zresztą z nastrojami nie ma za bardzo co walczyć, one po prostu SĄ. Trzeba przeczekać. Ja lubię wtedy pobyć sama i uczę synula, że czasem naprawdę potrzebuję chwili w samotności i taki sześciolatek jakoś tam sobie przetwarza i daje spokój na chwilkę 🙂 A co nas nie złamie, to wzmocni!
czas się ujawnić 🙂 oto my! 🙂 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/brzusio18.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/5043/brzusio18.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
macie takie gilgotki jak by baloniki z powietrzem pod skórą a potem jakby przenikały przez nią (oczywiście na brzuniu) które kończą się takim łaskotaniem? Co to może być?
cherry- co do ruchow - kopniakow to sie nie martw ja nawet musniec nie czuje a niby juz powinnam bo to moja druga ciaza ale slyszlam w zeszly czwartek serducho i sie uspokoilam. moze je poprostu przeoczylam albo taka gruboskorne jestem 😉 a tym masz termin 5 dni po mnie wiec nie pekaj jeszcze
poczujesz! Zacznij sie martwic jak do 22 tyg nic nie bedziesz czuc a teraz sie relaksuj!!
A co do facetow podejscia facetow to moj reaguje tak samo. raczej krzyknie na mnie jak sie za bardzo rozczulam i wymyslam ze to czy tamto 😜 Ale wydaje mi sie ze dlatego, ze sam sie denerwuje jak cos przezywam i w ten sposob probuje odpedzic zle mysli. Zamiast tak jak my - kobiety liczymy na to, ze powinnien przytulic i pocieszyc 😉
macie takie gilgotki jak by baloniki z powietrzem pod skórą a potem jakby przenikały przez nią (oczywiście na brzuniu) które kończą się takim łaskotaniem? Co to może być?
to albo dzidzia albo jelitka - ja w kazdym razien ie rozpoznaje jeszcze 😜 A cytat: "Kobieta staje się matką, jak zajdzie w ciążę, facet zostaje ojcem, jak noworodek jest w domu..." jest w 100% odpowiedni dla etapu pierwszej ciazy 🙂 U nas tak wlasnie wszystko bylo. I choc facetow sie chwalic nie powinno to musze powiedziec ze na chwile obecna moj jest idealnym ojcem do tego swietnym partnerem zyciowym. Oczywiscie sa tez okresy kiedy strasznie na niego narzekam 😜 I pewnie nie raz bedziecie musialy czytac moje smęcenia na ten temat 😜 Udanego wieczorku mamulki!
Shelby - slodki brzuniek- bravko!!
Ja też przed chwilką ryczałam bo mój chłopak dostał pracę i chyba powinnam się cieszyć z tego powodu ale nie w tym przypadku. Nie dość, że nie mieszkamy razem to teraz jeszcze nie będzie miał kiedy przyjechać. Kierowca ciężarówki;( 😞 Ale musimy to jakoś przeżyć.
Dobranoc Kochaniutkie;** i Buziaki dla Maleństw 🙂
Ja też przed chwilką ryczałam bo mój chłopak dostał pracę i chyba powinnam się cieszyć z tego powodu ale nie w tym przypadku. Nie dość, że nie mieszkamy razem to teraz jeszcze nie będzie miał kiedy przyjechać. Kierowca ciężarówki;( 😞 Ale musimy to jakoś przeżyć.
Kochaniutka wytrzymasz to. Pomyśl, że bedzie zarabiał pieniążki żeby wam było lepiej... Przetrzymacie to. W ramach pocieszenia i wsparcia brawko dla Ciebie i uśmiech -> 🙂
och!! dziewuszki straszne was humorki dopadly moze to przez to, ze dzis 13-sty 😉 Jutro juz bedzie lepiej!!!
Paula_jot - tak jak pisze cherry - chlopak zarobi wiecej kaski dla waszej trojeczki a i czas sie znajdzie abyscie mogli sie cieszyc soba. Zobaczysz wszystko sie ulozy i bedzie dobrze... Czasem zmiany nasz przerazaja ale czesto wychodza na dobre. A w tym okresie to jestesmy takie placzliwe i byle co potrafi nas z rownowagi wyprowadzic. Bez obaw Glowa do gory, piersi i brzucho do przodu!! 😉
kurcze dziewczynki a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze mojej przyjaciolce dopiero co sie zaczely skurcze przedporodowe 🤪 pewnie za pare godzin ujrzy i przytuli swoje malenstwo 🤪 Masakra jestem podniecona bardziej niz swoim pierwszym porodem !!!!
ja jestem żona marynarza....chcesz wiedzieć, na ile wypływa??? bez żalów mi tu! grunt to przyjmować życie jakie jest i oswajać je i dostosowywać je do stanu jako takiej "używalności". A niestety, jak nie ma pracy na miejscu, to się szuka dalej i dalej i dalej.....Mój mąż obecnie na oceanie spokojnym i za 4 tygodnie mają załadunek w Japonii. Pocieszyłam Cię, że inne mają trochę gorzej? Chciałam powiedzieć: inaczej 😎
A ja popełniłam wieczorkiem gafe, przyszykowałam sobie białe pranie (moją ulubioną pościel, firanki,ręczniki bluzeczki..) Wyprałam, po czym jak zaczęłam wyciągać to myślałam że padne. W pralce nie wiem jakim cudem i skąd 😮 znalazł się czarny sznurek.. niemuszę chyba dodawać , że na wszystkim mam ciemno zielone zygzaki.. 🤨 włożyłam znowu do pralki, z firanek zeszło, gorzej z ręcznikami no i moja kochana pościel 😞 masakra. Teraz piore 3 raz, jak nie poskutkuje wypiore 4 w odplamiaczu.. A miałam taką chęć wrzucić do tego prania rzeczy maluszkowe, bo miałam jeszcze miejsce w pralce! chyba bym się zapłakała!!! Bo wczorajsze łowy naprawdę udane..
gosiaq, najlepszego dla Maćka! 🙂 i miłego świętowania dla całej Waszej rodzinki 🙂)
lala89, musisz umieć sobie wybaczyć każdą pomyłkę, w końcu jesteś w stanie błogosławionym i jak pisały wcześniej dziewczyny, takie rzeczy zdarzają się nagminnie 😉
dzięki, dziewczyny, za życzenia dla Maćka, obcałuję go serdecznie w Waszym imieniu. Impresska jutro, bo dzisiaj nie chciałam opuszczać angielskiego. Bo wiecie, niedobra ambitna ze mnie matka i od 2 lat chodzimy na lekcje z native speakerem 🙂 I na domiar "złego" zapisałam dzieciaka wcześniej do szkoły - wczoraj miałam pierwsze zebranie! Matka pełną gębą 🙂🙂🙂 Lala, nie przejmuj się praniem, ja takie numery potrafiłam zrobić bez ciąży hahaha.
Lecę na rynek po truskawki i ogórki. Do wieczorka!
Miałam dzisiaj straszny poranek 😞. Obudziłam się z potwornym skurczem jelit. Przeszło po 30 min. Nie wiem czy komuś towarzyszą też takie przypadłości. To jest drugi raz w ciąży, po trzech dniach nie wypróżniania.
Miałam poczekać ze wszystkimi zakupami do września, ale wczoraj poszłam do smyka i była przecena o 50 % i naprawdę nie mogłam się opanować 🙂. Kupiłam dwa pajacyki. Ceny są wystrzałowe.
witam. fajnie wiedziec o wyprzedach 🙂 ja co prawda nie miałąm skurczy jelit ale miałam straszne wzdecia i bardzo pomaga na to Espumisan juz 2kapsułki wystarczaja. ja z kolei mam nadal straszny ból gardła....od wczoraj.
ahh i dupa blada. Ratuję swoje pranie juz 4 raz, teraz odplamiacz.. a jak nie puści to się odchamie i kupie sobie wszystko nowe! A już napewno pościel i ręczniki..
Zmykam dziewczynki ogarnąć mieszkanko, potem zakupy i wizyta u moich rodziców. Buziaczki i miłego dzionka! 😉
Witam serdecznie!!!
własnie sie zdecydowałam, aby zalogować sie na tym serwisie (śledzę Wasze perypetie juz jakiś czas), zeby samotnie nie przechodzic przez ten cudowny okres w moim życiu 😆
jeszcze nie wiem, bo ostatnie Usg miałam w 12tc, a teraz nie mam możliwości pojsc do lekarza, dopiero za jakies 3 tygodnie sie wybieram 🙂 mysle ze juz sie w koncu dowiem kto tam sobie plywa 😁 bo ciekawość jest ogromna!!!
a jak to jest u Ciebie? wiesz juz?
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
1781
2655
2530
1652
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
gosiaq 1781 postów
Cherry 2655 postów
Shelby 2530 postów
madzia_m3 1652 postów
gosiaq
Shelby
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/brzusio18.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/5043/brzusio18.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Cherry
Za odwagę brawko 🙂
kukunari
poczujesz! Zacznij sie martwic jak do 22 tyg nic nie bedziesz czuc a teraz sie relaksuj!!
A co do facetow podejscia facetow to moj reaguje tak samo. raczej krzyknie na mnie jak sie za bardzo rozczulam i wymyslam ze to czy tamto 😜 Ale wydaje mi sie ze dlatego, ze sam sie denerwuje jak cos przezywam i w ten sposob probuje odpedzic zle mysli. Zamiast tak jak my - kobiety liczymy na to, ze powinnien przytulic i pocieszyc 😉
to albo dzidzia albo jelitka - ja w kazdym razien ie rozpoznaje jeszcze 😜
A cytat: "Kobieta staje się matką, jak zajdzie w ciążę, facet zostaje ojcem, jak noworodek jest w domu..." jest w 100% odpowiedni dla etapu pierwszej ciazy 🙂 U nas tak wlasnie wszystko bylo. I choc facetow sie chwalic nie powinno to musze powiedziec ze na chwile obecna moj jest idealnym ojcem do tego swietnym partnerem zyciowym. Oczywiscie sa tez okresy kiedy strasznie na niego narzekam 😜 I pewnie nie raz bedziecie musialy czytac moje smęcenia na ten temat 😜
Udanego wieczorku mamulki!
Shelby - slodki brzuniek- bravko!!
paula_jot
Ale musimy to jakoś przeżyć.
Cherry
Kochaniutka wytrzymasz to. Pomyśl, że bedzie zarabiał pieniążki żeby wam było lepiej... Przetrzymacie to. W ramach pocieszenia i wsparcia brawko dla Ciebie i uśmiech -> 🙂
kukunari
Paula_jot - tak jak pisze cherry - chlopak zarobi wiecej kaski dla waszej trojeczki a i czas sie znajdzie abyscie mogli sie cieszyc soba. Zobaczysz wszystko sie ulozy i bedzie dobrze... Czasem zmiany nasz przerazaja ale czesto wychodza na dobre. A w tym okresie to jestesmy takie placzliwe i byle co potrafi nas z rownowagi wyprowadzic. Bez obaw Glowa do gory, piersi i brzucho do przodu!! 😉
kukunari
Masakra jestem podniecona bardziej niz swoim pierwszym porodem !!!!
gosiaq
ja jestem żona marynarza....chcesz wiedzieć, na ile wypływa??? bez żalów mi tu! grunt to przyjmować życie jakie jest i oswajać je i dostosowywać je do stanu jako takiej "używalności". A niestety, jak nie ma pracy na miejscu, to się szuka dalej i dalej i dalej.....Mój mąż obecnie na oceanie spokojnym i za 4 tygodnie mają załadunek w Japonii. Pocieszyłam Cię, że inne mają trochę gorzej? Chciałam powiedzieć: inaczej 😎
gosiaq
lala89
A ja popełniłam wieczorkiem gafe, przyszykowałam sobie białe pranie (moją ulubioną pościel, firanki,ręczniki bluzeczki..) Wyprałam, po czym jak zaczęłam wyciągać to myślałam że padne. W pralce nie wiem jakim cudem i skąd 😮 znalazł się czarny sznurek.. niemuszę chyba dodawać , że na wszystkim mam ciemno zielone zygzaki.. 🤨 włożyłam znowu do pralki, z firanek zeszło, gorzej z ręcznikami no i moja kochana pościel 😞 masakra. Teraz piore 3 raz, jak nie poskutkuje wypiore 4 w odplamiaczu.. A miałam taką chęć wrzucić do tego prania rzeczy maluszkowe, bo miałam jeszcze miejsce w pralce! chyba bym się zapłakała!!! Bo wczorajsze łowy naprawdę udane..
🤔
Shelby
lala89, musisz umieć sobie wybaczyć każdą pomyłkę, w końcu jesteś w stanie błogosławionym i jak pisały wcześniej dziewczyny, takie rzeczy zdarzają się nagminnie 😉
gosiaq
Lala, nie przejmuj się praniem, ja takie numery potrafiłam zrobić bez ciąży hahaha.
Lecę na rynek po truskawki i ogórki. Do wieczorka!
madzia_m3
Po jednym dniu przerwy.
Miałam dzisiaj straszny poranek 😞. Obudziłam się z potwornym skurczem jelit. Przeszło po 30 min. Nie wiem czy komuś towarzyszą też takie przypadłości. To jest drugi raz w ciąży, po trzech dniach nie wypróżniania.
Miałam poczekać ze wszystkimi zakupami do września, ale wczoraj poszłam do smyka i była przecena o 50 % i naprawdę nie mogłam się opanować 🙂. Kupiłam dwa pajacyki. Ceny są wystrzałowe.
Miłego dnia 🙂
ania_xx
lala89
Zmykam dziewczynki ogarnąć mieszkanko, potem zakupy i wizyta u moich rodziców. Buziaczki i miłego dzionka! 😉
judzia
własnie sie zdecydowałam, aby zalogować sie na tym serwisie (śledzę Wasze perypetie juz jakiś czas), zeby samotnie nie przechodzic przez ten cudowny okres w moim życiu 😆
ania_xx
ania_xx
judzia
z tymi datami porodu to różnie bywa... z USG wychodzi mi inaczej, niż mowi lekarz 🙂
judzia
ania_xx
ania_xx
judzia
a jak to jest u Ciebie? wiesz juz?