Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Brzuchole widzę że dajecie czadu aby iść rodzić :laugh:

Każdy sposób trzeba wypróbować a nóż którejś się uda i dziś trafi jeszcze na porodówkę czego Wam życzę 🙂 🙂 🙂

A ja jestem padnięta mały po południu coś był marudny aż do kąpieli, a po niej zasnął jak aniołek i śpi sobie w najlepsze :laugh:

Zaraz zmykam do wanny ale biorę w niej prysznic bo jeszcze nie mogę się kąpać ale powiem Wam szczerze że już bym chciała w wannie sobie poleżeć gdzie w czasie ciąży to była moja ostatnia rzecz na którą miałam ochotę:P :P :P

Dobranoc brzuchatki i życzę jeszcze raz porodowej nocki, a mamusiom w miarę przespanej nocki 😘 😘 😘 😘 😘

ja też uciekam bo mnie tak strasznie boli głowa i mała mi coś przy pęcherzu majstruje, straszne uczucie, jakbym zaraz miała popuścić, mam nadzieję na przespana noc, czego i wam życzę 🙂

pa

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Moja kruszynka spi a ja wchodze do was 🙂

Ktoras urodzila? 🙂

Wczoraj w nocy mielismy pierwsza kolke 😞 cos strasznego! juz nie wiedzialam jak pomoc mojej Wiki... bujalismy ja na zmiane z Marcinem... i tak od ok 23 do 14... spala ewentualnie po 5-10min 😞 ale jak zasnela o 14 to przed 19 ja obudzilam i po kapieli spi dalej slodko... iiiii... W LOZECZKU! 🙂 znalazlam sposob, wlozylam do lozeczka nosidelko z wozka w ktorym ona lubi spac 🙂 i spi 🙂

i wlasnie widze,ze kolezance sie chlopak oswiadczyl wczoraj 🙂 kto by pomyslal... 🙂 ale tylko szcescia im zyczyc! 🙂

moi rodzice jutro wyjezdzaja i wracaja w sobote... a Marcin na nocke pojechal... i jutro tez bedzie jechac. Bo cala ich firma ma wolne, a pieniadze uciekaja... i kto chce moze jezdzic na nocki. Wiec Marcin pojechal, przyda sie kasa.

Biedna Wiolka, to się ucierpiałaś kochana. Ja z piersiami nie mam większego problemu, jedynie te bolące bodawki, ale na szczęscie nie krwawią. Pokarmu mam tyle, że maleńka się najada i nie musze ściągać.
Ewo mnie na razie tesciowa i mama rozpieszczają. Rosołek gotuja, pasztety kręcą, pierożki ruskie itp. .. a co do imienia to przyznaję rację męzowi – jest sliczne i pasuje do naszej Kruszynki.
Co do szwów to ufam lekarzowi, że moje są jednak rozpuszczalne.. tak mi powiedział i nie widze innej opcji…
W moim szpitalu bardzo rzadko nacinają krocze, mnie niestety musieli bo za bardzo się męczyłam..ale o tym to już inna bajka…

Musze się Wam pochwalic, że lekarze myśleli że uczęszczałam do szkoły rodzenia. Bardzo im się podobała moja współpraca z nimi przy porodzie 🙂

Skórka cudny Mikołaj 😉 święta na pewno będą przepiękne w tym roku..

Kajtunia urodzisz, urodzisz.. ja tez myślałam , że będę wiecznie chodzić w ciązy a w tak niespodziewanym momencie wody mi odeszły 😉

AgusiaW będzie dobrze, trzymam kciuki, zresztą za każdą nierozpakowaną mamusię trzymam z całych sił kciuki.

Panie Akompf zapisze sobie nazwe kropelek w razie W.

A ja nakarmiłam własnie Lenkę i mogłam nadrobic troszkę forum.

A teraz idę spac, bo za jakies 3 godziny znowu będę wstawać 🙂

witam dzień (gdzie te czasy kiedy o tej godzinie było z 15 str. do nadrobienia 😞 )

u mnie noc kiepska wstawałam co godzinkę i tak strasznie bolą mnie żebra, że nie wiem jak mam spać, chyba na stojąco:laugh:
A ja za 2 tyg będę rodzić:laugh:

Agusia koniecznie dawaj znać co i jak, a zakaz może już znieśli:P

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Rzeczywiście pusto na tym naszym forum 😞 no ale co się dziwić,mamusie zajete dzieciaczkami a dziewczynki które nie urodziły korzystają z ostatnich dni i wypoczywają 🙂

Kurcze piszecie dziewczynki o tych kolkach,a moja Emilka tak dziwnie się gniecie w drugiej połowie nocki nie płacze nawe oczek nie otwiera tylko co jakiś czas tak się wygina,może też wypróbuje tych kropelek co pisał o nich pan Akompf??

Hejka dziewczyny 🙂

U mnie nocka nie za bardzo przespana 😉 Mały był grzeczny ale mnie powróciły bóle głowy które w czasie ciąży rzadko występowały 😞

Właśnie gdzie te czasy co pisze Emmax 😞 Mnóstwo stron do nadrobienia, długie posty Fredeczki ale cóż się dziwić jak doszło nam więcej obowiązków i mamy mało czasu na pisanie 😉

Mój mały spał i właśnie się przebudza więc zmykam :laugh:

Witajcie dziewczyny.

Nie zapeszając... nocki u nas rewelacyjne :laugh: 🤪 😁

Za to dni są męczące, bo małej ulewa się jak szalonej 😞
Nadrobiłam zaległości w czytaniu, miałam coś napisać i zapomnialam.

Moja waga stoi w miejscu 🤨 pięć kilo zleciało po porodzie a drugie pięć zostało i łapię doła, bo wszystkie ciuchy sprzed ciąży były zawsze mocno obcisłe, więc nie mogę ich jeszcze zakładać 🤨