Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
O mój to nieźle dostaje po kulasach jak chrapie 🤪 i nawet jak pijany to zawsze go obudze żeby się przewrócił na bok.Za chiny nie usnę jak ktoś chrapie 😜

AgnieszkoW śliczny avatarek 🙂 Lenka ma słodki uśmiech i widać że lubi się fotografować 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej kobitki!
U nas wszystko dobrze, mamy kolejnego ząbka 🙂 pełzamy jak mały samochodzik no i zaczęliśmy jeść zupki i deserki codziennie 🙂a i chlebek jemy i jabłuszko "gryziemy" sobie 😁
A tak za pamięci Wszystkiego najlepszego dla Lenusi Agi W, dużo zdrówka i miłości, samych radosnych dni
A propos karmienia cycem to ja planowałam do 6 miesięcy, ale teraz wiem że będe karmiła dopóki będę mogła! 🙂
Palenie papierosów rzuciłam dokładnie 20kw 2009 roku o 12:00 po 9 latach, to było w chwili gdy umówiłam się na 1usg! jak zrobiłam pierwszy test 16.04 to nie wierzyłam że jestem w ciaży ale ograniczyłam do 2 dziennie 🙂 a teraz wiem że nie chcę więcej tego świństwa do ust 🙂 człowiek młody to i głupi 🙂

• Mamusia
hej!

AgaW buziaki dla półrocznej Lenusi 😘 😘 😘

Persy Madzia ślicznie sobie siedzi 🙂

AgaK i co, zrobił Ci wczoraj Bartuś trochę miejsca?

Wiola gratuluję ząbka 🤪 🤪 🤪 Zaskoczyła Cię Majka 😉

Gratuluję Wam rzucenia palenia i mam nadzieję, że wytrwacie w tym 🙂

Do mnie jedzie mama, musi się nauczyć zajmować Piotrusiem.
Piter butelki nie, smoczka nie, niekapka nie, kaszki nie, jogurcików nie. Gdybym nie musiała iść do pracy to bym się nie przejmowała, ale tak to po prostu masakra jest! Dziecko mi się zagłodzi przez 8 godzin!

• Mamusia
Ewo, wiem ze Ci ciezko bo mnie za akzdym razem ciezko jak zostawiam malego.. przytulam przytulam i puscic nie moge ale wiem ze nie ja jedna pracuje i to tylko pol etatu, napewno dasz rade a maly jak bedzie glodny to napewno cos zje.. cierpliwosci bo wiem ze sie martwisdz...

moj lobuz wstal.. spal 1,5h i jak nowo narodzony... hihi

co robicie na obiad?

EWUNIU BĘDZIE DOBRZE, ZOBACZYSZ, TAK JAK AGA84 MÓWI JAK BĘDZIE GŁODNY TO W KOŃCU COS ZJE. NA RAZIE WIE ŻE MA CYCUSZKA TO OLEWA WSZYSTKO INNE ALE W KOŃCU ZAŁAPIE, ŻE MUSI COŚ INNEGO POCIAMKAĆ 🙂 GŁOWA DO GÓRY BĘDZIE OK.

Hej Kochane.
Ja tylko na sekundeczkę, bo Marika kupkę wali, muszę ją przebrać i biec po Majkę a potem szybko coś ugotować muszę i pędzę do lekarza 😮

Lenusiu buziaki i dużo zdrówka 😘 😘 😘 😘

Ewo odniosę się tylko do Twojego postu. Uda Ci się Kochana. Uwierz. Nam się udało 🤪 Dzisiaj jest już trzeci dzień kiedy karmię Marikę piersią tylko w nocy. Było trudno. Wylewałyśmy obie łzy, ale musiałyśmy się nauczyć 🤔 Marika ciągnie z butelki, mimo, że najpierw podobał jej się niekapek.
Dasz radę, będę Ci kibicować.
A jaką kaszkę mu robisz? Gęstą? Jeśli tak to proponuję zacząć od rzadkiej. U nas nadal walczymy z kaszką i z jabłkiem. A dziś mamy wprowadzić marchewkę...

PANNO NIKT TO GRATULUJE, ŻE MARICZKA W KOŃCU ZACZEŁA Z TOBĄ WSPÓŁPRACOWAĆ 🙂
I POWODZENIA U LEKARZA 😘

IDE SIE UBRAĆ PÓKI LENKA ŚPI BO JESZCZE W PIŻAMIE SIEDZE. MAM DZIŚ LENIA 🥴

Ewo wstyd się przyznać, ale i tak bywało. Strasznie frustrujące to było. Próbowałam też na śpiocha, tak jak to robi Wiola, ale u nas to nie zdawało egzaminu.
I w sumie taka jest prawda, że jak dziecko zgłodnieje to zje wszystko. Teraz karmię ją w taki sposób, że przytulam ją do cysia i karmię z butelki.
A może to właśnie Twojej mamie uda się namówić Piotrusia?

• Mamusia
No ja wczoraj przegłodziłam Piotrka ☺️ Czekałam aż będzie strasznie głodny, ale to niestety nie zadziałało. Tylko się obydwoje nadenerwowaliśmy. Dzięki za rady.
No i gratuluję, że Wam się udało i że Marika ładnie je 🙂

Dzięki za wsparcie, komuś muszę potruć 😉

witam kobietki 🙂

ja wykończona, bo moje dziecko ze spaceru postanowiło wrócic na moich rękach 😠 😠zzjajałam się jak pies a ona w najlepsze do mnie opowiada abe, abe 😁 😁

Lenusia zdróweczka z okazji 6msc 😘

Ewcia nie załamuj się, może nie odstawiaj całkowicie cyca a w dzien daj mu kaszkę, obiadek deserek i w dawaniu cyca będzie trochę przerwy, i może tak się pomalutku oduczy, trzymam kciuki 🙂

no i zapomniałam co miałam napisać, tak się dołem Ewki przejęłam 😠

A JA MIAŁAM WYJŚC NA SPACER. JUZ SIĘ UBRAŁAM I LENE , PATRZE PRZEZ OKNO A DESZCZ PADA.. NO NIC, I TAK WYJDZIEMY 🙂 POCZEKAM CHWILKE AZ TROSZKE PRZEJDZIE I WEZME FOLIE I PARASOLKE DLA SIEBIE W RAZIE CZEGO.

EMMAX TEZ JUŻ MI SIE TAK ZDARZYŁO WRACAC DO DOMKU BO LENKA DARŁA PYSZCZEK 😁 AKURAT BYŁO CIEPŁO I TAK SIĘ ZGRZAŁAM ZE JAK WESZŁAM DO DOMU TO SIE ROZEBRAŁAM DO STANIKA 😁

EWA TRUJ ILE WLEZIE, PO TO JESTEMY ABY SIE WSPIERAĆ 🙂 JA JUZ SOBIE NIE WYOBRAŻAM ŻYCIA BEZ WAS 😘 KOMU BYM SIE WTEDY ŻALIŁA ZE WIECZNIE MĘZA NIE MA 😁

• Mamusia
zasnal.. boze.. godzine probowalam go uspic w lozeczku ale sie udalo...

ja dzis jeszcze nie wychodze na dwor.. jutro pojade chyba do rodzicow.. lekarz nie kazal siedziec w domu ale poki ma temperature to siedze w domu... zobaczymy...

3 noc prawie nie spie jestem ledwo zywa.. kto zrobi za mnnie obiad? ja bym sie drzemla chociaz pol godzinki...

• Mamusia
moja mama poszła z Piotrusiem na spacer, a ja zaczęłam ryczeć 😞 no durna baba ze mnie i już. Piotrek pierwszy raz jest z kimś innym niż ja albo mąż. Nie ma ich już godzinę więc już się uspokoiłam nie płaczę. Mąż przyszedł z pracy i patrzył na mnie jak na ufo. Pogadaliśmy i niestety w żaden sposób nie damy rady bez mojej wypłaty. No nic, trzeba się wziąć w garść.
Mama dawała Piotrkowi zupkę, Piotrek miał odruchy wymiotne, zaciskał buźkę i płakał więc zabrałam zupkę bo aż tak nie będę męczyła dziecka -i to był powód do pierwszej wymiany zdań 😠 mama by mu tak wpychała na siłę 😠 dałam mu ze słoiczka i ślicznie zjadł. No nie smakuje mu jak gotuję 😜

Ewcia, no durna baba z ciebie, przecież twoja mama mu krzywdy nie zrobi (gorzej jakby to była smoczyca 😉), nie zadręczj się a wykorzystaj wolną chwilę i odpocznij 🙂
je lenkę zostawiłam z mamą jak się przeprowadzalismy, to miała 2,5 msc i nie miałam z tym problemy, ale tęskniłam strasznie i dało sie przeżyć, ale to nie było codziennie i na tak długa, ale ty też tasz radę i przyzwyczaicie się oboje 🙂

a moja leno to jest aparatka, oczywiście jej wszystko jedno z czego pije, kubek niekapek to żaden problem dla niej 😁 😁 😁
a ja niedługo będę wyglądała jak Pudzian, tzn. moje ręce, bo przez pół dnia hopsasamy 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Dla dzieci, ktore nie moga zasnac bez cycka znalazlam rozwiazanie 😁 😁 😁
http://www.koszulki.com/cgi-bin/shop.pl?id=31&sid=33797681&pin=84616328247740&mod=03&towar=199359&pt=31&lang=pl&ppts=

Ewcia no co ty, nie przesadzaj! Nic sie Piotrusiowiu nie stanie, zglodnieje to zje, ty zyjesz wiec jednak twoja mama umiala sobie z toba poradzic. Wiem ze Ci bedzie ciezko ale wez sie do kupy! Bedzie dobrze!

witajcie kobietki 🙂
chcialam do was rano cos naskrobac ale internet odmowil posluszenstwa ale juz jest dobrze 😜

ewa dasz rade - jestesmy z toba
lenko wszystkiego naj naj dla ciebie

i dalej sie zapomnialo 😮
no nic napisze pozniej jak sie przypomni 🙃

witajcie kobietki 🙂
chcialam do was rano cos naskrobac ale internet odmowil posluszenstwa ale juz jest dobrze 😜

ewa dasz rade - jestesmy z toba
lenko wszystkiego naj naj dla ciebie

i dalej sie zapomnialo 😮
no nic napisze pozniej jak sie przypomni 🙃