Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja na obu usg bylam z partnerem. Pierwsze dopochwowe mialam w Polsce a jego polski jest bardzo slaby wiec wszystko co doktor mowil musialam tlumaczyc wiec bylo bardzo interesujaco. Lekarz sie zdziwil jak poprosilam zeby partner byl ze mna, mowiz ze bedzie dopochwowo a ja nie mialam nic przeciwko. Moj prawie sie rozplakal jak zobaczyl dzidzie. na drugi scan tez poszlismy razem, przez brzuch i dzidzia byla wieksza no i nie musialam tlumaczyc bo bylo w UK. Oba usg to niesamowite przezycie. nastepne bedzie w Polsce 4D na poczatku lipca, bede w 20tyg wiec mam nadzieje bedzie widac dzidzie wyraznie.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie mamusie!

Wiecie jaki piękny dostałam prezencik na dzień mamy!!!
Obudziło mnie o 5 rano jakieś mrowienie w brzuszku, nie wiedziałam co to więc położyłam sobie ręke na brzuch. To maluszek tak fikał w środku. Wyraźnie było czuć jak się wierci. Nie czuję tych ruchów od środka, ale jak przykładam ręke to są one bardzo wyraźne. Obudziłam męża i przyłożyłam jego ręke ! Był zachwycony, tak się uśmiechał... Niesamowite. Wcześniej czułam takie ruchy ale musiałam docisnąc brzuszek a teraz wystarczyło że położyłam ręke. Tak się ciesze, bo kiedy dzidziuś się wierci wiem że wszystko wporządku.. Ciekawe kiedy poczujemy kopniaczki!! Zmykam robić obiadek, a potem do rodziców! Buziaczki

u nas będzie Maja albo Kuba

• Mamusia
Shelby napisał(a):
lala89, ale super! ja nic nie czuję, ale czasem tatuś przykłada ucho i mówi, że coś słychać 🙂

U mnie tez slychac ale to chyba jelita. Juz nie dlugo i wszystkie bedziemy mialy kopniaczki na porzadku dziennym albo raczej nocnym bo dzieci podobno najbardziej aktywne sa w nocy jak im sie nudzi bo mama spi i nie kolysze

• Mamusia
Lala aż mi się łza w oku zakręciła jak to przeczytałam. Strasznie się rozczuliłam i chyba troszeczkę Ci zazdroszczę bo ja jeszcze nic nie czuję. Mam jednak nadzieje, że mimo to tam w środku wszystko jest dobrze

• Mamusia
dziewczynki, nie wiem czy oglądacie DDTVN, ale znalazłam fajny materiał

Paweł Zawitkowski opowiada, jak wybrać łóżeczko 🙂

http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,48405,news,,1,,wybieramy_lozeczko_dla_dziecka,aktualnosci_detal.html#autoplay

• Mamusia
Czesc dziewczynki,

Cos kiepsko sie dzis czuje. Rano bylam na morfologi i toksoplazmozie a teraz jakos kiepsciutko -nie mam sil. Ja tez nic nie czuje ale to moze dlatego ze jestem grubsza. Chociaz wieczorem wczoraj jakbym cos poczula ale nie wiem czy to to. Moja macica cos intensywnie pracuje bo czuje takie klucia - ciagniecia. Czasami nawet intensywniejsze. Tez tak macie? Po ostatniej smutnej wiadomosci ccoraz bardziej martwie sie o moja Fasolke. Czasami ze strachu az placze... usg dopiero za 12 dni. Jak ja wytrzymam.

• Mamusia
hej dziewczyny wszystkiego naj z okazji Dnia Mamy!! 😁 Te, ktore sa w ciazy po raz pierwszy dokladnie za rok dostana pierwsze buziaki i przytulaki z tej okazji- czyz to nie ekscytujace 🙂 Ja sie pochwale, ze dostalam dzis buziaka z rana od mojej corci i nawet laurke wybazgrana przez nia wlasnorecznie kredkami 🙂 Co do ruchow dziewczyny nie przejmujcie sie to moja druga ciaza, ja naleze do bardzo szczuplych i tez nic nie czuje. Raz mi sie zdawalo ale to raczej zdawalo mi sie bo sie nie powtorzylo. Prawda jest taka, ze wiekszosc kobiet- pierworodek czuje pierwsze ruchy okolo 20 tyg a te co juz rodzily okolo 18tyg...i to jest zupelnie normalne. Wiec pewnie wiekszosci z nas sie wydaje, ze cos czuje a to tylko szalejace jelita 😜 Oczywiscie znajda sie takie, ktore poczuja cos wczesniej ale mowie to rzadkosc... Nic sie nie bojcie wszystkie dostaniemy jeszcze prawdziwe kopale 😁

Powiem wam, ze ja jeszcze nie mialam robionych zadnych badan typu - krew,mocz (tokosoplazme i innych) 🤨 Bylam 3 razy na USG i to prywatnie bo jeszcze mi nic nie przysluguje bezplatnie. Pierwsza wizyte z badaniami jakimikolwiek- bezplatna (w szpitalu) mam umowiona dopiero 9czerwca - dacie wiare?? Bede wtedy w 16tyg i 5 dniu (czyli wlsciwie w 17tyg) i dopiero wtedy beda mnie badac w kierunku mojej ciazy!!! Jak tak czytam ile wy juz mialyscie badan porobionych to szok jak sie opieka nad ciezarna rozni w PL a IRL.

• Mamusia
A ja po wizycie. Dzidzia cala i zdrowa. Wszystko ma na swoim miejscu, serduszko pieknie bije. Wiecej dowiem sie za miesiac ale najprawdopodobniej to bedzie dziewczynka. Lekarz kupil nowy sprzet i ma teraz 3d. Przez chwilke widzialam w 3d jak ssie maluszek kciuka. Cudowne uczucie.

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
Cherry a to Twoje kolejne badanie na toksoplazmoze czy dopiero pierwsze?

To moje pierwsze, zaraz jade po wyniki do szpitala. Napisze pozniej co i jak...

iiiiiiiiiiiiiii nie zdążyłam odebrać.... 😉 jutro się tam przejadę ponownie.... 🙂

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH I OBECNYCH MAM !!!

🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂 😘 🙂

mdg87 napisał(a):
A ja po wizycie. Dzidzia cala i zdrowa. Wszystko ma na swoim miejscu, serduszko pieknie bije. Wiecej dowiem sie za miesiac ale najprawdopodobniej to bedzie dziewczynka. Lekarz kupil nowy sprzet i ma teraz 3d. Przez chwilke widzialam w 3d jak ssie maluszek kciuka. Cudowne uczucie.

super mdg87! świetne wieści!

Cherry napisz jutro jak odbierzesz wyniki!

• Mamusia
mdg87 napisał(a):

super wiesci!!! Ciesze sie razem z Wami!! 🤪 Jak czytam tkaie posty to jestem mega podekscytowana jakby to o mnie sama chodzilo 😉 W sumie to "wszystkie dzieci nasze sa"!!! Jesli mozesz to wstaw fotala bobala!

Ktora teraz nasepna idzie ujrzac swoje szczescie???

Cherry - czekamy na wiesci -wynikowe ale zapewne beda dobre, bo jakby inaczej 🙂

• Mamusia
Dzien doberek 🙂
A ja jak zwykle juz z rana 😁 😁
mgd87- Gratulacje!!! Super, ze z dzidzia wszystko oki- piekny pierwszy prezent 🙂 🙂 🙂
U mnie USG juz tylko za 9 dni!!!!!!!.
Ja jeszcze nie czuje zadnych ruchow, choc to moja druga ciaza. Odpedzam zle mysli, ktore czesto przychodza. ale przeciez MUSI BYC DOBRZE!!!!
U nas wczorajszy dzien minal aktywnie przyejchalo wesole miasteczko, wiec sobie wyorazcie 🤪 🤪.
Moj maz latal jak szalony na wszystko co najwieksze i najszybsze, a synek stal kolo mnie i plakal ze tatus tak szybko sie kreci 🙂 Mowie Wam normalnie cyrk 😁 😁 😁 😁. Synek raz odwazyl sie wejsc na kolejke dla dzieci ale po 30 sekundach pan musial zatrzymac bo plakal 😲 biedactwo moje.
Mama nadzieje, ze jak jeszcze podrosnie to nie bedzie sie bal- bo ja to tylko popatzrec lubie boje sie jak cholera wyskosci i szybkosci- Starosc nie radosc heheeheheheheehehe 😁 😁 😁
Dobra zmykam do wieczorka!!!!!!!

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Hej Dziewczyny 😉 Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi do tej pory szczypie 🙂
Ja swojego Dzidziusia zobaczę już w poniedziałek 😁

ja po ostatnim pobraniu krwi miałam siniaka średnicy 6 cm przez 3 tygodnie 😉

ale drugiego jeszcze mi lekarka nie zleciła, a u Ciebie jak: to drugie, czy kolejne już?

Odkąd jestem w ciazy krew miałam pobieraną chyba z 8 razy. Za kazdym razem szczypie i mam siniaka. Ostatnim razem pani rozcięła mi żyłę jak wyciagała igłę 😞 teraz mam przerwę z badaniami pewnie do czerwca.