Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tzn tak, napisz jeden wniosek
Wnoszę o:
1. ustalenie ojcostwa
2. odebranie władzy rodzicielskiej ojcu dziecka XY
3. ustalenie alimentów w kwocie ... na rzecz małoletniej Sandry...

tu masz fajną stronkę http://alimenty.wieszjak.pl/ustalenie-ojcostwa/77309,jak_napisac_pozew_o_ustalenie_ojcostwa.html

Fredeczko Tobie też się to przsyda, przeczytaj!

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Karolciaa wysłałam zaproszenie nk 😉
Współczuję Ci tej sytuacji 😞 Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli...

Jeny a ja wróciłam ze spaceru. Czekam na męża i musimy jechać na jakieś zakupy, bo lodówka świeci pustkami :/

Witam Kobietki 🙂

Noc średnia ale czego się nie robi dla dziecka, mogę chodzić niewyspana 😉

Dzwoniłam do przychodni ale dzisiaj dzieci chore są przyjmowane i pani powiedziała że szkoda dziecka z uczuleniem tylko narażać na kontakt z przeziębionymi dziećmi tak więc w poniedziałek pójdziemy. Boże żeby to nie była skaza białkowa tylko 🥴

Tak piszecie o tym dawaniu dzieciom jedzenia ze słoiczka że sama mam ochotę mu już dać choć pisałam że jak 5 miesięcy skończy 😉 Ale skontroluje co to za krostki dopiero coś dam 🙂
Ja chcę kupić Małemu takie drewniane krzesełko jakie Panna Nikt na zdjęciu pokazała, o wiele bardziej mi się podoba niż te nowocześniejsze plastikowe 😉

Wczoraj miną rok jak ginek potwierdził moje przypuszczenia o ciąży, pamiętam jak szłam przez miasto i wyłam siostrze do słuchawki że za wcześnie trochę na dzidzię 🤪 a tydzień później dostałam pierwszego krwawienia i w tedy dopiero wyłam że mogę stracić to maleństwo ☺️ 😞 Aż się wzruszyłam, idę przytulić to moje maleństwo 😘 😘 😘

Jak nadrobię forum to się jeszcze odezwę 🙂

• Mamusia
PannoNikt dziękuję, zaproszenie przyjęte 🙂

Kajtucha, dzięki za pomoc Kochana 😘 Na pewno z tego skorzystam robiąc poprawkę w moim pozwie 🙂 szczerze mówiąc, że takie sprawy szybko się rozstrzygają... 🤢 no nic, wkońcu będę musiała się wziąść w garść i pozałatwiać to jak najszybciej... 😞

JESTEŚMY 🙂 LENKA NA BALKONIE ZNOWU 😁 DOBRZE ZE MAM TEN BALKON. WYOBRAŹCIE SOBIE ZE SAMA WTACHAŁAM JĄ NA 1 PIETRO SPIĄCĄ W WÓZKU. ALE JESTEM SILNA CO NIE ? 😁 😁

ZJADŁAM SOBIE PSTRAGA WEDZONEGO BO PERSY NAROBIŁA MI OCHOTE NA RYBKE A NA OBIAD ROBIE PIZZE 🙂 CIASTO JUZ WYRASTA.

KAROLCIU BARDZO CI WSPÓŁCZUJE ŻE ZYJESZ W STRACHU. ALE TAK JAK DZIEWCZYNY MÓWIĄ BĘDZIE DOBRZE, ZŁÓZ TE WNIOSKI ZEBY MIEC TO WSZYSTKO ZA SOBĄ, BO KIEDYŚ MUSISZ, A OJCIEC SANDRY NIECH SIE POCZUJE DO ODPOWIEDZIALNOŚCI I NIECH NA NIĄ PŁACI BO SAMA SOBIE JEJ NIE ZROBILAŚ. MIMO TEGO ZE CHCESZ POZBAWIĆ GO PRAW DO SANDERKI. TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE 😘

WIOLA TO NAPRAWDE PRZYKRE A ZARAZEM WESOŁE - JAK TO OKREŚLIŁA AGUSIAk 🙂 🙂 MASZ RODZICÓW DŁUZEJ 🙂 🙂

ASIULA JA 14 KWIETNIA 2009 ROKU DOWIEDZIAŁAM SIE O CIĄZY 🙂 NIGDY NIE ZAPOMNE JAK SIE TRZESŁAM JAK ZROBIŁAM TEST I JAK RYCZAŁAM ALE ZE SZCZESCIA BO MY SIE O LENKE 2 LATA STARALIŚMY.
MAM NADZIEJE ZE U KAMILKA TO NIC GROŹNEGO
A CO DO SŁOICZKÓW TO JA TEZ MAM OCHOTE DAC JUZ LENCE ALE POCZEKAM TAK JAK SOBIE ZAŁOŻYŁAM DO 5 MIESIĄCA. PÓKI CO TO DAŁAM JEJ TROSZKE POMLASKAĆ JABŁUSZKA , DOSŁOWNIE KAPECZKE 🙂

• Mamusia
Laski ja mam taką rozpiskę z bebiko co kiedy wprowadzać dziecku i tam jest napisane, że w 6 miesiącu (czyli u mnie za 2 tygodnie) dziecko ma jeść 10 gram gotowanego mięsa dziennie 🤪

AgaW ja mam ostatnio na wszystko ochotę, zjadłabym i rybę wędzoną i pizzę 🤪

Fajne jest takie coś dla dzieci http://www.allegro.pl/item994715724_little_tikes_1621_muzyczny_ogrodek_zabaw_5w1_new.html

szukam czegoś fajnego na dzień dziecka póki mam kasę 😉

PANNONIKT JA ROBIE ,,NA OKO" NIE ZNAM DOKŁADNYCH PROPORCJI WIĘC PODAM CI W PRZYBLIZENIU

- MĄKA OKOŁO 400 G
- NIEPEŁNA SZKLANKA CIEPŁEJ WODY ( TAK ŻEBY CIASTO NIE WYSZŁO ,,MOKRE" )
- OKOŁO 15 G DROŻDZY
- PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
- ŁYŻKA OLIWY

W WODZIE ROZPUSZCZAM DROŻDŻE, ŁĄCZE WSZYSTKIE SKŁADNIKI, UGNIATAM CIASTO ABY BYŁO GŁADKIE I CHOWAM POD KOŁDRĘ ABY ŁADNIE WYROSŁO 🙂

EWO FAJNE TO COŚ 🙂
A CO DO JEDZENIA TO JA TEZ OSTATNIO MAM MEGA OCHOTE NA WSZYSTKO DOSŁOWNIE. JEM JAK SŁOŃ , STRASZNIE DUŻO, WIĘCEJ OD MOJEGO MĘZA 😁 😁 AŻ WSTYD 😁

JAKIES 20 MINUT ROSNIE. PIEKE OKOŁO 15 MINUT (ZAGLADAM PRZEZ SZYBKE DO PIEKARNIKA CZY BRZEGI CIASTA SA JUZ ŁADNIE UPIECZONE) W 270 STOPNIACH.
I JESZCZE DOBRA RADA - SMARUJE DELIKATNIE WIERZCH PIZZY OLIWA LUB ZWYKŁYM OLEJEM WTEDY SOK Z DODATKÓW TAKICH JAK PIECZARKI CZY CEBULA NIE WSIAKA W CIASTO 🙂 A POZA TYM MAM SUPER BLASZKE DO PIECZENIA PIZZY http://www.allegro.pl/item985075418_profesjonalna_forma_do_pizzy_32cm_fackelmann_62115.html DOKŁADNIE TAKĄ I CIASTO SIE SUPER , RÓWNOMIERNIE PIECZE

• Mamusia
Wróciłyśmy ze spacerku i zakupów,byłam dzisiaj w szoku bo byłam w sklepie i Emila jak zwykle marudziła i pani otworzyła specjalnie dla mnie kase 🤪
AgnieszkoW ja za każdym razem tacham ten mój ciężki wózek z Emilą nz dól i na góre.A dziś to się dziwiłam że się nie rozwalił bo tyle było zakupów a ja go targałam 😁

Karolcia mam nadzieję że cała ta sytuacja rozwiąż się po Twojej myśli 🙂

Ewo fajne te stoliczki 🙂

AgnieszkoW zawsze Cię podziwiałam za talent kulinarny i zazdroszcze z jaką łatwością Ci to przychodzi 🙂

EWO JAK JUZ TO CIASTO WYROSNIE TO JESZCZE RAZ JE WYRABIAM PRZEZ CHWILKE, POTEM WAŁKUJĘ I WYKŁADAM NA WYSMAROWANĄ DELIKATNIE MARGARYNĄ BLASZKĘ. SUROWE CIASTO SMARUJĘ DELIKATNIE OLIWĄ, POTEM TROCHĘ KECZUPEM I UKŁADAM DODATKI NA SAME DNO DAJE SER, POTEM PIECZARKI, CEBULE , KIEŁBASKE JAKĄS - CO TAM MAM W LODÓWCE I WSZYSTKO RAZEM PIEKE 🙂
CIESZE SIE ZE MOGE POMÓC

MITTKO JA TEZ CO DZIEN TARGAM Z DOMU WÓZEK Z LENA, ALE JAK JUZ WRACAM TO SZYBKO LECE ZANIESC ZAKUPY, POTEM WRACAM PO LENE, BIORE JA NA RECE, POTEM SCHODZE PO WÓZEK 😁 A DZIS WSZYSTKO OD RAZU DO GÓRY
A JESLI CHODZI O GOTOWANIE TO TERAZ SIE TROCHE ZANIEDBAŁAM DZIĘKI LENCE 😁 😁

a ja robie pizze z takiego przepisu i wychodzi bardzo dobra 😁
40dag maki
2,5dag drozdzy
3 lyzki oleju
1 szklanka mleka
1 lyzka cukru
szczypta soli

do przesianej maki dodac cukier szczypte soli olej do cieplego mleka rozkruszyc drozdze i wymieszac wlac to do maki i wyrobic ciasto ... pozostawic do wyrosniecia ( ja robie to na oko) na wysmarowana blacheolejem wlozyc ciasto posmarowac przecierem pomidorowym i posypac ziolami (bazylia oregano) na to wkladac kto co lubi - pieczarki ser ... piec ok 20min w tem 200oc o i ja jeszcze w brzegi ciasta zawijam ser (golda) zeby brzegi nie byly takie suche 😁 🤪

• Mamusia
My już po spacerku. Byliśmy w parku i na zakupach.
Madzia na zakupach
Kupiłam Madzi kaszke morelową i chciałam spróbować ją nakarmić łyżeczką. Najpierw jej dałam trochę z butelki a później zaczęłam karmić łyżeczką...rany jak wpadła w histerię to nie mogłam jej uspokoić.

A Wy dajecie kaszkę łyżeczką czy ciągną dzieciaki z butli?