Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🙂 🙂 witam!!

Wysoka- u mnie w przychodni zawsze sa kłótnie o kolejke, a najbardziej własnie krzyczą te, co same sie próbuja wepchnac...

Madziu, nie zamartwiaj sie aby na zapas 😉 pojdziesz na usg i humor Ci sie poprawi, jak zobaczysz swojego Kubusia 🙂 🙂

Witam i ja 🙂
Coś ostatnio długo śpię bo do 9 lub później, chyba musze się kłaść wcześniej.
Co do późnych kolacyjek to na szkole rodzenia lekarz mówił ze w 3 trymestrze znacznie wzrasta zapotrzebowanie energetyczne bo dziecko przybiera na wadze, dlatego wazne żeby przerwy w jedzeniu nie były dłuższe niż 4h a przerwa nocna możliwie najkrótsza czyli jeść wczesne śniadanie i późną kolację (z zaznaczeniem że kolacja powinna być lekka a nie frytki ze schabowym i kapustą zasmażaną).
ManaLoa a jak wygląda teraz Twój brzuszek? Mi się wydaje że mój jeszcze jest malutki mimo że przybyło mi juz 16 cm w pasie.
Dzisiaj w nocy cały czas sie budziłam w pozycji na plecach, a że to pozycja niebezpieczna dla Maluszka to od rana się martwię że jeszcze się nie wierci nawet po dwóch wafelkach po śniadaniu. Chyba się położę i będę czekać.
Madziu ja też kupuję te gazetki i jeszcze Mamo dziecko za 2.99. A teraz Mamo to ja miało byc z kocykiem dla Maluszka.

• Mamusia
chyba to spanie jest teraz najgorsze... (przynajmniej dla mnie 😉) przekrecam sie z jednego boku na drugi chyba ze 100 razy!! i jeszcze ból w biodrach itp 🤢 juz czasem mam dosyc 🤨 ale pocieszam sie ze jeszcze troszke 😉 z usg wynika ze termin porodu mi sie przyspieszyl (na 24.10) 🥴 coraz blizej....

a gazet to ja jeszcze ani jednej nie kupiłam(!!!!!!) chyba dzis bedzie mój pierwszy raz 😉 przynajmniej sobie poczytam 😁 😁

• Mamusia
Hej , ja też mam problemy ze spaniem. wracam padnięta z pracy po północy, bo mam teraz zmiany na popołudnie od 15;00-23;00 + prawie godzina dojazd i jak się kładę do łóżka to nie mogę zasnąć...co prawda nic mnie aktualnie nie boli, ale maluszek znowu coraz mniej daje o sobie znać i tak leżę i czekam na jego ruchy i zaraz nasuwają mi się jakieś obawy o niego i nie mogę spać...a wstaję tez bardzo wcześnie...ach

• Mamusia
lenymama napisał(a):
Wychodzi mi na to Gosiu, że osiągasz doskonałe efekty wychowawcze nie tylko z Maćkiem 🙂
A to sztuka, wiem na pewno,ze niełatwa 🙂

to może powinnam skończyć pedagogikę?? chociaż to psychologia pozostaje moją miłością, to studiowałam ekonomię, a potem jeszcze doradztwo bankowe 😮 hahaha
ale dzięki za słowa uznania! są potrzebne jak cholera!

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Cześć Brzuszki starsze (stażem 😉),
mam takie pytanie do Was - w jakiej pozycji wasze dzieci w brzuszkach sobie urzędują? Bo moja cały czas na pupie i lekarz był zdziwiony że się nie przekręciłą jeszcze. A mnie się wydawało że jeszcze ma czas 🤔 Byłam wczoraj na kontroli, u lekarza na nfz, tego z którym mi się ciężko gada..W przyszłym tyg idę do swojego prywatnego, zobaczymy co powie..A póki co wszystko u nas ok, mała waży 1150g.

wanilia! mój mały jest ułożony poprzecznie i ma czas do max. 36 tygodnia (jak nie pomyliłam) na zmianę pozycji, więc jeszcze kawał czasu 🙂

• Mamusia
Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeń Dooooobry 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁.

A my dzisiaj pospałyśmy, ze ho ho ho!!!!!!! Nocka ogólnie minela suuper 🙂

Judzia ale żeś przyśpieszyła z data porodu na 24 pażdziernika- ja nie moge to tylko troche ponad miesiac 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪.
Co do pozycji bejbika to na mojej ostatniej wizycie mała leżala poprzecznie a teraz to juz sama nie wiem 😮 😮
Ja gdzies czytalam ze dzidzius ma czas na obrócenie sie do 36 tygodnia ciazy.
Madziu z Kubusiem na pewno wszystko dobrze dobrze, ze idziesz jutro na USG to sie na pewno uspokoisz 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂.
Yenefer- kochana a Ty kiedy kończysz tą pracę?!?!?! Chyba juz odpoczynek by ci sie przydał pracujesz do tak późnej godziny!!!!!!!!!

A mnie czeka dzis sprzatanie prasowanie gotowanie- takze dzien pełen pracy. Ale pogoda piękna słoneczko swieci ponad 20 st i lekki wiaterek 🙂 A wiecie u nas juz powoli jesien-- liście zółkną 🙂.

milego dnia:*

• Mamusia
moja nocka też niefajna: przerwa techniczna w spaniu od 1.40 do 4 nad ranem... ale za to już wiem, kiedy mnie Filip kopie! właśnie w tych godzinach najmocniej i tak się uśmiechałam i bawiłam z nim w głaskanie i mizianie... już potrafi nieźle dać czadu, naprawdę! żeby jeszcze się grzecznie ułożył w dół....
co do moich "talentów".... wrodzoną mam gadatliwość chyba 😉 ale nauczyłam się też znajdować dobre słowa w każdej sytuacji, więc chyba dobrze, co? i mam jakieś zapędy wolontariatu: krew oddaję, zapisałam się jako dawca szpiku, dokarmiam zwierzaki i generalnie fajnie jest zrobić czasem coś dobrego 🙂 choć i tak uważam, że to trochę z naszego egoizmu jesteśmy dobrzy, bo potem po takim dobrym uczynku/słowie/geście jaka duma nas rozpiera, co? hihihi
lecę odprowadzić Maćka do szkoły 🙂

• Mamusia
Dziewczynki , humor mam MEGA! właśnie wróciłam z zakupów.. Wzięłam psa ze sobą w ramach spaceru. Ale! Weszłam do lumpka bo nowa dostawa. I udało mi się kupić body z disneya z kubusiem - rozmiar 56 (mimo że mam ich ogrom już) ale co tam podobały mi się i już! no i śpioszki welurowe białe z takimi wyszytymi dwoma króliczkami rozmiar 62. Jak nówki. Ale najlepsze jest to, że dla mnie też coś znalazłam sweterek różowy z kilkoma guziczkami u góry (tak że fajny bedzie do karmienia) z benettona (rozmiar M i super że jest większy bo przykrywa cały brzuszek!) i bluze taki polar z kolecji new yorkera amisu, rozmiar s - też różowy ale świetny! jak nowy. Ostatnio po sklepach rozglądałam się za czymś takim cieplejszym na zime ale nic nie było, a tu kupiłam właśnie taki jak chciałam!!! i za wszystko zapłaciłam 17zł. SUPERANCKO! Teraz zmykam prać!

• Mamusia
Czesc. Wczoraj cos mi sie stronka nie ladowala i nie moglam nic napisac.
Ja jutro tez ide do ginekologa. 2 poprzednie wizyty nie mialam robionego usg, moze teraz zrobi.
Co do wystajacej pupy, to praktycznie co troche widze a to z jednej strony brzucha a to z drugiej.
Maly w brzuchu co troche zmienia pozycje. Ostatnio mam malo przespane nocki.Non stop sie przekrecam z boku na bok.

• Mamusia
Ja już się doczekać nie mogę powrotu narzeczonego i szaleństw ciuchowych, tam gdzie on mieszka 😜 Bo u mnie też nieciekawie z tym... A planuję kupić sobie jakąś bluzę rozpinaną do po domu i zwykłe najzwyklejsze bluzeczki na ramiączkach, żeby karmić było wygodnie 🙂

Mi przybyło jakieś 20cm w pasie, ale mam wrażenie, że brzuch jest ogromniasty 😮 I tak się zastanawiam, jak bardzo może się jeszcze powiększyć... Jeszcze trochę i będę wszystko nim strącać i przewracać, jak tylko się poruszę 😜

A widziałyście już to http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2 Mi tu wyszło, że Ninka ma za krótkie nóżki nawet po uwzględnieniu tych przedziałów dwutygodniowych, ale... nie przejmuję się tym... Niech sobie rośnie w swoim tempie 🙂

Z tymi kolejkami, to mi się wczoraj śmiać chciało, jak czekałam do doktorki 😉 Miałam na 10:30 i byłam nawet kilka minut po, bo mnie położna przytrzymała. Siadam i grzecznie czekam, pani doktor wychodzi i wyczytuje jakieś nazwisko, a tam wstaje starsza pani, że kiedy ona, bo miała na 10:15! To się pyta pani doktor jej "spieszy się gdzieś pani? pracuje? ja tu mam panią po porodzie i tam pani w ciąży czeka, więc jak nie, to proszę siąść i poczekać na swoją kolej" 🙂

• Mamusia
Cześć Brzuchatki 🙂

Chcialabym sie zapytac czy wasze Dzidziunie tez sie tak wiercą?

Zastanawiam się czy mój mały nie urósł bardzo dużo ostatnio i teraz ma mało miejsca bo mi non stop brzuszek skacze co jest dla mnie szokiem.... bo wcześniej fikał ale nie aż tak....

Ciesze się z tego ogromnie ale to są takie podskoki oczyska mam wtedy takie -> 😮

p.s. mebelki mają przyjść jutro więc skręcę je od razu ponieważ nie mam juś gdzie trzymać rzeczy dla małego. 🙂

Aha a to jest ten kombinezonik który kupiłam w tesco na przecenie 🙂

mam nadzieję że wystarczy (rozmiar 68)

Wy kupujecie dwa?

• Mamusia
składane meble pt.: "zrób to sam" to moja ulubiona wersja mebli! zrób zdjątko jak już złożysz te puzzle 🙂
Ja mam dwa kombinezony: jeden 62 cm (dostany) bez nogawek, tylko całość jak w śpiworku, a drugi z allegro 68 cm z nogawkami i uważam, że w zupełności mi to wystarczy. Zresztą 68 cm to najczęściej już półroczne dzieciątko, ale to akurat bardzo indywidualna sprawa...
A Twój kombinezon pierwsza klasa!

• Mamusia
Cherry- moja mała tez fika az brzuch caly faluje a jak przywali w żebra to az krzyknę buahahahah 😁 😁
A kombinezonik sliczny wydaje sie taki milusi i misiowaty Boooski 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪.
Dziewczyny a jak sie dostaje wiadomosc na privat na brzuszku to gdie to widac czy cos przyszlo czy nie??! Bo nie wiem ☺️ ☺️