Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Uciekam na troszkę poleżeć z M.:P może troszkę pobaraszkujemy:P

Macie dziewczyny info co z Dodi,Klaudią i JaiHo?
A czy dobrze doczytałam, że Titinka pojechała na wywołanie??

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sms od Jai_ho z godziny 18 .00
nie bylo mnie w domu , wiec pisze teraz
" Dorota dalej rodze, VIKTOR sie obrócil w zlą strone, znieczulenie przestalo dzialac po godzinie, źle wkłute w kregosłup, teraz mam juz trzecie i w koncu działa.
Masakra jakas.Porodów nie polecam. T. jesr cały czas przy mnie.JAak do nocy nie urodze robią CC. OPIEKA SUPER. bUZIAKI ŚLĘ "

BIEDACZKA, mam nadzieje ze wszystko sie uda i szybko urodzi.

• Mamusia
Kurcze biedne dziewczyny .. brzuszkowe uparciuszki nie chcą wyjść ... a Jai Ho to myślę,że juz urodziła:P

Monka ja mam Deltim Leo kolor szaro- pomarańczowy 🙂 Bosssko sie buja,sama bym do Niego wskoczyła...jest też wytrzymały...mój mąż z Nadią (18KG) już Go przetestowali po mieszkaniu:P

• Mamusia
Sms od Jai_ho

" Nadal Viktor nie chce wyjsc, kroplówki,żele, masaż szyjki. a on nic, Juz mu brali 3 razy krew z główki, ale jest ok.
Ja dostałam 38,7. Walczymy dalej. Na szczescie juz bez bólu. Dziewczyny możecie robic juz kolejkę, ciekawa jestem kto nastepny "

Biadaczka, męczy sie jak nasz Anitek podobnie, na szczczescie ma zzo i nie boli, miejmy nadzueje ze Viktor wreszcie wyskoczy.

Iwiokej u mnie jak narazie ok, dzis nerka bolala rano tylko, termofor z ciepla wodą to zbawienie i sporo pomaga.

A mi dzis mija 40 tygodni, ale termin mam wyznaczony na niedziele wiec jeszcze 3 dni. Mam juz schizy ze urodze chlopczyka i dlatego nic sie nie dzieje.

Ja już wykąpana, nabalsamowana, teraz spijam meliskę na lepszy sen.. potem jak znikniecie z brzuszka to będę się telewizorowała do upadłego,.aż nie zasnę 🙂

Jejku jak te Nasze dziewczyny się męczą, ale trzymajmy kciuki oby poszło szybciej!!

Dodi a Ty się tak mocno nie stresuj, że chłopczyka masz tam w brzuszku.. Tam napewno Julka fika 🙂

Tak teraz się zastanawiam nad tą moją sądną niedzielą, czy zgodzić się na kroplówkę, hm..

Iwiokej sęk w tym, że ból mi doskwiera na każdej części ciała.. bolą mnie plecy, łopatki, psita, pupa - dosłownie wszystko. Każdy ruch, wstawanie, przewracanie się sprawia mi ból..
Jeszcze skonsultuje to ze swoim ginekologiem.. ale obawiam się, że mam tak wyciszone skurcze (przez te tabletki, które brałam dobre 3 miesiące), że i tak skończy się wywołaniem, to tylko kwestia czasu.. zresztą jak się okaże, że mam rozwarcie na 5 cm, to sam lekarz zadecyduje co robić..

• Mamusia
Martuś no zobaczysz na wizycie, ale wiesz jak wygląda wywoływanie porodu, chodzi mi tylko o to żebyś nie cierpiała, aż tak bardzo, chyba że poród sam przyjdzie do niedzieli 🙂 i to by było chyba lepszym rozwiązaniem dla Ciebie, ale któż to wie

• Mamusia
Jai Ho jeszcze nie urodziła...małemu dobrze w brzuszku:P

Martus wierzę,ze już wszystko boli ale co zrobić? można troche ponarzekać a i tak trzeba czekać 😞

Dodi nie panikuj,nie masz tam chłopaka...zresztą zobacz na Bób ,urodziła syncia i o ile wyprzedziła termin! Nie ma reguły,teraz to kwestia dni..
Zniecierpliwienie jak najbardziej rozumiem bo im bliżej terminu to człowiek bardziej pokraczny i obolały 😞

Wiem, wiem muszę być bardziej cierpliwa i zdaję sobie sprawę, że nie jako jedyna jestem obolała i napuchnięta..
Ja jakoś tak, nie jestem anty nastawiona do wywoływania.. gdy leżałam w szpitalu te parę razy podczas ciąży, to u nas wywoływanie szło w ekspresowym tempie u każdej z dziewczyn.. jedyne co, to tu na brzuszku pechowo i boleśnie to brzmi..

• Mamusia
jak uważasz Martuś to Twoja decyzja, ale jak widzisz wywoływanie, każda inaczej przechodzi i nie wiesz jak Ty to przejdziesz, życzę Ci szybko i bezboleśnie 🙂
a mnie się tam nie spiesz, tylko te zgagi mogły by ustąpić bo przez nie spać nie idzie, a tak poza tym to sie kulam 😁

W sumie to ja nie wiem czy się zdecyduję.. się zobaczy w niedzielę.. jedyne co mnie napawa optymizmem gdybym ew. się zgodziła, to to że ja nie mam szyjki i już jakieś tam rozwarcie się zrobiło, więc chodzi o samo przywołanie skurczy..

Jaka tu cisza Iwiokej prawda? Tak po troszku podczytuje co u Stczniówek słychać.. może czegoś praktycznego się dowiem 🙂

• Mamusia
mi już moja mamusia zaczyna mówić co mam robić w razie czkawki, czy czekania, aż sie dziecku odbije, ona myśli że ja nic nie wiem , a niech się wygada i tak będę robiła swoje, tylko wkurzyła mnie tym że powiedziała, że będzie mała rozpieszczała, mam nadzieję że jej sie nie uda 😠
oki ja też już zmykam , bo późno trochę sie zrobiło i mężulek mnie woła do sopania
słodkich snów i spokojnej nocy 🙂

Uciekaj do męża, mój chrapie od dobrej godziny 🙂 w sumie to On cały tydzień wstaje o 4 rano więc ma prawo być zmęczony..
Też śmigam do łóżeczka..
Dobranoc brzuchatki i mamusie

Hejka my spalismy hehe :P trzeba odsypiac jak jest okazja...
no i co ja tu czytam biedna Klaudia walczy i JaiHo rowniez...
Jejkus dobrze ze JaiHo znieczulenie dziala bo sie biedna tak nie meczy przynajmniej jak nie czuje bolu...kolezanka tez miala zzo i mowi ze tydzien mogla rodzic bo nic nie czula a ja musialam akurat miec pecha ze nie dzialalo na skurcze 😞
Iwiokej ciesz sie ze masz CC naprawde...
zazdroszcze tez JaiHo ze ma wybor i zawsze moga zrobic CC.
Ja nastepny porod na 100% zalatwiam CC i wiem ze znow te Mamusie ktore musze miec CC ubolewaja nad tym ale ja juz nie jestem w stanie rodzic SN 😞
wiec Iwiokej glowka do gory 🙂
JaiHo trzymma kciuki zebys juz urodzila 🙂
Klaudia no a u Ciebie zeby sie ruszylo 🙂
no i ciekawe co tam Titinka? 🙂
kurcze moze dzis w nocy 2 maluszki beda 😁