Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Troszke zaniedbałam się tutaj 😞 brak czasu, Cherry z rozstępami tak juz jest że skoro masz predyspozycje to choćbyc stosowała najlepsze środki - i tak powstaną 😞 ja nie mam na brzuszku wcale - po poprzednich ciązach skóra została nienaruszona ale piersi... eh - widocznie tu mam tkankę delikatniejsza , nie widac ich ale jak naciągnąć i przeleciec ręka to czuć malutkie wgłębienia , stosuj na brzuszek tak jak ja najpierw krem na rozstepy i jak sie wchłonie dodatkowo oliwkę dla dzieci dla lekkiego natłuszczenia - najlepsza metoda . Dziewczyny ja biore femibion natal 2 , jutro rano usg genetyczne i test papp-a , moje maleństwo już fika mocno - zwłaszcza wieczorem jak zasypiam i rano jak zmienie bok to maluszek stara sie ułożyc wygodnie , chyba nie lubi jazdy autobusem , wczoraj jechałam długo- troszke go wytrzachało i pewnie nie spodobało sie bo jego/jej ruchy były dość gwałtowne 😁 Pozdrawiam Was dziewczyny nie przesiadujcie za długo na słoneczku ...

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asyana napisał(a):
Troszke zaniedbałam się tutaj 😞 brak czasu, Cherry z rozstępami tak juz jest że skoro masz predyspozycje to choćbyc stosowała najlepsze środki - i tak powstaną 😞 ja nie mam na brzuszku wcale - po poprzednich ciązach skóra została nienaruszona ale piersi... eh - widocznie tu mam tkankę delikatniejsza , nie widac ich ale jak naciągnąć i przeleciec ręka to czuć malutkie wgłębienia , stosuj na brzuszek tak jak ja najpierw krem na rozstepy i jak sie wchłonie dodatkowo oliwkę dla dzieci dla lekkiego natłuszczenia - najlepsza metoda . Dziewczyny ja biore femibion natal 2 , jutro rano usg genetyczne i test papp-a , moje maleństwo już fika mocno - zwłaszcza wieczorem jak zasypiam i rano jak zmienie bok to maluszek stara sie ułożyc wygodnie , chyba nie lubi jazdy autobusem , wczoraj jechałam długo- troszke go wytrzachało i pewnie nie spodobało sie bo jego/jej ruchy były dość gwałtowne 😁 Pozdrawiam Was dziewczyny nie przesiadujcie za długo na słoneczku ...

to już czujesz ruchy???

• Mamusia
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/872/34ca1bec5c6e2f0cmed.jpg[/IMG][/URL]
a to całkiem świeżutka ja... 15 tc + 3 dni zaliczone 😁 😁 😁
z rańca, więc jeszcze nie taki duży hahaha
i najważniejsze!!!! kochane! moje szkrabiątko fiknęło ładnie i mama w końcu je poczuła!!!! na razie zdarza się od czwartku tak ze dwa razy dziennie. Rano natomiast wypina mi się brzuszek 😁 Boże, jakie to cudowne uczucie... Czekam na więcej takich kopniaczków 😁
P.S. Tuniczkę synuś wylosował na loterii podczas Festynu Rodzinnego za całe ... 2 zł. To się nazywa oszczędność! hihihih

• Mamusia
gosiaq czuję ruchy i porzedniej ciązy tez czułam po 12 tyg , w pierwszej w 20 podobno w kolejnych ciążach wcześniej czujemy - to wspaniałe uczucie , ja trzymam ręke na brzuszku jak zasypiam i maluszek jakby to wiedział że czekam na jego znaki 🙂 brzunio juz widac u Ciebie , ja wygladam jak klucha chodze tylko w ciązówkach - przytyłam już 13 kg nie wiem co bedzie dalej ale to ma zalety - kożystam z zakupów bez kolejki , ustępują mi miejsca , tylko jazda na rolkach juz nie wychodzi bo nie mogę utrzymac prawidłowej postawy i troszke się boje - pewnie to już koniec sportu 😞 eh.. został rower

• Mamusia
Asyana - jesli to Twoj brzuszek ponizej w linku- to woooooooowwwwww mega duzy 🙂
Odracam ci w takim stanie nawet jazde na rowerze - ja w poprzedniej mialam wielka chec jezdzic ale lekarz katygorycznie zabronil ze wzgledu na mozliwosc upadku. Nawet jesli masz zamiar jezdzic osroznie i powoli to nigdy nie masz pewnosci czy ktos/cos ci nie wyskoczy lub na cos nie najedziesz i "gleba" gotowa 😉 Ze sportow pozostaje plywanie i w wodzie pluskanie 🙂 Choc ja przyznam sie szczerze, ze do 8 miesiaca w poprzedniej ciazy pogrywalam w paletki plazowe i siatkowke zanuzona do polowy w wodzie. 😜
gosiaq- twoj brzunio tez przeslodki 🙂

• Mamusia
Asyana napisał(a):
mój osobisty brzuchol - aż się boję jak to będzie dalej mam problemy z zakładaniem butów , nie widze już schodów przed sobą 😞i musze uważać

dalej to pewnie będzie leżenie... Ale rower to faktycznie odstaw. Lepiej pospaceruj lub popływaj 🙂 Dobrze się rady daje-ja sama zapierniczam za rowerem Maćka, chociaż są dni, kiedy sił i tchu mi brakuje...
Dziewczynki! Czekamy tu na Wasze aktualne brzucholki!

• Mamusia
w poprzedniej ciazy tez był okazały i od 6 mies nosiłam pas podtrzymujący , były problemy ze spojeniem łonowym - okropny ból i groziło rozejscie 😞 w tej ciązy też będę musiała nosić ale chciałabym po lecie bo przy upałach troszkę przeszkadza poci sie brzuszek

• Mamusia
Asyana, spory brzuszek i już ładnie zaokrąglony 🙂 Mi trochę wywaliło brzuch z miesiąc temu, ale od tamtej pory nie ma większych zmian. Jak tu któraś z Was pisała, tak jakbym wzdęta była cały czas... Ale na razie jeszcze we wszystko się mieszczę... chociaż już w jednych spodniach rozpinam guzik od czasu do czasu 😉

Asyana brzuszek masz niesamowity 🙂 Woooow naprawdę! Ja tez jestem w 13 tyg a brzuszek mam taki jakbym sobie pojadła. Ech może w 6 mies urośnie 🙂

• Mamusia
Marinel urośnie brzusio zobaczysz jeszcze Ci da popalic heh same niewygody , w nocy żeby zmienic boczek to trzeba sie rozbudzic i troszke pomęczyc - boki bolą więzadła się naciągaja 😞 moze ładnie wyglada ale nie jest to wygodne ja przy zmianie pozycji w nocy i przy wstawaniu z łózka nieraz mam łzy w oczach tak mnie ciągnie ale lekarz mówi że za szybko rośnie i więzadła mam nadwyrężone - jak widzisz nic fajnego , ale dla dzidzi warto wszystko znieśc - nagroda za te cierpienia będzie wspaniała 🙂

• Mamusia
Asyana brzusio masz naprawdę śliczny i duży. Mój wygląda jakbym miała wzdęcie cały czas. Co do niewygód to nie wiem co Ci powiedzieć. Chyba tak musi być i to na szczęście nie na zawsze. Także trzymaj się i głowa do góry 🙂

Ja jeszcze nie czuję żadnych ruchów Nic kompletnie nic ani ano an wieczorem. Mam się martwic???

• Mamusia
tak wszystkie czekaja na wielkie brzuchy a pozniej beda "stękać" przy malowaniu paznokci u nog/pedicure, depilacji nog i okolic intymnych - bedzie sie trzeba nagimnastykowac - moge to wam zagwarnatowac 🙂 A niejedna sie zasapie jak wejdzie na pierwsze pietro po schodach heheehe
Nie wspomne o tych szczesliwcach, ktorym zaczna puchnac stopy i nie wleza w zadne butki oprocz gumowych klapek przy tym spogladajac z gory swoich stop nie zobacza 😉 Bedzie pieknie, ba!! coraz piekniej 😁

• Mamusia
A powiedzcie mi jak sobie radzić z depilacją intymnych - robiłam to ostatnio tydzien temu i pokaleczyłam sie troszkę , hehe musiałam na ślepo - mąz mi zaproponował że zajmie sie tym ale jakos tak wolę sama bo nie mam zaufania czy nie natnie mnie gdzie nie powinien 😞 w koncu mamy tam trochę zakamarków 😁

• Mamusia
asyana- ty chyba jako jedyna u nas z tak wielkim brzuchem wiec mozesz miec problem 🙂 Osobiscie proponuje male lusterko - noga na wanne lub kibelek i jazda 😉 Tak robilam w poprzedniej ciazy na razie nie mam jeszcze z tym problemu ale tak jak napisalam w poprzednim poscie - trzeba sie niezle pogimnastykowac 😁 Najlepsza opcja to kosmetyczka i depilacja woskiem - spokoj na 2-3 tyg 🙂

w moim przypadku najwiekszy problem z depilacją jest taki że chyba wszystkie żele i pianki do golenia zawierają mnóstwo chemikaliów niekorzystnych dla ciązy a ja strasznie zwracam na to uwagę 😞 buu teraz już prawie 4 miesiąc i chyba przymknę na to trochę oko, bo lato prawie w pełni i depilacja musi byc dokładna.

• Mamusia
ja jade na zelu do higieny intymnej - polecam rowniez nim myc twarz -dla kobiet, ktore maja problemy z cera - tak mi doradzila kosmetyczka i dermatolog.
fajna strona na zakupki : http://www.babymama.pl/
polecam rowniez darmowy kurs dot. ciazy,porodu i macierzynstwa - fajne informacje sa wysylane na twojego maila co drugi dzien. - korzystalam z tego w poprzedniej ciazy ale mysle, ze znow odswieze nieco pamiec 🙂 http://www.zapytajpolozna.pl/kursy/darmowy-kurs/

• Mamusia
co do gimnastyki przy goleniu: ja na razie bez problemu, ale w pierwszej ciąży z większym brzuszkiem jechałam na lusterku. Golonko też na żelu do intymnej, bo reszta mnie podrażniała. Przed porodem jakimś cudem też zdołałam się ogolić... a co do pedicure - pamiętam jak mąż malował mi paznokcie! i wyglądało nawet nieźle!