Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

te filmiki sa zajefajne ;]
co prawda oglądam je w kawałkach, bo po pierwsze pracuje i mi ktoś ciągle pzrerywa ;];];];] a po drugie mam tu łącze 512... i jak tu pracowac... ehhh

ja tez mieszkam pod lasem, a raczej mieszkałam bo lasu pół wycieli, zeby domy postawić 😞 i tez poczatkowo miałam cykora, tym bardziej, ze sobie zorganizowałam pokój na parterze kiedy moja mama przede wszystkim z pierwszego pietra korzysta.. a na dole kuchnia, łazienka, garaż i kotłownia Ale tak mi było wygodnie, tym barzdiej, ze miałam spokój ;] póxniej mnie więcej nie było9, niż byłam a teraz tu mieszkam z mężem... ale balkonu nie zostawie uchylonego na noc ;]

A smoczyca nieźle Cie Aga urzadziła.... jak nie urok to.....

• Mamusia
Agnieszko pewnie smoczyca myśli że ci się nudzi 😁

A kiedyś pytałaś o moje ogrodzenie i tak to wygląda

na razie mamy tylko jedno skrzydło bo reszta jeszcze nie ogrodzona bo to jest tak jak ma się fachowca w domu 🤪 Szewc podobno bez butów chodzi

Ewo zdrówka dla męża 🙂

Kasiu ostatnio pytałaś o dobry aparat taki do tysiąca zł ja kupiłam sobie SAMSUNGA WB500 i jestem z niego bardzo zadowolona. Dla takiego laika jak ja jest w sam raz 😁

• Mamusia
A u nas byli moi rodzice jutro jedziemy na działke na cały dzień 🤪
Przywieźli pisma z firmy męża która raz przysyła do nas a raz do nich 😠 zna któraś francuski 🤪 bo nie moge się doczytać czy należy nam się jakaś kasa czy nie?? 😜 eh

AgnieszkoW urwanie głowy z tą Twoją smoczycą 😁

Ewo zdrówka dla męża jej jak tu pracować jak człowiek tak źle się czuje 😮
Filmik superowy 🙂

PannoNikt ja wode zawsze sobie wieczorem szykuje i jedną część wstawiam do podgrzewacza.Także jak wstaje w nocy to tylko mleczko wsypuje mieszam i gotowe 🙂

Jak były poprzednie upały to musiałam sprawy załatwiać w kilku urzędach u siebie i byłam zmuszona z małym w ten skwar łazić przez dwa dni 🤢 ale wszystko ok w samych bodach był ubrany no i parasol przy wózku więc ciągle w cieniu i mineralną mu dawałam do picia no i oczywiście posmarowany kremem z filtrem 😉 A teraz to około 16 wychodzę dopiero 🙂

PYTAM SIĘ DLATEGO BO WIDZĘ JAK KOŁO MNIE CHODZĄ MATKI Z DZIEĆMI 🤢 ALE JAK DLA MNIE TO DUŻA PRZESADA W TAKĄ GORĄCZKĘ CHODZIĆ 🤢 🤢 ALE ONE MAJĄ SWÓJ ROZUM 😉
MÓJ ŚPI NA DWORZE ALE W CIENIU 😉
WIECIE SKŁADAM PRANIE SIEDZĄC I ZE MNIE SIĘ LEJE A TYLKO RĘKOMA MACHAM 😁 😁 😁 😁 NAJGORSZE JEST TO ŻE @ JEST I NAWET STROJU NIE MOGĘ UBRAĆ 🤢 😁 😁 😁 😁

ASIU JAK NIE MIAŁAŚ WYJŚCIA TO MUSIAŁAŚ WYJŚĆ W TEN UPAŁ Z KAMILKIEM ALE JAK NIE TRZEBA TO PO CO PRZEGRZEWAĆ DZIECI 🤢

• Mamusia
wierzę Aga, ja powieszałam pranie to myslałam że zdechnę a cień jeszcze był...
ja teraz do południa wychodzę na balkon z Szymkiem i on sobie siedzi w leżaczku i ogląda świat.

moja koleżanka mówiła ostatnio że właśnie w czasie tych poprzednich upałów jej sąsiadka wyszła na dwór w samo południe z TYGODNIOWYM dzieckiem, zawiniętym w becik a wózek przykryła cały pieluchą... matko czym to dziecko oddychało??? niektórzy ludzie mają z deklem.... co innego musieć wyjść ale to już przesada...

• Mamusia
Cześć Dziewczynki,

Doczytałam dzisiaj, że liczycie gródniówki i coś ubywa. Ja jestem, nie czytam Was regularnie, a pisanie to już w ogóle. Dzisiaj coś mi się udało poczytac nawet. Do grudnia będę zaglądać, a czy pisać...hmmm.... 🥴

U mnie jest skwarno od 2,5mca. Wychodzę z Natalią o 9 rano na 2h i jest już z reguły min.32st. Więc nie będe Was załamywac. Inaczej cały dzień byśmy się kisiły w domu. Przez jakiś czas wychodziłam jeszcze drugi raz na 1,5h o 17,30, ale niestety było tak koszmarnie gorąco, że zrezygnowałam. Tatuś zabiera Natalię o 19 na godzinkę jeszcze. Tak to urzędujemy na tarasie przez pół dnia, bo jest pozasłaniany od slonka.
Nie narzekajcie więc kochane tylko dzieci porozbierac i raz dwa na dwór.
😎

• Mamusia
Aha zapomniałam, AgaW, ale Twoja teściówka ma pomysły, chyba bym musiała na głowę upaść, żeby kupować aż 50kg truskawek 😁 To ona nie wie, że Lenka wymaga Twojej stałej uwagi 🙂 Może zostaw jej Lenkę na godzinkę to będzie wiedziała (chociaz sama nigdy bym nie zostawiła!) Moja też ma czasem durne pomysły, ale na szczęście jest daleko, więc mam ją w d.

• Mamusia
Hej Martuś 🙂 super że się odezwałaś 🙂 Zawsze lubiałam czytać Twoje posty szczerze mówiąc brakuje mi ich.Tak u Ciebie to dopiero upały więc musicie sobie jakoś radzić.Zaglądaj częściej w miare możliwości.

Kajtucha Szymek ma niesamowite oczka.Jest taki kochany.Super te fotki 🙂

MARTUSIU JAK SUPER ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ 🙂
NO WIERZĘ ŻE TAM U CIEBIE JEST JESZCZE GORZEJ ALE WIADOMO POLSKA TO MA TAKI DZIWNY KLIMAT BO ALBO JEST ZIMA ALBO UPALNE LATO I NIE MA WIOSEN ANI JESIENI 🤢

KAJTUCHA MA RACJĘ NATALKA ROBI SIĘ CORAZ BARDZIEJ PIĘKNIEJSZA 🙂

BOŻE KAJTUCHA OCZY TWOJEGO SZYMKA SĄ PRZECUDOWNE 🤪

I JAK MITTKO EMILKA ŚPI NADAL NA BRZUSZKU 🙂

• Mamusia
Moja nadal śpi, więc jeszcze wpadłam na sekund pięć 🙂
Dziękujemy za komplementy. Piękniejsza pewnie i jest, ale za to jaka niedobra 😁 Ale nie będe gadać, bo jak się gada to drugie jest jeszcze bardziej niedobre 😁
Kajtuszka, to jest bąbel jeden, śliczny po prostu. A jak sobie palucha zadoił hehe 😁

My idziemy do koleżanki jak moja hrabianka wstanie i zje cycka. Mam tu jedną koleżankę, urodziła synka prawie 4yg. temu, biedna tak się stresowała pielgrzymkami odwiedzających ją Turków i ma się rozumieć wiecznie doradzających Turczynek, że mleka pierw nie miała, a później jak odrobinę miała to mały zasmakował w butli i koniec. A swoją drogą, wydaje mi się, że chyba tak do końca to karmić nie chciała. I wszystkie karmiące wiedzą o co chodzi, bo jak się chce to się ma i się karmi, a jak jest nastawienie :mnie się wydaje, że ja mleka mieć nie będę" to efekty właśnie są takie. Dobra idę już, muszę spakować moją torbę tzw. "Gucciego" 😁 🙃 😉 😉 w stały asortyment, kocyk, stos zabawek, i coś do podjedzenia i picia 😁
Trzymajcie się kochane 🙂

JA BYŁAM WYWIESIĆ PRANIE TO MYŚLAŁAM ŻE PADNĘ 🤢 🤢 🤢 ALE CÓŻ MUSIAŁAM 😉

MARTO JAK MIŁO POCZYTAĆ TWOJE POSTY 🙂 I SUPER ŻE CYCUŚ NADAL RZĄDZI 😉 😉 😉
JA TEZ JESZCZE KARMIĘ 🙂

DZIĘKI MITTKO ZA INFO BO NAWET NIE WIEDZIAŁAM ŻE O TEJ PORZE LECI 🙂 🙂 🙂

a ja siedze w pracy i kolejny dzień mam mega lenia... poza tym spać mi sie chce jak niewiem... oczy mi sie same zamykają... mam nadzieję, ze to pzrze pogode, bo w pierwszym trymestrze miałam tak samo ;D
dostałam wypłate i chyba dla świętego spokoju pokuszę się o ten test...

HEJ BABOLKI 🙂
umnie wszystko ok ... poszlam dzis znow do zusu ... pieniadze za 2 tygodnie urlopu beda lada dzien a kartke do pup dostane jutro wiec wkoncu bede mogla sie zarejestrowac i nie wiem czasem czy nie bede miec zasilku dla bezrobotnych 😁
mlody przechodzi samego siebie ... nie chce lezec ani siedziec tylko by stal na tych swoich krotkich nuzkach i sie gibala a jak przy tym strasznie piszczy to glowa juz mnie boli ...
no i co najciekawsze rosnie mi chyba jakis zboczeniec 🤪 gdy sciagam mu pampersa to napierw chwyta noge a potem bawi sie siusiaczkiem 🤪 - dziewczyny co mam zrobic zeby przestal 🤢
a z pawlem wszystko ok ... wczoraj po pracy przyszedl do mnie na kolanach i prosil o przebaczenie i mowi ze nie wie co by zrobil gdyby sie wyprowadzil - nie mial by sumienia tego zrobic bo kocha nas nad zycie ... i jak bedzie mial sie zamiar jeszcze napic kiedys z sasiadem czy z innym kolegom to bedzie mnie informowal zebym sie nie denerwowala 🤢 i bedzie spal w drugim pokoju i sam bedzie sobe jesc i pic robic 🤪 ... pomyslalam ze znow jest pijany ale jednak nie byl trzezwy 🙃....
ja jak nie musze to z malusim nie wychodze na dwor jak jest upal ale dzis musialam .. a po drodze wstapilam do mamy do sklepu i sie trosze ochlodzilismy a mlody testowal wszystkie chodaki , krzeselka i inne zabawki 😁
jutro tez bede musiala z nim wyjsc na ten upal bo musze isc najpierw do zusu a potem do pup i na nogach 2km jak by nie mogli wszystkiego zrobic w jednym miejscu 🤢
jak bym juz dzis nie zajzala to do jutra popoludnia 🙂 trzymajcie sie cieplutko