Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeśli chodzi o pranie to zachowanie w moim stylu, nawet przed ciążą. Ja zniszczyłam tak swoją jedną pościel satynową. Zagapiłam się i po prostu nie wyjełam jednej rzeczy po praniu. Teraz za to bardzo uważam. Jeśli chodzi o odplamianie białych rzeczy bardzo dobre są środki dr Beckman, dostępne w hipermarketach w drogeriach też. Ja odplamiłam tak białą bluzkę która zafarbowała na zielono.

Mam jeszcze pytanko, co do rozmiarów ubranek jakie kupujecie. Nie myślę tu o numeracji od 0-3, tylko w cm. Znajomi, którzy mają dzieci twierdzą, żeby nie kupować tych ubranek 52,56, bo mogę się naprawdę przeliczyć i dzidziuś się nie zmieści. Radzą 62 cm kupować. Najwyżej będzie za duże, jakie jest Wasze zdanie? Ja sama po urodzeniu byłam bardzo dużym dzieckiem. 😁

• Mamusia
ja też unikam tych najmniejszych, tzn. rozm. 50 cm, mam komplecik ubrań 56, a resztę, co kupowałam to wszystko większe, staram się przewidzieć, że dziecko pewnie urodzi się między 55-60cm a potem, w zależności od pory roku, ile mniej więcej urośnie 😉

zobaczymy, moja bratowa urodziła maluszka 48cm, a moja siostra dziecko 58, sama miałam 60cm, więc trudno powiedzieć, pewnie pod koniec ciąży będzie więcej wiadomo, czy dzidzia duża, czy przeciętna 😉 wtedy będę wiedziała jakie pierwsze ubranka będą potrzebne i takie spakuję do szpitala, ale myślę, że zarówno dla mniejszego i troszkę większego, takie 56 będą idealne! 🙂

• Mamusia
judzia ja też nie wiem kto pływa w moim brzuszku 🙂 mam nadzieję że dowiem się 27.06 jak idę do lekarza.... już też nie mogę się doczekać 🙃
co do ubranek to też słyszałam że lepiej ciut większe kupować ale ja jeszcze nic nie kupiłam myślę że zacznę od września bo będą bardziej zimowe ale już się rozglądam i wszystkie są takie piękne 🙂 tylko jeszcze nie wiem jaką kolorystyke kupować.

• Mamusia
Witajcie 🙂

Ale dziś pospałam... 🙂 od 23 do 10 co daje 11 h 🤪 już nie pamiętam kiedy tyle spałam 🙂 Idę zapisać się na USG 3D bo we Wro czeka się ponad miesiąc (mam na myśli gabinety w których biorą 150 zł i wszystko ze szczegółami opisują).

• Mamusia
Czesc dziewczyny. Judzia witamy w naszym gronie. Juz Cie wpisalam do tabelki 😉

Ja kupilam kilka sztuk body w rozm 56 i 0-3m.
Wczoraj trafily mi sie spioszki w rozm 62.
Pepco ma tanie ubranka dzieciece. Wyprzedaze body po 5-6 zł/sz. Prawie wszystkie rzeczy tam kupilam.

• Mamusia
Ania_xx jak klikniesz na mój suwaczek to przekieruje Cię na stronkę z suwaczkami. Tam wypełniasz swoje dane (zgodnie z instrukcją). Potem musisz skopiować adres url dla forum. Na naszym forum po edycji własnego profilu kliknij na zakładkę forum tam masz miejsce na podpis i wklej tam kod url. Kliknij zapisz profil. Po powrocie na forum i dodaniu postu Twój suwaczek powinien się już wyświetlać 🙂

• Mamusia

Pepco ma tanie ubranka dzieciece. Wyprzedaze body po 5-6 zł/sz. Prawie wszystkie rzeczy tam kupilam.
.

Mdg87 uwielbiam Pepco sama dla siebie też tam pare rzeczy kupiłam 🙂

Idę na te usg 3d bo moja lekarka kieruje tam wszystkie swoje pacjentki. Poza tym może uda się zobaczyć czy chłopiec czy dziewczynka .... 🙂

• Mamusia
a to juz ciuszki powoli kupujecie?? bo ja to sie zastanawiałam wlasnie, czy to jeszcze nie za wczesnie, ale jak patrze na nniektore to az mam chec COKOLWIEK kupic dla dzidzi 🙂 mam na oku narazie butelki, bo ubranka zaczne kupowac dopiero wtedy, jak bede wiedziała dla kogo 😁

• Mamusia
ja kupuję uniwersalne kolory 🙂 bo przecież pajacyki, śpioszki i kaftaniki, czapeczki i inne, to noszą i chłopcy i dziewczynki 😁

pierwsze ciuszki kupiłam dawno temu, jak jeszcze nie byłam w ciąży, mąż pracował w HM, miał zniżkę pracowniczą, a jeszcze była promocja :P i w sumie wtedy kupiłam taki komplet 7 czy ileś tam części i zestaw dwóch body, fajne i tanio! 🙂

• Mamusia
chyba mi się udało z tym suwaczkiem. dzieki dziewczyny 🙂 no to chyba dziwna ta moja lekarka bo mi odradziła a też bardzo chciałam pójść. nigdy w pepco nie byłam ale może dziś lub jutro na wieczór sie wybiore bo okazuje się że jest blisko mnie 🙂 ja dla dziecka nic nie kupiłam ale mam kilka ubranek jakie dostałam a od lekarki dostaje często jakieś próbki i miedzy innymi dostałam butelkę do karmienia avent czy jakoś tak co w sklepie są powyżej 20zł

• Mamusia
no pewnie, moja siostra dostała ciuszki po bratowej - bratowa dwóch chłopców, siostra córka i nie ma problemu, że mała nosi niebieskie 😁

ja, jak się zdarzy dziewczynka to nie będę ubierała na różowo, chyba, że dostanie coś od kogoś i akurat będziemy do tego kogoś jechać, np. sukienusia do babci :P

• Mamusia
ja chodzę na nfz i u nas też pacjentki, które były w połowie lub za połową dostały taki pakiet a w środku butelka aventu, krem sudocream i inne jakieś tam gadżety, a ja, byłam jeszcze w I trymestrze i dostałam gazetki, ale zawsze coś miłego 🙂