Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 😉 Na rozstepy uzywam Ziajka, fajnie pachnie, dobrze sie wchlania i nawilza.

USG mialam ok 5, 8/9 , 12, 16 i teraz w 20 tc bede miala. Mam co miesiac robione normalne badanie jak i usg. A ze moj gin. ma juz nowy sprzet to moge dzidzie zobaczec w 4d - co mi bardzo pasuje 😆
Jeszcze 12 dni do wizyty. 🙃 😁

• Mamusia
Kurcze fajnie wam...
no ja nie mogę narzekać na moją panią doktor naprawdę konkretna babka i na nfz więc nie chce szukać innego lekarza, szczególnie, że już z różnymi miałam do czynienia :/
ale na usg naprawdę rzadko daje skierowanie, ale upominała mnie ostatnio, że nie ma sensu Bąbelka męczyć kolejnymi usg jak wszystko jest dobrze i żebym nie szła na własną rękę...
ale jeszcze tyle czasu!!

• Mamusia
ja mam wizyte w przyszły piatek i z tego co wiem to bez usg niestety. A czy na tych wizytach bez "podglądu" lekarze sprawdzają inaczej czy serduszko bije? Np.za pomoca dopplera? Mi osobiście wcale nie zależy na samym usg tylko na tym żeby wyjść z gabinetu pewna że z dzidziusiem ok...Zresztą 2 tyg później idę prywatnie to mi na pewno usg zrobi 🙂 Jakoś jak się za wizyte płaci to lekarze nie widza problemu w "męczeniu" dzidziusia...?

• Mamusia
heyo!

Ja też pozbyłam się mojej błyskotki z brzusia.. a jak zatęskniłam za nią i chciałam na chwilke włożyć, to mi dziurka zarosła 😮 teraz nawet nie tęsknie bo mam brzusio 😉 mały bo mały ale jednak coś tam mam!

Dziewczynki ja smaruję się balsamikiem z ziajki na rozstępy - ziajka mama mia, nie drogi a dobry. Dodatkowo jak ziajka sie wchłonie to zapodaje oliwke bambino.

usg to miałam w 4tyg, 5(plamienie) 7, 10,13,16 teraz bede miala w 19.
..
Codo mieszkanka to
My z mężem mamy cały dół kamienicy , tzn 118m2. Są to dwa mieszkanka , jedna kawalerka a drugie ma dwa pokoje. Póki co wyremontowaliśmy sobie tylko te mieszkanko 2pokojowe - 90m2. Nie wiedzielismy że bąbelek będzie tak szybko wiec nie łączyliśmy tych mieszkan w jedno. Teraz nie chcemy taich remontów bo dopiero w grudniu skonczylismy z remontami.. Stwierdziliśmy że póki co i tak łóżeczko będzie w sypialni stać wiec nie ma sensu. Pokoik planujemy zrobic Kubusiowi na roczek - taki prezencik. Ogólnie jest fajnie bo mamy 2 garaże i ogródek. My mieszkamy na parterze, rodzice mojego m na 1p a siostra na 2p. Każdy z nas ma osobne wejscie, tak jak w bloku. To śmieszne ale czasem nie widzimy się tydzień ze sobą 🙂 wiec każdy sobie ..
Jest też o tyle fajnie że nie płacimy czynszu a podatek, dlatego też nie mamy nic na raty ani żadnego kredytu.. Jedynie za auto zostało nam 4,400 do spłaty.

A tu wklejam zdjecie z usg z 13tyg bo nie mam z 16 🙂
Kubuś macha wszystkim ciociom z forum :*

• Mamusia
to prawda, mam koleżankę która chodzi prywatnie i usg ma na każdej wizycie i nie ma to wpływu na Dzidka??!!!!
kurcze jakby moja pani dr miała w gabinecie usg to myślę, że by mi częściej zrobiła a, że chodzę gdzie indziej to pewnie mają ograniczenia :/ no ale nic....
właśnie fajnie jest zobaczyć Dzidziusia ale najważniejsze jest żeby stwierdzić, że z nim wszystko ok nawet bez usg!! ciekawe czy w 16/17 tygodniu bez usg będzie mogła zbadać czy u Dzidziusia wszystko ok tzn. czy słychać serduszko 🙂

• Mamusia
Lala to masz super sytuację, my ponad rok po ślubie bujaliśmy się z kupnem mieszkania bo jakoś nie myśleliśmy o dziecku. Ale jak tylko kupiliśmy to od razu nam się zachciało Bąbelka. Tylko, że mieszkanie kupiliśmy w październiku 2010 a od oddania listopad 2011 :/

super ujęcie z usg ślicznie Maluszka widać 🙂

• Mamusia
dziewczyny mój maluszek dzisiaj daje mamusi we znaki. Od godziny mnie zaskoczę raz w jednym boku, raz w drugim. Zadzwoniłam do męża śmiał się że dzidziuś się przeciąga 😁 Moja Pani ginekolog mówiła że maluszek już powoli zaczyna dawać o sobie znać. Dziewczyny czyli łaskotanie to już są pierwsze ruchy naszych dzieci 😁

• Mamusia
Znam ten ból dziewczyny ja też od ślubu mieszkałam u teściów ale ich problemy finansowe zaczęły obciążać nas. Dlatego postanowiliśmy przeprowadzić się do moich rodziców tam mamy swój pokoik a po woli z czasem będziemy się budować. Ale niestety to są odległe plany.

• Mamusia
cześć brzuszki! u lekarza dobrze, Maluszek rozwija się elegancko i macica też (stąd także bóle z lewej strony). Niestety usg połówkowe za 4 tygodnie... nie za późno? już się nastawiłam, że w czerwcu będę wiedziała kto tam siedzi, a tu lipa. Będzie też wtedy komplet badań + próba cukrzycowa (o fuj....). Zwolnienie dostałam! hurra! Do 7 lipca odpoczywam... jakie błogie uczucie po tygodniach stresu w pracy...

• Mamusia
Super, że z Dzidziusiem wszystko w porządku 🙂
i co słuchała serduszka??
masz bóle z lewej strony na dole brzucha?? ja właśnie dziś też miałam, i któregoś dnia wcześniej też- myślałam, że od siedzenia!!kurcze to późno masz usg mam nadzieję, że ja będę miała w 20 tyg....
super, że już będziesz odpoczywać... chcesz zostać na zwolnieniu do końca?? ja się zastanawiam nad zwolnieniem na 2/3 tyg i powrotem do pracy...