Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszko zapraszam bardzo serdecznie będzie mi bardzo miło bo siedzę sama w domu:laugh: :laugh: :laugh: a pogoda naprawdę nastraja optymizmem u nas wczoraj tez było szaro a dzisiaj taka niespodzianka 🙂 właśnie pije kawę jak skończę trzeba jakiś obiad ugotować życzę Wam miłego i bezbolesnego dnia.

• Mamusia
hej 🙂

U mnie też szaro i ponuro aż trudno nie dostać listopadowej deprechy.

AgaK gratuluję 9 miesiąca.

Mittka daj znać jak wrócisz od lekarza.

Asiula to dobrze, że Ci przeszło, widać maluszek chce jeszcze trochę posiedzieć w brzuszku 😉

Miłego dzionka wszystkim 😘

Dzięki Ewuniu 😘
A Ty jak się czujesz???

Gosiu dziękuję za zaproszenie ale gdyby nie te kilometry to może na pewno bym się skusiła na to słońce :laugh:
Łap za to buziaka 😘

Dzień dobry dziewczynki!

A moja noc .. dziwna... całą noc miałam wrażenie, ze się zalewam potem, gorąco i parno.
Męża nie dało się zmolestować bo on się za bardzo boi, że będę miała skurcze takie jak ostatnio (a się wtedy wystraszył nie na żarty) i że wywołamy wcześniejszy poród 🙂 Ale i tak było przesympatycznie 🙂 😘 😘 😘

Mittka - czekam na wieści od gina 😁 Zapytaj o tego paciorkowca 🙂

U mnie tez szaro i ponuro, nic się nie chce :P

AgnieszkoK - gratuluję 9 miesiąca! teraz tylko patrzeć jak będziemy sie rozpakowywać 😁

Emmax - wczoraj powiedziałam męzuniowi, ze rodzimy 2 stycznia 😁 powiedział, że wykluczone, on chce Basieńkę już na święta mieć!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Wracam do łóżeczka :P

Witajcie

Moja noc była dziś rewelacyjna. Tylko raz wstałam na siusiu 🙂 a tak spałam jak aniołek 🙂
Ale sny do dupy miałam. Śniło mi się że urodziłam chłopca z bardzo dużą głową a potem szłam z nim na spacer i w moim X landerku koła się powykrzywiały echhh

Ja już po śniadanku. Idę znowu robic bigoś bo mam smaka haha a na 16 mam do lekarza, więc też mnie dziś czeka przeprawa z linią bikini , może coś uda mi się z tym buszem zrobić hahah

Miłego dnia dziewuszki 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny!

Ja mam noc przespaną dosyć dobrze, jakos w środku nocy Majka zaczęła szaleć ale ja byłam zbyt zmulona, żeby się obudzić :laugh: :P

AgnieszkoK gratuluje 9 miecha!!

Akompf a Tobie 34 tc 😁

Mittka daj znać jak było u lekarza, ja wczoeraj miałam przeprawę z maszynką, co się nawyginałam to moje ale dałam radę :laugh: nie ma to jak wprawa, niedługo z zamkniętymi oczami jednocześnie myjąc zęby będę sie mogła tam golić :laugh: :laugh:

U mnie dzisiaj też piękna pogoda, słoneczko świeci jak oszalałe 🤪

Agnieszko to i od Ciebie czekamy na wieści co u Twojej dzidzi słychać :laugh:
Ja do lekarza w następną środę idę czyli 18 listopada i może to będzie moja ostatnia wizyta :laugh: :laugh:

Akompf gratuluję 34tc 🤪

• Mamusia
Cześć Dziewczynki,

Ja dzisiaj późno zaglądam, z rana byliśmy u lekarza, bo ja niestety od wczoraj miałam już problemy z chodzeniem. A jeszcze telefon do mamy, bo też siedzi jak na szpilach.
Lekarz zbadał mnie bardzo dokładnie od KTG przez tzw. ci.. resztę aż po USG. Czop mógł odejść i ma prawo. Worek owodniowy mi nie pękł, powiedział, że go czuje i że jest w całośći. Badanie bolesne, myślałam że nie wytrzymam i się wypróżnię z bólu. Ogolnie mój organizm wraz z pochwą i szyjką przygotowuje się już do porodu i że musze to przetrzymac, że mocny ból w dole brzucha jest normalny i muszę wytrzymać i że to co leciało po nogach to nie wody, a upławy. Nieważne, że konsystencji i koloru wody, ale za mało. Powiedział, że nawet jak sie będą sączyć to sączenie jest w ilości co najmniej, jednorazowo, pół filiżanki od kawy po turecku, czyli takiej w dwa palce do trzymania. Ma to być coś w rodzaju chlusnięcia, a nie wykraplania się z pochwy. Mój worek w każym razie jest cały. Wód mam więcej niż powinnam, na USG pięknie było widac. Lekarz mnie uspokoił, stwierdził, że mam wypoczywać, ale nie calkowicie plackiem, mam się zachowywać normalnie i myśleć pozytywnie, to wytrzymam jeszcze.
Juz nie wspominałam nawet, że się z rana zryczałam jak bóbr, że ciąży nawet nie mogę utrzymać do końca i nie wiem dlaczego.
No i tyle. Wracam poleżeć.

Martusiu to dobrze że jeszcze Natalka posiedzi sobie w brzuszku bo gdzie jej było by lepiej jak nie właśnie tam 🙂

A Ty się kochana trzymaj i odpoczywaj tyle ile możesz :laugh:

• Mamusia
AgaK czuję się jak my wszystkie, tu boli, tam strzyka :laugh: Staram się nie narzekać bo wtedy robię się nie do zniesienia. Wolę nie myśleć o tym, że boli bo później to dopiero będzie boleć... :P

Martusiu trzymaj się kochana i nie łap dołów! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz 🙂

AgaW to od Ciebie też czekamy na wieści co tam u gina.

U mnie zwykły dzień, kuchnia ogarnięta, poodkurzane, druga pralka się kręci... muszę iść po skrzydełka bo narobiłyście mi wczoraj ochoty na rosołek i muszę sobie ugotować 😉

Akompf mój m też chce już na święta ale ja się z Toba umówiłam na 2 styczeń i tak będzie, oni to sobie mogą...:laugh: jak to ty masz 34 a 33 tydzień a mamy ten sam termin 😉

Marta to super, że jeszcze się nie rozpakowujesz, niech dzidzia jeszcze trochę dorośnie w brzuszku:P

Ale fatalna pogoda we Wrocławiu 😠

• Mamusia
W Poznaniu nie lepsza pogoda:/

Dziewczyny, ja znowu mam pytanie... czy zdarza się wam pocić w nocy? ja od jakiegoś czasu- ok 2 tyg- budzę się w nocy dosłownie mokrusieńka... w ogóle jest mi tak gorąco że skręcam kaloryfer do zera i najchętniej spałabym przy otwartym oknie ale mojemu mężowi wystarczy już to zimno które zapewniam mu skręcając kaloryfer... a i tak budzę się nocy mokra...

Emmax - bo wczoraj skończyłam pełny 33 tydzień a dzis juz mam 33 tygodnie i jeden dzień czyli weszłam w 34 tc :P

Marta - odpoczywaj i melduj sie 😁 Trzymamy kciuki! Przecierasz nam szlaki 😁