Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnieszko przeciez na żywca nie zszywają , daja znieczulenie, widocznie Twoją siostre źle znieczulili...a lepiej krocze naciąć niz masz popękać az do odbytu...wtedy to sie bedzie goić o wiele dłużej i bardziej boleć. A nacięcie robią podczas parcia, więc nawet za bardzo tego nie czuć...wiedze ta posiadam od doswiadczonych mamusiek :laugh:
Nie bójcie sie tak, jejku....
Rozkraczac się przed męzami to sie nie bały hahah:P

• Mamusia
Ojej Dziewczynki, tyle już mam jest, strasznie sie cieszę, bo niedługo już wszystkie będziemy mogły sie wymieniać doświadczeniami z własnymi skarbami 😁

Czekam jeszcze na resztę, z ogromną niecierpliwością oczywiście. Trzymajcie się mocno 🙂

Julio to Ty w Angli mieszkasz ??

A co do bólu krocza to mnie też niesamowicie boli, wstac z łóżka tez nie bardzo mogę, mąz mnie podnosi a jak go nie ma to tak jak Aga84 na bok najpierw a potem jakos daje rade 🙂 spokojnie laski, juz niedługo 🙂

Kobiety co do nacinania krocza to robią go podczas skurczu ale nie boli 🙂
Zszywanie też nie bo jest to robione pod znieczuleniem 🙂 Dostajesz tak zwanego głupiego jasia i miejscowe znieczulenie i nie powinno boleć 🙂
Ja to się śmiałam jak mi chirurg zszywał kroczę:laugh: :laugh:
Z siostrami które pielęgnowały Kamilka zaraz po porodzie żartował czy ma mi zaszyć całą muszelkę czy jednak coś zostawić dla męża :laugh: :laugh:

• Mamusia
Bardziej to ja się obawiam tego, że jednak będę mieć tą cesarkę ☺️

Kurcze, ta moja Mała Kruszynka przekręciłaby się wkońcu No 🙂

AgnieszkaK a Ty jak się czujesz? Z świadomością, że w poniedziałek masz termin 🙂 🙂? :P

Też bym już chciała:P ale raczej mnie jeszcze do domu odeślą, tak myślę 🤢

Julio powodzenia i czekamy na wieści 🙂

Karolka jestem już okropnie zmęczona ale pewnie każda z Was też 🙂
No w poniedziałek idę do szpitala bo mi lekarz wystawił skierowanie na ostatniej wizycie więc mam nadzieję że jak pójdę to już mnie nie wypuszczą jedynie z dzieckiem na ręku a nie w brzuchu :P
Według ostatniej miesiączki jestem już po terminie (30 listopad) a według USG to właśnie mam na poniedziałek 🙂

No właśnie Aguś mam być w poniedziałek na oddziale bo nawet na skierowaniu wypisał mi że będzie to 41 tydzień ciąży czyli chyba wypisał mi skierowanie według ostatniej miesiączki bo tak wypada ale to już dla mnie nie ma znaczenia bo nie muszę się martwić tym że przenoszę tę ciąże 😉

• Mamusia
AgnieszkaK życzę Ci tego z całego serducha, żebyś dopiero z synkiem wróciła do domu 🙂

Ja też tak mam pokręcony termin porodu...
21 grudnia wg ost.miesiączki, a na 19 wg USG... ale w każdym bądź razie jestem już w 38 tc 🤪 wciąż nie mogę uwierzyć, że wkrótce zostanę mamusią:P

Agnieszka84 no tak to już jest, że podobno Maleństwo może podobno w ostatniej chwili się ułożyć prawidłowo, chciałabym bardzo 🙂

dziewuszki ja już wykąpana, siedzę i czekam na męża, i tak się zastanawiam, jak ja się mam tam ogolić bez zacięcia, chyba nie dam rady, a z lusterkiem to jakoś mi nie idzie 😠 😠 jak wy dokonujecie tego czynu, proszę o wskazówki:laugh: :laugh: :laugh:

Czuję się jak każda z nas ociężała obolała itp 🙂
W sumie wolałabym aby samo się zaczęło więc jeszcze mam szanse że przez noc i jutrzejszy dzień może coś się znacznie 😉

Mittka tez wczoraj jeszcze z nami pisała na nic się nie skarżyła jedynie tak jak ja ogólnie na wszystko a dziś już ma swoja Emilkę na świecie :P

• Mamusia
emmax ja się golę na wyczucie:laugh: później w lusterku patrzę czy jest ok i jeśli nie to poprawiam:laugh:
ale nie obeszło się jeszcze bez zacięcia ☺️

Agnieszka84 no zadm Wam relację z poniedziałkowej wizyty w szpitalu co mi powiedzieli 😉 pewnie usłyszę to samo, że mam wrócić do domku i spokojnie czekać, aż córeczka mi się przekręci 🙃