Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja nie wymiotuję od 20 tygodnia. Czasem jak poczuję jakiś zapach z pierwszego lub drugiego trymestru jak mustella na rozstępy to mnie zemdli, ale tak jest dobrze. Przyczyną wymiotów może być to że żołądek jest wyżej i się wszystko cofa. Ja czuję zdecydowanie mniej powietrza, nawet rodzice mi powiedzieli, że ciężej oddycham.

A no i 🙂 http://www.top20lists.com/2011/03/top-20-funniest-baby-clothes.html

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Kochaniutkie 🙂

jestem jestem .... nie odzywałam się ponieważ miałam ostre spięcie na temat mojego przesiadywania na komputerze z mężem. Dostałam taki opierdnicz, że aż się poryczałam. Z Holandii wróciliśmy cało i zdrowo w niedzielę późną nocą... Mój Maluch chyba wyczuł że jest w domu bo był mega aktywny jak wstałam (cały poniedziałek). Często jest aktywny ale aż tak nigdy nie był 🙂 - mogłam nawet wyczuć taka gulkę jak nogą kopał pod żebrami ! 🙂

Była w tej poradni diabetologicznej i jestem w szoku. Niedość że cała poradnia patologi jest w bardzo starym szpitalu to jeszcze dzieli jedną poczekalnie z onkologią ! Masakra ! Samo czekanie przyprawia o taki stres że mój Mąż tam ledwo ze mną wytrzymał już nie wspomnę o sobie !
Lekarz przyjmujący bardzo miły w zasadzie to od momentu rejestracji do wejścia do gabinetu nie minęło 10 min. Otóż nie miała żadnych powtórek badań co bardzo mnie zdziwiło - zresztą byłam na czczo. Na podstawie tamtej krzywej rozpoznano cukrzycę, wykonano odsłuch tętna u Dzidziusia - podano parę prostych zasad dotyczących diety - dano glukometr i papa!

Mam nie jeść ani słodko ani tłusto. Uważąć na pieczywo pszenne, wszystkie produkty mleczne z owoców na banany i winogrona. Nie mam wprowadzonych żadnych zasad wymienników. Mam po prostu się nie głodzić. Pomiary cukru 5 razy dziennie. Na czczo, 1h i 2h po śniadaniu, 1h po obiedzie i 1h po kolacji...

Więc mierzę ten cukier w zasadzie to nie wiem po co bo wyniki mam rewelacyjne - jakby problem nie istniał 🙂 Czasami 1h po śniadaniu mam 77 a mogę mieć do 140 więc wszystko pod kontrolą!
Za tydzień ponowna wizyta w poradni.

Od wczoraj 1 rok do przodu 🙂 czyli na liczniku już 27 ! 😮 😮 😮 W ramach prezentów kasy trochę uzbierałam i za to zaraz na początku września zamawiam te mebelki co Wam pokazywałam 🙂 Aktualnie skończyłam pranie naszych rzeczy ale by mi się nie nudziło to wypiorę raz te ciuszki od tego holendra. W październiku wypiorę ponownie ale w tym proszku czy płynie dla niemowląt 🙂
Naliczyłam ponad 20 bodziaków w rozmiarach do 86 z długimi krótkim rękawem, ponad 20kaftaników, bluz i sweterków z długim rękawem oraz podobną ilość spodni. Potem będę prać pokrowiec na maxi- cosi i musze wydrukować listę wyprawkową i kupić to co brakuje. Ale to wszystko po powrocie. W niedzielę wyjeżdżamy w góry do agroturystyki - tuż przy granicy PL -CZ Są tam stawy hodowlane więc mężuń będzie łowił a ja będę cieszyła się naturą 🙂

Ten domek na wodzie to nasz hotel 🙂 Jedziemy już tam 3 raz i za każdym razem jest świetnie 🙂

Acha jutro jest nasza 4 rocznica ślubu 😜 😜 😜 Jak ten czas leci....

ale wypracowanko mi wyszło 😁 😁 😁

• Mamusia
Cherry wszystkiego najlepszego z okazji czwartej rocznicy ślubu. Ja jestem mężatką o jeden dzień dłużej niż jestem w ciąży. Takiego tempa się nie spodziewaliśmy ale i tak bardzo się cieszymy 🙂
Cieszę się , że całkiem dobrze u Ciebie z cukrami a po porodzie na pewno wszystko ustąpi.

Dziewczyny jeśli któraś z was ma już upatrzony jakiś konkretny wózek to bardzo proszę o jakieś linki bo ja już zupełnie nie wiem co mam kupić

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Cherry wszystkiego najlepszego z okazji czwartej rocznicy ślubu. Ja jestem mężatką o jeden dzień dłużej niż jestem w ciąży. Takiego tempa się nie spodziewaliśmy ale i tak bardzo się cieszymy 🙂
Cieszę się , że całkiem dobrze u Ciebie z cukrami a po porodzie na pewno wszystko ustąpi.

Dziewczyny jeśli któraś z was ma już upatrzony jakiś konkretny wózek to bardzo proszę o jakieś linki bo ja już zupełnie nie wiem co mam kupić

x-lander xa http://www.x-lander.pl/xa

do tego gondola http://www.x-lander.pl/x-pram

i fotelik ten http://www.x-lander.pl/x-car-baby

lub ten http://www.tosia.pl/sklep/product/p/35/maxi,cosi,cabriofix.asp

• Mamusia
Cherry nareszcie! :* witamy witamy!

100 lat z okazji urodzinek, i dużo dużo szczęścia na kolejn lata razem!

Ja padam. Wiecie, dziś już nie wytrzymałam z racji tego że nie mam gdzie układac już niemowlęcych rzeczy. Chciałam wszystko wyprać, ale jak zaczęłam wyciągać to bez końca - zrobił się straszny bałagan.. 🤨 Wkurzyłąm się, poszłam po łóżeczko, złożyłam umyłam i włożyłam materac który się plątał w sypialni od jakiegoś już czasu. Małe przemeblowanie.. ustawiłam łóżeczko, komode na której położyłam przewijak i pudełko z materiału z przegródkami na różne drobne rzeczy.. Obok łóżeczka powiesiłam organizator na ściane.. Materac wyciągłam z foli, żeby pooddychał przez te niecałe już 3 miesiące.. Wreszcie zrobiło się miejsce w komodzie na pranie, które aktualnie się prało (a prań było 3). Połowę już wyprasowałam, poukładałam tak jak ma być - rozmiarami i rodzajami - czyli body z krótkim rękawem, tam z długim.. tu śpioszki tam pajace. Przykryłam ręcznikiem, może leżeć i czekać na maluszka.. Jeszcze zanim przyjdzie na świat przewietrze wszystkie ciuszki. W rękach - bo inaczej się nie dało wyprałam ochraniacz na łóżeczko i prześcieradło (które ostatnio zdobyłam do kompletu do ochraniacza!) Wyprasowałam, złożyłam, i włożyłam do łóżeczka razem z kocykami poukładanymi w kostke.. Powiem wam, że cieszę się bo znów zdobyłam 3 szuflady w komodzie, i moge dalej kontynuować zakupy dla maluszka.. wkurzało mnie już upychanie wszystkiego. 😮 Mąż jak wrócił z pracy to był ze mnie b. dumny.. Ja w sumie też się ciesze bo później może mi być już ciężko zapanować nad domem (myciem okien i zmianą firanek) a bardzo chciałabym zrobić takie generalne porządki końcem 8 miesiąca.. Ale to skakanie po drabinie (w mieszkaniu mamy wysokość 270,a okna już od 10cm od sufitu, przy moim 165cm..) - no zobaczymy. Coraz częściej dopadają mnie skurcze łydek, magnez póki co pomaga .. ale boooli strasznie! 🤢

Zaczyna mnie irytować ta duchota na dworze.. nie ma czym oddychać, mam wrażenie że się cała kleje, przez co prysznic biore trzy razy dziennie..

i chyba jestem szczęśliwa z tego powodu że rodze na zime, bo jak miałabym rodzić w taki upał to ja dziękuje..

• Mamusia
lala podziwiam cie za twoj upor... masz tu bravko od nas za to.
kurcze chciala bym chociaz polowe miec juz z glowy tego co ty... jednak musze sie uporac najpierw do konca z ukladaniem rzeczy z przeprowadzki a wcale nie jest tak latwo upchnac wszystkie rzeczy z dwu pokojowego mieszkanka do kawalerki... a tu jeszcze maluszkowe rzeczy dochodza.. mam dola 😞 pewnie do jutra mi przejdzie... co do goraca rozumiem cie... ja tez mam caly czas uczucie klejenia sie.
aa i mam nadzieje ze pochwalisz sie nam tutaj swoimi dokonaniami!
ostatnio podczytuje pazdziernik i one to maja dopiero brzuszki... jakos nie moge sie wyobrazic z takim duzym 🙂 i juz maja jednego wczesniaczka... 😮 oby zadna z nas sie zbyt wczesnie nie rozpakowala