Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu, no to teraz możesz sobie spokojnie odpoczywać 🙂

Właśnie podobno w ostatnim miesiącu przynajmniej lżej się oddycha, jak się brzuszek opuszcza. A teraz dobrze piszesz, Judzia, ani leżeć ani siedzieć nie dobrze, tu boli, tam boli... i jeszcze ta mała w brzuszku się rozpycha... o! zaraz Wam pokażę jak 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć dziewczynki. Ja odebrałam wyniki, morfologia chyba ok, bo wyniki są takie jak ostatnio (jakieś wykresy:blink 🙂
glukoza też ok , bo pisze ze wartosc jest od 3,94 - 6,4 a ja mam 4,9.

Mocz.. ph7 wszystko pisze że ok (czyli ujemny albo nieoznaczony) tylko że Nabłonki płaskie - liczne wpw, i bakterie - dość liczne wpw, więc pewnie coś dostane na to..

No i ten HBS to już dla mnie totalna zagadka bo wynik wyszedł negatywny.. tak tam pisze: ant.hbs-wzw typu B 0,50 wynik negatywny więc się zastanawiam jak to możliwe żeby z wyniku 1352,94 zrobił się nagle 0,50.. To napewno jakaś pomyłka. Dobrze , że jutro wizyta więc sie dowiem co i jak.. no i wreszcie zobacze mojego skarbusia.

Dzisiejszy zakup to ręcznik z kapturkiem za całe 2,50 🙂

Mia, piękny brzusio!
Gosiu, dobrze, że jest ok.. Zamartwiałabyś się a tak to wiesz na czym stoisz ;*

• Mamusia
Witam moje Kochane 🙂 🙂 🙂

My już wróciliśmy..... Miałam badania krwi. Wyniki mają być po 14 ale sobie odpuszczę je dziś może w tygodniu mąż jakoś podjedzie. Była to tradycyjna morfologia (ostatnią robiłam tydzień temu - ciekawe czy będę tak co tydzień dźgana 😮 ), mocz i badanie poziomu hormonów tarczycy. Potem była wizyta na patologii u mojego przemądrzałego lekarza który zawsze proponuje mi wizyty w gabinecie prywatnym 😮 😮 😮

Kontrola zapisków z cukrem wypadła w porządku - ponoć jem za mało na śniadanie.... Martka a Ty co jadasz na pierwszy posiłek ? Potem zrobił badanie tętna u dziecka - było 130 - co skwitował powiedzeniem może być.... 😮 Potem miałam wykład na temat ginekologów w sensie że ginekolodzy wkładają paluchy gdzie nie potrzeba 😮 😮 😮 bo większość badań można wykonać bez badania ginekologicznego.... i tym sposobem i jego magicznym dotykiem na spojenie łonowe i określił pozycję jako główkową 😮 😮 😮 Spryciarz... 😁 😁 😁 kazał przyjść za dwa tygodnie.

Zrobiłam zakupy w aptece za 50 zł (podkłady, ceratki i majtki i inne). Kwota powaliła mnie z nóg. Bo na allegro zapłaciła bym mniej. No ale trudno.

Gosia ja te globułki brałam tak jak Madzia_m3 na grzybicę. Uwaga po nich jest badzo dużo wydzieliny bardzo białej która potrafi odbarwiać bieliznę - używaj wkładek bo szkoda gatków 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ja takie ręczniki z kapturkiem mam trzy, dwa białe i jeden kremowy. Kupiłam też jeden taki zwyklak dla dzieci kanarkowy. Ale lala jak zwykle cenami powala mnie na kolana 🙂.

Co do tych globulek, to koniecznie bierz na noc ( tak zresztą pewnie zalecił Ci lekarza). Rano w końcu wszystko i tak wyleci, bo to się nie wchłania za bardzo. I ja miałam takie nieprzyjemne pieczenie po tym świństwie. Najważniejsze, że pomogło.

Lala jeśli chodzi o wynik tego hbsu to zawsze wydawało mi się że sa dwa badania

w którym albo jest wynik : negatywny albo pozytywny
a drugie wskazuje ilość przeciwciał: tam mogą być wyniki po 1000 jeśli byłaś zaszczepiona.
U osób, które posiadają wirusa wyniki są niskie. Ja jestem w tym zorientowana. Bo szczepiłam się wiele razy z powodu wyjazdów i operacji.
Ogólnie te badania trzeba powtarzać. Ja miałam tak z testem Western Blot na boreliozę, raz pokazywał, że ją mam, a raz nie. Badanie robione cztery razy w szpitalu i raz taki wynik, raz taki.
W końcu mój mąż się zdenerwował i postanowił wykonać badania DNA, gdzie pewność jest 99%.
Przyjechała Pani pobrała krew, na wynik czekałam tydzień, na szczęście negatywny, Takie testy robione są też na inne choroby zakaźne też właśnie na wzw czyli żółtaczkę:
http://www.cbdna.pl/index.php/oferta/wirusowe-zapalenie-watroby.html

• Mamusia
oj to Kacperek powoli się szykuje do wyjścia 😉 ciekawe czy moja mała też już przyjęła tą pozycje.. Ja oni to robią że potrafią wymacać w jakiej pozycji jest dziecko.. 🙃 Ja się macam, mąz mnie maca i nie umiemy w 100% stwierdzić ze to dupcia a to główka 😉 ale pięte już rozpoznaje - bo maja często ją wystawia 😁... no i ruchy mojego dziecka.. tzw kopniaczki są wszędzie 😁

• Mamusia
No właśnie moje zapomniałąm Wam napisać że moje maleństwo przesypia całe noc ostatnio 😮 😮 😮 Az zaczęłam się denerwować. Budziłam i budzę się w nocy i czekam na te kopniaki a tu cisza.......... to oczywiście się nakręcam ehhhhhhhhh.... i zaczepiam.... a tu dwa kopnięcia w stylu :

Mamo ja tu śpię! Nie przeszkadzaj!

I potem znów cisza 😮 😮 😮budzi sie w porze śniadaniowej.... 😮 😮 😮

Pytałam sie lekarza i powiedział, ze na tym etapie ciąży dziecko może przesypiać noce 😮 😮 😮

Ale co taka Mamka się naprzeżywa to już jej 😮 😮 😮

• Mamusia
Cherry, ja zazwyczaj na śniadanie zjadam 2-3 kanapki z razowego chleba + dowolny obklad+ na to pomidora, lub salate lub rzodkiewki. Dzisjai zjadłam 3 kanapki z "chleba Farmerskiego" Fawora z pasztetem i rzodkiewką i po 1,5 godz. cukier miałam 93 (na czczo 87).
Aha udało mi się zmniejszyć cukier na czczo, po prostu wieczorem na "drugą kolację" zjadam nie 1 a 2 wymnieniki węglowodanowe

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Cherry, ja zazwyczaj na śniadanie zjadam 2-3 kanapki z razowego chleba + dowolny obklad+ na to pomidora, lub salate lub rzodkiewki. Dzisjai zjadłam 3 kanapki z "chleba Farmerskiego" Fawora z pasztetem i rzodkiewką i po 1,5 godz. cukier miałam 93 (na czczo 87).
Aha udało mi się zmniejszyć cukier na czczo, po prostu wieczorem na "drugą kolację" zjadam nie 1 a 2 wymnieniki węglowodanowe

Ja mam z tym straszny problem. Bo u mnie przechodzi tylko 4 kromki vasa z wedlina drobiową + pomidor no ewentualnie nektarynka po tym .... a lekarz mówi, że za mało jem na śniadanie i że mam jeść normalnie... nawet jesli miała bym mieć podwyższony cukier.... 😮 😮 😮 to i tak sobie ze mną poradzi.... ciekawe jak? No chyba z poowdu złych śniadań nie da mi insuliny do jasnej ciasnej 😮 😮 😮

Już wole zjeść te kromki wasy a po 1,5 godzinie coś jeszcze i mieć cukier w normie niż te jego eksperymenty!

• Mamusia
Dzień dobry Brzusie! 🙂
Mia i ManaLoa śliczne brzuszki Wam urosły.
Gosia bardzo się cieszę, że nie zlekceważyłaś tych upławów i poszłaś do lekarza. Teraz możesz odetchnąć i spokojnie odpoczywać. 🙂 🙂

Wczoraj mieliśmy taką piękną pogodę, a dziś koszmar. 🤨

A i szwagierka odebrała moje wyniki moczu- miałam bardzo liczne bakterie, a po tygodniu picia Uroseptu (6 tabl. dziennie) zniknęły 🙂

• Mamusia
dzień dobry ponownie 🙂
Dziewczynki, jakie piękne brzuszki! Aż się chce pokazywać i głaskać i gadać do nich 🙂
Gosia! moja Ty małolato najdroższa! ja tu od rana o Tobie myślałam! całe szczęście, że jednak zdecydowałaś się na wizytę u lekarza! jesteś teraz spokojniejsza?
Ella! dziękuję za podanie wymiarów (i jaka jesteś dokładna!). Moja upatrzona gondolka ma 34 cm na 84 cm, więc raczej odpowiednia i nawet długa, co? ale bezpiecznie zmieści się śpiworek, kocyk i ... moja torebka 🙂
Dziś była wizyta u gina! Mój Filip pikuje już główką do dołu! 🤪 Grzeczny chłopczyk! Wypytałam przy okazji o to, z której strony nacinają krocze w razie czego (z tej samej co poprzednio) i patrząc mi prosto w oczy mówi: no to u pani będzie z prawej, no nie? Ale ma pamięć, skubany 🙂
I BYŁO USG!!! Mój bąbel waży 2251 g i prawdopodobna waga urodzeniowa to między 3300 a 3700 g, co pewnie się potwierdzi (Maciek miał 3100 g). Brzuszek 27,7 cm, udko 5,9 cm (ciut ponoć krótsze niż u przeciętnego dzidziusia, ale co tam!). W związku z tym prawdopodobna długość obecnie 42 cm! kawał byka, co? Wg usg poród 3 dni później, ale tym się nie sugeruję, bo my jesteśmy niscy, więc szkrab też raczej niskopienny będzie. Waga moja + 10kg 😮
A od czwartku w netto będzie piłka o średnicy 65 cm z pompką. Ja będę polować 🙂 Pobujamy się, poćwiczymy dupsko 🙂
Dzisiaj energia i szczęście mnie rozpiera po \"widzeniu\" z moim maluszkiem 🙂 Z radości chyba zacznę skakać !!!
Lala, ja kupiłam kiedyś tam ręcznik kąpielowy 100x100 cm za 35 zł 🙂 ale kurna przepłaciłam.... ale co tam! Dzisiaj i tak mordka się cieszy do wszystkiego 🙂