Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dziweczynki bede mamusia 🙂 🙂wrociłam z usg nasza fasolka dobrze sie rozwija iserduszko tez w normie ogolnie wszystko si ale znalazłam super lekarza prywatnie 100zł wizyta który naprawde przeja sie ze poprzednia ciaze ze straciłam Natanielka i obiecał ze bedziemy robic wzystko by tu nie było zadnych komplikacji 🙂 bardzo sie ciesze tylko jeszcze moim dziecia nic nie mówie najstarsza ie ale maluchy nie poczekam tak do 5 miesica jak bede w 100%pewna ze wszystko ok ajak u was ktoras urodziła?????

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Święta szybko się zbliżają,
w święta ludzie się kochają.
Przy dzieleniu się opłatkiem,
płyną z oczu łzy ukradkiem.
Życzymy sobie Wszystkiego Najlepszego,
dając w policzek całusa wielkiego.
W nocy Jezus się urodzi
i serduszka nam odmłodzi.
Wesołe święta.. oby takie były
i oby wszystkie życzenia się spełniły

• Mamusia
dziekuje Ewuniu....a tak sie bałam mimo ze walczyłam ze stresem jak mi robił to usg i patrzył w monitor taki skupiony a ja łzy w oczach i serse waliło jak młotem pneumatycznym.....i czekam co powie bo mowa mi zanikła na ta chwile....a on wszystko w pozadku ....co za radosc 🙂 🙂wiem ze teraz to dopiero bede stresowac ale uspokoił mnie i mam co 2 tyg przychodic pilnowac dzidzi 🙂nawet za wizyte bede płacic co 3 wizyte niezle co 🙂 🙂zapisał mi Luteine i dufaston ale teraz ja naprawde mocno w to wierze ze bedzie si 🙂 🙂

• Mamusia
Witam,
i pierwsze co... Darunia gratulacje, bardzo się cieszę,że wszystko w porządku:-) Będę trzymała za Was mocno kciuki:-)

A ja właśnie wróciłam od lekarza,zrobił mi ktg i ... skurczy brak ale dostałam skierowanie do szpitala na jutro i o 15 jak mąż wróci z pracy to jadę.Może się wyrobimy do świąt, oby:-)

• Mamusia
Dorunia kochana to wszystkiego najlepszego,teraz napewno się uda bo tam w górze mają już jednego Twojego aniołka więc ten napewno zostanie z Wami 😘 😘 ja w każdym bądź razie będe za Was trzymać kciuki 🙂

A ja się zbuntowałam i położyłam małą w łóżeczku bo nie moge nawet siku iść zrobić :P pogniotła się troche załączyłam jej karuzele i śpi :laugh: łoł 🤪

• Mamusia
Doruniu ja prawie całą ciążę brałam duphaston i z dzidzią jest wszystko w porządku więc u Ciebie też tak musi być!!!

Agusia to jutro wielki dzień, dowiesz się co i jak 😉 Trzymam kciuki żebyście z synusiem wyszli do domu już na święta!

cześć laseczki 🙂

ja też w całości, noc do niczego wstawałam chyba z 5 razy, później bolał mnie brzuch, no i miałam taki strasznie twardy na górze 😠

dorunia gratuluję, tym razem wszystko będzie dobrze:P

Agusiaw ciekawe czy uda nam się spotkać w szpitalu jakby co to mam twój nr więc będę alarmować, że też jestem:laugh:

Dorunia! To wspaniale! Teraz jesteś i sierpniówką! 🙂

Agusia_W - za chwile będziesz rozpamiętywała wielkiego brzusia przed sobą, mając w ramionach swojego dzidzi :]

Emmax - pilnujesz nadal tego 2 stycznia ;] hehehe Buiaki i jeszcze raz sorka, że nie dotrzymałam słowa :] hehhehe

Wcześniej pisałyście o ogromnych ilościach śluzu... Ja na tydzień - 2 tygodnie przed porodem miałam tyle tego cholerstwa, że hej! Ale lekarz nic nie mówił o tym. Jak jajko kurze, białawy lub przezroczysty lub żółtawy...

U siebie czopa nie zauważyłam :]

Na dzień przed odejsciem wód miałam kilka skurczy ale nieregularnych, taki mocniejszy ból jak na okres...

A stawianie brzucha to takie twardnienie.

Czy któraś już urodziła pod moją nieobecność? 🙂

AgnieszkaK - śliczny maluszek! Wogóle śliczne te wasze dzieciątka!!!

A Basieńka dziś skończyła miesiąc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale ten czas leci!! 🙂

Pozdrawiam i cekam na kolejne dzieciaczki grudniowe 🙂!

Witam Kochane!
Na szczęście odpoczęłam w nocy. Cały wczorajszy dzień nosiłam małą w pozycji pionowej. Strasznie ulewa 😞 W poniedziałek idziemy do lekarza i dostanie jakiś środek na te cholerstwo ☺️
Akompf sto lat dla Basieńki 😉
AgnieszkoW czekam na zdjęcie Lenki 😉

• Mamusia
Cezśc dziewczynki!
a ja wjednym kawałku nadal, nie oddzywałam się bo spałam w końcu kiedyś trzeba 🙂 w nocy tak czesto wstaję ze szkoda gadać.
Pisałyście o skurczach i twardnieniu brzucha, ja w pierwszej ciązy wogole tego nie miałam az do porodu, a teraz to już od miesiąca conajmniej, często twardnieje mi brzuch, czasem nawet regularnie co 8 minut potem przechodzi, a bole w dle brzucha i w tzw krzyżu 🙂 to w nocy najczesciej kilka razy i w ciągu dnia też się zdarzają. dlatego mam juz dośc bo to boli jak cholera.
Agusia W kiedy masz iśc do szpitala na badanie? Bo ja ide w niedzielę, a w sumie to bedzie dopiero 3 dni po terminie, pewnie mnie puszczą do domu..? Byłaś już na takim szpitalnym badaniu? robią tylko KTG? czy jeszce coś?

• Mamusia
Hej dziewczyny!!!

DORUNIA- GRATULUJĘ!!!!!!!!!!! Super!!! i zobaczysz, że tak jak Mitka pisze, Natanielek będzie czuwał nad dzidzią i nie pozwoli jej zrobić krzywdy!!!

Poza tym... noc do bani... kurcze mnie też brzuch bolał, nie mogłam się przewracać z boku na bok, nic... nawet poduszka pod brzuchem sprawiała kłopot 😞 Nie wiem co jest grane... Trochę mnie to martwi a moja gina ma wszystkich w nosie i telefonu nie odbiera, pewnie już se gdzies wyjechała...
pachwiny mnie bolą jakby miały mi się zaraz rozejść, kolana mnie rwą, na dworze zimnica jak cholera... ach...
wiecie coś o Pikasso? Ten post wczoraj był trochę dziwny... przydałoby się dowiedzieć czegoś więcej 🙂 a nr do niej nie mam

• Mamusia
Gratulacje Dorunia, to będzie Panna 🙂
Kajtucha cześć, mnie tez pachwiny napier..
A co Pikasso pisała?
A ja mam takie przeczucie, albo cichą nadzieję ze moze jutro urodzę, jutro 19, a 19 grudnia to był termin porodu ostaniej mojej ciąży którą straciłam i tak sobie pomyślałam , ze ktoś tam na górze może ma takie poczucie humoru.. a pozatym moja Oliwia urodziła się 19 czerwca i to by było dokładnie poł roku miedzy urodzinami ( i pare lat hi)

• Mamusia
kurde pisze sobie z mama na gg i napisałam jej że mnie pachwiny bolą, a ta siedzi w pracy, w biurze z 3 już matkami i panikują... dzwoni mi tu że mam juz jechać do szpitala bo ją tam pachwiny ciągneły przy porodzie i że "dla dobrfa dziecka" powinnam pojechać do szpitala... głupie laski ją tak nakręcają a ta zaraz zawału dostanie...
swoją drogą, nie czuję ruchów małego...

• Mamusia
Eh dziewczynki,ale te Wasze chłopaczki uparte nijak nie chcą w terminie się pojawić 🙂

Kajtucha jeśli cię to pocieszy to ostatnie nocki też miałam koszmarne,bolący brzuch przy jakim kolwiek przewracaniu a pachwiny to już nawet nie mówie jak bolały to znaczy że już coraz bliżej 🙂 wiec trzymaj się dzielnie 😘

Agusia no to czekamy na wieści 🙂

Akompf dużo zdrówka dla Basieńki z okazji miesiąca,my jutro kończymy dwa tygodnie.Rzeczywiście czas leci 🙂