Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry dobrze znane mi uczucie. Jakby ktoś komórkę dzwoniącą do brzucha włożył. To twój maluszek 😜.

Przyszłe mamusie słuchacie już muzyki dla maluchów. Słyszałam, że warto zacząć od 17 tygodnia. Maleństwu potem łatwo się uspokoić przy dźwiękach, które zna.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Cherry dobrze znane mi uczucie. Jakby ktoś komórkę dzwoniącą do brzucha włożył. To twój maluszek 😜.

Przyszłe mamusie słuchacie już muzyki dla maluchów. Słyszałam, że warto zacząć od 17 tygodnia. Maleństwu potem łatwo się uspokoić przy dźwiękach, które zna.

ja przyznam się, że dużo śpiewam ☺️ ze starszym też śpiewająco było, w brzuchu jak był to sie uparłam na :"Z popielnika na Wojtusia.." i po urodzeniu tak zastygał na dźwięk tej piosenki i patrzył się na moją twarz. Potem przypomniałam sobie piosenki z przedszkola 🙂 Teraz bardziej songi radiowe lub ostatnio.... Patrycja Markowska i Star Guard Muffin (reggae fan???). I myślę, że dzięki temu śpiewaniu, zaczął szybko mówić i dykcję ma ładną - występuje w każdym przedstawieniu w przedszkolu, a mama pęka z dumy! Także drogie mamusie: ŚPIEWAJMY NASZYM MALUCHOM!

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):

no dokładnie jakby ktoś włożył komórkę hehe.... 😁 ciekawe co dzidzia wtedy wyrabia 🙂

aaaaaaaaaa dostałam super wiadomość mój brat będzie miał przed ostatnią chemię.... wyniki ma dobre 🙂 powoli zaczyna jego organizm produkować więcej szpiku kostnego co jest minimalne przy chemii

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):

ja przyznam się, że dużo śpiewam ☺️ ze starszym też śpiewająco było, w brzuchu jak był to sie uparłam na :"Z popielnika na Wojtusia.." i po urodzeniu tak zastygał na dźwięk tej piosenki i patrzył się na moją twarz. Potem przypomniałam sobie piosenki z przedszkola 🙂 Teraz bardziej songi radiowe lub ostatnio.... Patrycja Markowska i Star Guard Muffin (reggae fan???). I myślę, że dzięki temu śpiewaniu, zaczął szybko mówić i dykcję ma ładną - występuje w każdym przedstawieniu w przedszkolu, a mama pęka z dumy! Także drogie mamusie: ŚPIEWAJMY NASZYM MALUCHOM!

O było kilka takich kołysanek, których się strasznie bałam jak mama i babcia mi śpiewały min. "Z popielnika na Wojtusia.." oraz "Był sobie król" 🤪

• Mamusia
Shelby, ja jak narazie też nie czuje ruchów Oskarka 😞 ale może dlatego że to pierwsze dziecko a z pierwszym tak jest
niedawno wróciłam z lumpeksu, no i za bardzo nie zaszlałam, kupiłam sobie strój na basen i cudowne małe śpioszki 🙂 i doszłam do wniosku, że dla dziewczynek jest większy wybór ubranek
Teraz ide zrobić obiadek, dzisiaj serwuje ziemniaki, fasolke szparagową z bułką tartą i maslanke 🙂
a tak poza tyn mam straszne ciśnienie na agrest kupiłam sobie 0,5kg i praktycznie już go nie ma 🙂

• Mamusia
wiesz bo sie takich głupot naczytałam! To chyba zależy od kobiety i też wielkości dziecka. Co podczas badania po wielkości macicy mi moja gin potwierdziła

Podobne głupot piszą o tym że u grubszych kobiet długo ciąży nie widać i to kolejna bzdura! Mnie wywaliło już w 12 tygodniu i to sporo 🙂 Później piszą że brzuch u grubszych na boki rośnie - też bzdura- póki co mam piłkę z przodu rosnącą właśnie w tym kierunku.

🙂