Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

A o to jeszcze raz sweterek na którego może któraś z Was się skusi :laugh: :laugh: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DLA_MALUSZKA_040-f5bd25d68b3a1fb0f8d9630123fb7b49.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wróciłam, witam nowa grudniówkę 🙂

pospacerowałam od sklepu do sklepu, zaliczyłam 2 lumpki ale nic nie kupiłam, byłam w tej biedronce ale rajtuzek nie kupiłam bo moim zdaniem są grube a w domu mam ciepło więc nie będę dziecka przegrzewać, w ogóle ja większość ciuszków mam bawełnianych, przecież mała będzie miała jakiś kaftanik pod spodem i jeszcze zawinięta w rożku, więc chyba będzie jej ciepło 🙂

dziewczyny butelki i smoczki to się jednej firmy kupuje bo dziecku się buzia przyzwyczaja i nie złapie się dwóch innych, poza tym wada zgryzu się kłania na dzień dobry, jak się różnych smoczków używa.

• Mamusia
Ja jestem na posterunku, ale w międzyczasie staram się poukładać naczynia w szafce. Mieszkam tu ponad rok i jeszcze się nie ogarnęłam hehe. Jest tu mnóstwo rzeczy babci mojego męża i ciężko mi dojść z tym do ładu 🤨

A w ogóle mam na biodrach wysypkę, taką czerwoną!!! Mogę bez problemu napić się wapna???

• Mamusia
AgnieszkaK1601 ja wyemigrowałam chwilowo do kuchni zrobić jakies przygotowania obiadowe.
Zamierzam rodzić tutaj, bo nikt mnie z brzuchem do samolotu nie wpuści już, nawet jak pomacham zaświadczeniem od lekarza to za duże ryzyko. Poza tym jakbym pojechała wcześniej to kilka miesięcy do porodu, później trzeba z miesiąc odczekac po porodzie i zrobić paszport dla Nati. A ja i mąż na tęsknotowym uschnięciu w tym czasie. Nie dla mnie takie rozstania. Zresztą, a kto by mnie z łóżka podnosił do toalety w nocy, bo plecy bolą. A dzisiaj miałam jakiś potworny skurcz w nocy, myślałam, że to już, a mój mąż - biedaczysko - zerwał się na równe nogi 😁 Następnego skurczu nie było, a ten biadaczyna nie mógł zasnąć ponownie 😁 A skurcze niestety coraz częstsze i coraz bardziej dokuczające :/

Aguś śliczny sweterek, ale ja bym Ci radziła go zostawic, bo cos czuję , że Bartek zamieni się w dziewczynkę hahahha

Fredeczko rajstopki kupiłam takie jak Ty, też inne jakos nie powaliły mnie na kolana, a poza tym to fakt że są grube, ale akurat moim zdaniem to ich plus 🙂 🙂 mimo , że też mam w domku ciepło, mogą przydac sie na wyjście 🙂

Marta jak czytam twoje posty, to czuję się jak bym trzymała w ręku ciekawą książkę 🙂 Fajnie opowiadasz o Turcji 🙂 zabarwiasz swoje wypowiedzi lekkim akcentem humorystycznym - 16 stopni - chłód o poranku 🙂 haha
A tak a propos to zostajesz tam już na stałe, czy zamierzasz wracać do Polski? Twój mąż jest Turkiem??

Akompf biedactwo , chyba musisz od kogos pożyczyć pare grosików, no bo jak Ty przeżyjesz za 5 zł tyle dni?? A jeszcze musisz Basie karmić, nie wspominając o obiadkach dla Pana Akompf ... nie no poważnie, niech Cię podratują rodzice, teście, bracia czy ktokolwiek... no i ode mnie tez buziak na dodanie otuchy. 😘

• Mamusia
Hej :P

przyszlam jeszcze zobaczyc przed wyjsciem co naskrobalyscie 😁

bo do jutra popoludnia to mnie pewnie nie bedzie 😉)

Ewa ja na boczkach jakies krostki mam ale to od poczatku ciazy i wydaje mi sie,ze to od tluszczyku bo jak mi sie kiedys przytylo to na udach tez mi sie zrobilo tak :P

Mi cos w uszach zaczelo piszczec i nie wiem od czego hmm....

Akompf a ja proponuje wprowadzenie skarbonki 😉 ale to jak juz pienazki beda 😁

My zawsze wrzucamy to co mamy w portfelu ponizej 50gr i czasami tez ktos wrzuci te 50gr czy 1zl czy nawet 2zl zalezy od humoru i wogole i tak potrafi sie uzbierac naprawde duzo 😉 ostatnio przez jakies 2 tyg bylo 10zl ale samych 10 groszowek i mniej a jak sie od czasu do czasu wrzuci jakis wiekszy nominal to az milo 🙂

A moja mama zawsze jak ma wiecej niz jedną 2zlotowke w portfelu to jedną wklada do sloiczka i tez tak czasami sie ladnie uzbiera 😉 od czasu do czasu 5zl wrzuci.

• Mamusia
Agunie, mój mąż jest Turkiem, stąd moja obecność tutaj. Na razie nie planujemy żadnych wyprowadzek, widocznie dobrze nam tutaj 😁 Nie narzekamy w każdym razie, póki co, ale jak zaczniemy to czuję, że on będzie pierwszy żeby stąd wiać, byle dalej i szybciej 😁
Aguś ksiązki nie napisałam, ale przyznam się, że miałabym z czego, więc jeszcze nie napisałam! 😁. A dawno i właściwie szybko po przeprowadzce tutaj przestałam patrzeć przez różowe okulary, więc jakbym nie traktowała połowy rzeczy z uśmiechem na ustach, to może by mnie tu nie było 😁 Do wszystkiego się człowiek przyzwyczaja, w końcu każdy kraj ma swój "urok", również nasza Polska i nawet mój ukochany Wrocław.