Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Iwiokej, Mona url macierzyński w 2010 to 20 tyg + 2 tyg fakultatywne = 22 tyg tak więc Mona jak w kadrach są debile i się czepiają to lepiej napisać też podanie i wysłać razem a aktem urodzenia bo te 2 tyg fakultatywne mogą przepaść (dla czepialskich kadrowych potrzebne będzie podanie)
są różne koncepcje liczenia tygodni - najbardziej powszechna jest przeliczyć na dni i liczyć po kolei od dnia porodu czyli jak np urodziłać 15 lutego to od tego dnia (włącznie) liczysz

aha Mona zakładam że miałaś L4 do dnia porodu lub dłużej

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a i jeszcze prorodzinna zmiana w KP dla taty - ma dodatkowo 7 dni płatnego urlopu z tyt urodzenia dziecka - tylko tu znowu uwaga do czepialskich podanie o taki dodatkowy urlop tata musi złozyć na 7 dni przed jego planowaniem
na wykorzystanie tego dodatkowego urlopu na rok - potem przepada

• Mamusia
Aaana zwolnienie chorobowe miałam do 26 lutego, urodziłam 29, ale szpital wystawił mi urlop macierzyński od 27, chociaż z lekarzem rozmawiałam i zapisał, że mam mieć zwolnienie chorobowe do 28, a macierzynski od 29, ale madra pani w sekretariacie w szpitalu powiedziała mojemu, że one z automatu lecą macierzyński od dnia pobytu w szpitalu i nie chciała zmienić na 29, więc dwa dni mi przepadły. Trudno nie miałam siły iść po cesarce i sie z durną babą kłucić. Także wyliczyłam sobie od 27 lutego 20 tygodni macierzyńskiego tj do 15 czerwca. Myślałam, że podanie mam pisać tylko na te 2 tygodnie dodatkowego urlopu macierzynskiego, ale jeśli karzą pisać podanie, to chyba odrazu napiszę o te 22 tyg. czyli do 29 czerwca 😉

• Mamusia
no szkoda że Ci przepadły te 2 dni bo musisz wziąć z macierzyńskiego - liczysz 22 tyg (154dni) od 27 (lekarz chciał dobrze zakombinować szkoda że sekretarki nie chciały)
teoretycznie podanie trzeba tylko na te dod 2 tyg ale jak u Ciebie w kadrach są debile to ja bym napisała na wszystko

• Mamusia
nie ma sprawy 🙂
iwiokej mam wrażenie że same zostaniemy niedługo z brzuchami 😞 na mnie nic nie działa - ani sex ani schody ani sprzątanie NIC!! 😠 może kupię laktator i się do niego podłączę :P - ponoć działa niezawodnie wywołując poród....

dzień dobry dziewczynki, wróciłam.
W domu spokój ale mój pies szaleje hihihi.
Czujemy się świetnie , jakby nam Amelie bocian przyniósł 🙂
Cieszę się że jestem już w domu 🙂

Dziękuję wszystkim za gratulacje miłe słowa. 😆 😆 😆 😆

• Mamusia
Dzięki Aaana 😉
Gdybym ja odbierała wypis to bym się kłuciła z sekretarką,bo lekarz sam mi zaproponował,że tak mi rozpisze macierzyński i 2 razy jeszcze przy mnie powtarzał tym baranom,że tak mam rozpisany, ale panie z czasów chyba jeszcze komuny i tak jak same stwierdziły poleciały z automatu, ehhh szkoda gadać. 2 dni jeszcze przeżyję, więcej bym nie popuściła 😉
A tym baranom z kadr, to jednak napiszę do kiedy, bo jeszcze mi źle policzą, więc lepiej jak to sama zrobię:P 😉

• Mamusia
Witaj cruella 😉
Super,że czujecie się świetnie z Amelką 🙂
Aaana, to co Ty tu jeszcze robisz? dawaj po laktator jak taki niezawodny:P 😉
Dla mnie laktator, to zło konieczne. Dzisiaj jak mi mała ciągła cyca, a później puściła, to mleko samo sikało takim cienkim strumyczkiem jak z igiełki, ale to śmiesznie wyglądało:P

Witaj Cruella jeszcze raz serdeczne gratulacje 🙂

Aaana no wlasnie laktator brzmi obiecujaco hehe bo podczas produkcji mleka macica sie obkurcza wiec kto wie 😁 ale znow jak sie bardzo chce to nie idzie...

• Mamusia
aaana myślę, że do terminu to się rozpakujesz, bo ja to na pewno 😉 nie popuszczą mi 😁
moja ginka to mi powiedziała dziś, że nie mam ani grama tłuszczu i tak to oni z chęcią mi zrobią CC, nawet sama zażartowała, że podczas wizyty by mi zrobiła dziś to CC 😁
witaj cruella serdeczne gratulacje jeszcze raz, super, że juz czujesz sie dobrze 🙂

JEST FIFI KOCHANE JUZ JEST 🙂
KLAUDIA WLASNIE NAPISALA ZE URODZILA ALE NAPISZE POZNIEJ CO I JAK 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
TUTAJ WATEK
http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=37&func=view&catid=7&id=232830#232830

SERDECZNE GRATULACJE KOCHANA 😘 😘 😘 😘 😘 W KONCU FIFI JEST JUZ Z WAMI 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 HURRRRRRRA 🙂

• Mamusia
nebbia napisał:
Hej!
Jestem siostrą Kikos. Miała dzisiaj test oxytocyny i gdzieś o 12 miała pierwsze skurcze a około 14 odeszły jej wody. Teraz ma rozwarcie na 7 cm. Lekarz powiedział,że za godzinnę powinna urodzić. 🤪

Nebia hej, tu Dodi, ta co wyszła dzis ze szpitala z Inflanckiej, super ze tak szybko ruszyło Monikę, czekamy na wiesci o narodzinach dzidzi , tak myslalam ze po oxy ją ruszy 🙂

• Mamusia
ehhh dziewczyny , ja zostane sama mówie Wam 😞 mnie cos pobiera , ale ciagle tak samo od 3 dni takie same skurcze, wiec juz wiem ze to przepowadajace, nawet czop mi nie odszedł.
Chyba musze sie do marcówek przeniesc, bo na poniedziałkowym usg wyszło ze dzidzia jest na 38 tyg, wiec w sumie 2 tyg jeszcze mozliwe ze przede mną 🙂

ide na serial 🙂