Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam :*

Moim zdaniem, nie powinni tak trzymać Ani w niepewności! W jej przypadku będzie można powiedzieć, że poród trwał kilka dni. Przecież ona już zaczęła 9 miesiąc, maluszek wcale nie jest taki maleńki bo 3,5kg to już coś więc lekarze powinni jej pomóc urodzić. Jeżeli dziewczyna chodzi już kila dni ze skurczami , ma rozwarcie.. no paranoja jakaś. Ja wiem , że dla dzieciątka każdy dzień w brzuszku się liczy no ale ile bidulka ma sie męczyć 🤨
Trzymam kciuki mocno za nią i dzidziusia! Wiem, że będzie dobrze.

Ja wstałam, zjadłam bakome czekoladową z pianką.. Teraz znów się położe i wstane koło 9.00.
Spcer z psem i biorę się za generalny porządek w sypialni. Dziś wygibasy na drabinie (mam nadziej, że brzusio mnie nie rozboli od tego!oby!) Musze powycierać kurze na szafie, umyć okno, zmienić pościel czyli zrobić wszystko - ale chęci póki co mam 😁 zobaczymy później .

W nocy wstawałam kilka razy na siku ale ogólnie nie było źle.. jakoś większy mam brzuszek 🙃 chyba mu się urosło w nocy 🙂
A już jutro wizyta 😁 jupi!

Miłego poranku brzuszki moje, ja się odezwe jak posprzątam.
Madziu! czekamy na focie pokoiku 😁

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam i ja..
no noc nie zaciekawa u nas powiem szczerze, troszke sie pomeczylam.. ale obudzilam sie o 3,55 i od tej pory nie spie... ok 4 50 przestalo bolec, wszystko jak reka odjol... ale za to zrobilam sie okropnie glodna.. wiec wciagnelam salatke bulke z szynka i serem kawalek ciasta caly kubek herbatki i kanapke z serkiem i pomidorkiem... wszystko na raz! a teraz troszke zoladeczek boli... wcale mu sie nie dziwie, tyle pomiescic 😮 😮, ide sie jeszcze polozyc... moze usne
pozdrawiam serdecznie!

• Mamusia
hej dziewczynki 😘
ale tutaj emocje przez cały weekend! jejku! mam nadzieję, że u Ani troszkę lepiej i że ma w sobie tyle siły, by to wszystko wytrzymać!
my dziś do lekarza! ciekawe, czego się dowiemy 😉
pierwszy raz od niepamiętnych czasów obudziłam się nie zmęczona, szok! pewnie dlatego, że nie pracuję dzisiaj 😁
a wczoraj moi rodzice zabrali naszą trójeczkę do opery - poza tym, że cisnęły mnie buty z powodu opuchniętych stópek, to było bardzo fajnie! 🙂 i dzidzi nie przeszkadzało, że siedzieliśmy bardzo blisko sceny, przy orkiestrze i że było dość głośno 😜

miłego dnia Brzuszki!

• Mamusia
Dzień Doberek!!!!

My tez juz obudzeni 🙂 🙂. Kurczę ledwo wstałam z łóżka- MASAKRA JAKAŚ!!!!!!!! 😮 😮 😮

Shelby koniecznie daj znać po wizycie- a bedziezsz miała USG????

Ja idę do kontroli za tydzień 😆 😆

Ciekawe jak tam Ania i maluszek 🤔 🤔 🤔 🤔.

Trzeba jakieś sniadanko zorganizować- choć jeszcze leże w łóżeczku 😁 😁

• Mamusia
Dzień dobry!
Już nadrobiłam to co naskrobałyście przez weekend. Biedna Aniusia tak cierpi. Miejmy nadzieję, że już niebawem urodzi, skoro lekarze mówią, że poród odbędzie się w ciągu kilku dni. Z tego co kojarzę ona miała rodzić na Ujastek i trochę mnie to przeraża, że ją tak przetrzymują skoro ma takie bolesne skurcze.
Wczoraj odwiedziliśmy moją mamę- upiekła pyszną domową pizze mniam. Dzisiaj też bym taką zjadła.
Miłego dnia Brzuszki 😘

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Dzień Doberek!!!!

My tez juz obudzeni 🙂 🙂. Kurczę ledwo wstałam z łóżka- MASAKRA JAKAŚ!!!!!!!! 😮 😮 😮

chyba tylko badanie i kontrola wyników krwi i moczu - ale zawsze coś! 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
ella1 napisał(a):
Dzień Doberek!!!!

chyba tylko badanie i kontrola wyników krwi i moczu - ale zawsze coś! 🙂

A pewnie 😆 😆 😆 😆 😆 Juz nie dlugo bedziemy mogly podziwiac bejbiki 24 h/ dobę!!!!!!!

• Mamusia
Witam,

To chyba wszystkim się z łóżka dzisiaj nie chciało się wstać 🙂.

Ja też wieczorem czułam się średnio, już obiecałam sobie, że nikt na żadne spacery mnie nie wyciągnie więcej, bo efekt potem marny.

Zdjęcia wrzucę potem 🙂, ale pokoik na razie bez ozdób 🙂

• Mamusia
Dzień dobry, ja już po śniadanku i zaraz zacznę się szykować do położnej, a za oknem taki wiatr , że łeb urywa...czeka mnie 45 min spacerku w jedna stronę, grrr!
Nad ranem jak mój Kochany poszedł do pracy to tak mnie mocno zaczęło boleć podbrzusze, że miejsca nie mogłam sobie znaleźć., ale wzięłam no-spę i w końcu przeszło! Ciekawe jak mój synuś ułożony, bo ostatnio to tylko w poprzek, albo pośladkowo, już czas najwyższy, żeby się obrócił! Zmykam i odezwę się po wizycie .Miłego przedpołudnia 🙂

• Mamusia
hej dobrze ze ujastek zaopatrzony w kompurter i internet no wiec w nocy skurcze dosc bolesne ale rano na ktg wyszly slabiutke zasteca ordynatora stwierdzil ze jednak 36 tyg to malo i kazal dac magnez w kroploce... ogolnie to maly sie strasznie rozpychaa dobra moze potem cos napisze dzieki za slowa otucha bardzo mile buziaczki postaram sie jeszcze potem zagladnac

• Mamusia
cherry no ba!
dokladnie nie wiem 😁 zrobione przez tesciowa 🙂 ale za to pyszne!!
jest 3 warstowe ciasto chyba z orzechami przelozone kremem.. cos jak karpatkowym,
biszkopt znow masa i znow ciasto orzechowe oblane czekolada i wiorkami kokosowymi

a dzisiaj u mnie 24 dni... hmm ciekawe jak bedzie w rzeczywistosci 🙂

• Mamusia
Hej... Wkońcu nadrobiłam co pisałyście przez weekend... Ja przez ten czas siedziałam nad zeszytami i przepisywałam lekcje... Masakra ile tego jest i tak nie skończyłam 😞 Ale tak jest jak się dostaje zeszyty z 3 tyg i trzeba je szybko przepisać... Byliśmy wczoraj u ciotki była pizza 🙂 mniam.... Niestety kuzyn nie miał się z kim napić i padło na mojego 😞 Ile się odenerwowałam żeby dojść z nim ładu w domu ;/ Ale dziś już lepiej przeprosił powiedział że więcej nie będzie tyle pił... Tylko ciekawe do kiedy... ;/ Do póki mu się dziecko nie urodzi a późneij zapije się znowu razem z moją mamą z tego co mówili 😞 Ale jakoś to przetrwam...
Aniu cieszę się że u ciebie już lepiej... 3mam za was kciuki...I zaczynam się niepokoić bo ja mam termin dzień wcześniej niż ty....
Wizytę mam dopiero w czwartek. Już się nie mogę doczekać... Może w końcu będę miała USG (mam nadzieje) bo ostatnie miałam w 19 tyg a już jest 36...
Miłego dnia...