałam modele wózków dwóch różnych firm z tym, że są okropnie drogie 😞 ale za to baaardzo dobre.
Tak sobie myślę, że jak bym zainwestowała w taki wózek to mógłby być też dla drugiego szkrabka w przyszłości 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wlasnie mnie teraz czeka malowanie mieszkania, ale lubie to wiec nie ma problemu, i tak juz zaczelam ogladac rzeczy do dzieciecego... kolorystyka i co przydatne a co tylko zbedna fanaberia.
Malalena, mam podobnie jak Ty, jeszcze strach mnnie powstrzymuje od kupowania i pewnie bedzie tak jak juz wczesniej pisalam, na ostatnia chwile, wszystkie zakupy w trzy dni 🙂) Ikea blisko 😉)

• Mamusia
ja też oglądam różne rzeczy dla dzieciątka. co do łóżeczka to wolę drewniane ze szczebelkami aprzewijak będę miała nakładany na łóżeczko znajomi mi tak doradzają i mója bratowa też to sprawdziła, poza tym mam mało miejsca w sypialni i oddzielny przewijak mi się nie zmieści (na pczatku dzitek będzie mieszkał z nami w sypialni), a wózek... ciągle sie zastanawiam ale mam juz pewne typy poza tym muszę je najpierw zobaczyć w sklepie i dokładnie obejżeć potem będę kupowac

Małalena cięszę się że u ciebie wszystko ok

Hej brzuchatki 🙂
Właśnie wróciłam z zakupów ale nic dla maluszka nie kupiłam i tak jak Jai_ho i Małalena wstrzymam się do samego końca. Wiem już, że wybiorę łóżeczko materiałowe w stylu kojca, z przewijakiem jest ono lekkie i przenośne a ja lubię się często przeprowadzać więc będzie mi lżej z takim niż z drewnianym. No i zajmuje dużo mniej miejsca 🙂

• Mamusia
Ja jestem w tek kwestii konserwatywna i uważam, że co 4 kółka to nie 3 🙂 po za tym z opinii wyczytanych w necie moje statystyki mówią, że najczęściej wadliwą rzeczą w wózkach są kółka, które są skrętne, a w trzykołowych zawsze przednie są skrętne.
Ważne jest aby kółka były najlepiej na łożyskach kólkowych i pompowane. Reszta to jest kwestia bardzo indywidualna, wszystko zależy od potrzeb.
Ja napewno wybiorę wózek czterokołowy, z prostymi kołami pompowanymi. Reszta parametrów jak np. waga dla mnie nie ma znaczenia bo i tak nie będę dźwigać wózka. No i dla mnie musi być dobry stelaż z amortyzatorami ponieważ głównie będę jeździć po żwirówkach a nie po prostych chodnikach.
Ale jak wpsomniałam każdy parametr wózka to sprawa indywidualna.

• Mamusia
Wszystko zależy od tego jaki wózek wybierzemy. Sprawdzałam opinie na różnych forach dot. modelu wózka, którym jestem zainteresowana. Muszę przyznać, że prawie 100% opinii to same pozytywy. Z tym, że jak na wózek cena jest naprawdę bardzo wysoka i nie sądzę, żeby producent przy takiej cenie pozwolił kobiecie uciążliwie pchać wózek.

• Mamusia
a ja poluje na takie małe wózeczki jakie od niedawno zauważyłam na drogach...hehe mój partner się śmieje że podobają mi się dlatego, że taki będzie do mnie pasował:P ogólnie jeszcze nie czytałam żadnych opinii na ten temat ale wiele moich znajomych ma takie i sobie chwalą 🙂 co prawda na długo one nie starczają ale po co mi taki na długo jak szybko przejdę na spacerówkę bo w końcu szkrab jak podrośnie to już będzie lato 🙂hehe

• Mamusia
Hej, witam wszystkie panie po raz pierwszy 🙂 Jeśli chodzi o wózek to ja z pierwszym dzieckiem miałam właśnie taki 3w1 i muszę przyznać że nie wyobrażam sobie innego. Przydatny jest przede wszystkim podczas pierwszych wizyt wizyt u lekarza, bierzesz nosidełko w rękę i gotowe możesz wejść do przychodni bez strachu że przewieje dziecko

Ja też zaopatrzę się w wózek 3w1. Nie wiem jak w Pl ale tu w UK nie wypuszczają ze szpitala bez nosidełka 🙂 więc nawet nie mając auta muszę je sobie sprawić a w zestawie taniej 🙂

Ps. Witamy to już raczej bób

• Mamusia
Moje drogie.... Bylam dzisiaj u lekarza na wizycie i zobaczylam moje malenstwo 🙂 Dzieki Bogu jest zdrowe i ma 11cm dlugosci waga 148g hehehe 🙂 Oprocz tego wszystko prawidlowe... Akcja serduszka 150 uderzen na minute, przeziernosc karkowa tez jest dobrze... Cytologia gr I i wszystkie wyniki prawidlowe.... 🤪 A tak sie martwilam..... Teraz wizyta 16 pazdziernika 🙂 Ale luteina odstawiona tylko nospa 40 .... Pozdrowionka

• Mamusia
miska82 cieszę się bardzo, że wszystko w porządku 🙂
Ja idę w środe do gina, ale już pewnie nic nie zobaczę, bo USG mi robił wczoraj w szpitalu. ALe to nie ważne, najwazniejsze, że wszystko jest w porządku i ciąża prawidłowo się rozwija.

Zapewne dostanę skierowanie na USG połówkowe gdzieś ok 20-23 tc i znowu będę czekać z niecierpliwością. Tym bardziej, że to USG bedzie długie i bardzo szczegółowe 🙂

Ja też już duphaston odstawiłam i biorę tylko nospe 3 x.