Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moniczek napisał:
hi,hi dziewczyny uwierzcie że ostatni miesiąc się ciąąąągnie w nieskończoność 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

Pozdrawiam serdecznie

hehe dokladnie dziewczyny ostatni miesiac to poprostu trwa wiecznosc 🙂i ta nerwowka czy zaraz sie zacznie niespodziwanie czy przedluzy sie termin 😁
powodzenia kochane 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A tak zmieniając temat to jak siedziałam w parku na ławce to przejechała babka x-landerem. Strasznie podoba mi się ten wózek, jest śliczny i w ogóle, ale podskakiwał na każdym kamyczku tak, że miałam wrażenie że dziecko zaraz wypadnie. Takie strasznie mało stabilny i strasznie kiepskie kółka. Później przejechały jeszcze 2 inne wózki i było ok, wiadomo że też telepało na tych kamulcach, ale były bardziej stabilne, gondola się tak nie trzęsła. To tylko taka opinia jak się z boku patrzy. Ale serio zwróciliśmy z mężem na to uwagę.

Emmax masz prawo się bać 🙂 🙂 Ja też się bałam pierwszego porodu choć mój strach przyszedł dopiero pod koniec ciąży 😆 😆 Teraz się nie boję ale to nie znaczy że nie będę się bać, bo przyjdzie taki moment i zacznę trząść portkami :laugh: :laugh: :laugh:

Mittka dobra strona 🙂 🙂 Mój szpital pobiera opłatę za poród rodzinny 120 zł tzn jest to opłata nielegalna 🙂 🙂 Ciekawe jak pójdę się zapytać o to co trzeba mieć ze sobą bo jak rodziłam Kamila to musiałam aż 3 rodzaje weflonów mieć i swój termometr to co oni mi jeszcze powiedzą jak się jeszcze zapytam o poród rodzinny 🙂 🙂 🙂

Mittka dobry ten artykuł. Juz wcześniej gdzies wyczytałam, że za poród rodzinny i znieczulenie szpital nie powinin pobierac opłat, choc wiem, że w realiach jest inaczej niestety.

Ewa no my wszystkie powinnysmy sobie tak wmawiać ze poród to pikuś 🙂

Hej dziewczynki.
Wizyta u położnej za mną.
5 fiolek krwi pobrała 🤨 Dzidzia leży główką w dół :laugh: Ach.. modlę się, by tak zostało.
No i jeszcze jestem szczęśliwa, bo 9 listopada zobaczę dzidzię jeszcze raz na usg :laugh: Położna powiedziała, że trzeba dokładnie sprawdzić ułożenie dzidziolka.
Zestresowana była tak tą morfologią, że ciśnienie miałam 147/95, ale potem uspokoiłam się po pobraniu tych fiolek i ciśnienie wróciło do normy.
I serduszko słyszałam 🙂 Bije jak szalone 😉
Następna wizyta za 6 tygodni.

A i jeszcze dodam jedno zdanie. Ja rozumiem, że kobiecie w ciąży włącza się syndrom wicia gniazda i robi zakupy i takie tam. Ale u nas w zakupoholizm wpadła MOJA CÓRKA.
Oto co dziś przyniosła ze sklepu :laugh: [img size=314]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/sm.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />