Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mittka, moja mama popada w panikę i popołudniu chce mnie wieżć to szpitala bo "tu chodzi o życie je wnuka"... kurna ja oszaleję........... a jak jej mówię że już przeszło i wszystko ok, mały się zaczął ruszać itp to mi powiedziała, że zachowuję sie jakbym 5 dzieci urodziła

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No mamusie zawsze troche panikują,moja też jak jej mówiłam że coś tam się dzieje to chciała od razu przyjeżdżać i do szpitala mnie wieźć.Dobrze że u mnie się zaczęło w nocy,na spokojnie dopakowałam torbe do szpitala,pomyłam kubki w zlewie co stały,przeglądnęłam lodówke czy nic tam się nie zepsuje podczas mojej nieobecności :laugh: i dopiero jak już ledwo stałam na nogach to zadzwoniłam po siostre 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki!

Za nami nocka cudowna 🤪 po tych okładach na brzuszek ciepłymi pieluszkami malutka zasnęła bardzo szybko i spała całą noc z jedną pobudka na amu i pieluchę 🤪 Spałam do 11!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: jaki sukces :laugh: :laugh:

Moja maleńskość skończyła dzisiaj 2 tygodnie! 🤪 🤪

Wczoraj ktoś pytał o bolące brodawki więc powiem tak, że nie wolno dopuścić aby cycek był przepełniony bo wtedy maleństwo nie ma jak złapać brodawki i ją zagryza żeby móc jeść więc po prostu przed karmieniem trzeba odciągnąć troszkę pokarmu i włala 🤪

Akompf wszystkiego najlepszego dla Basieńki!

A ja właśnie zauważyłam, że 4.12 urodziły 3 mamusie 3 dziewczynki, których imiona zaczynają się na M :laugh: .:laugh:

Kajtucha zrozum mamusie, denerwuje się, to jej pierwszy wnuk?

Mamz karmiące, czy ściągacie pokarm z cycoli? Ja mam tyle mleka, że po każdym posiłku muszę odciągnąć cyca do końca bo inaczej robi mi się kamień i zaczyna boleć jak ja pier...

• Mamusia
O jaka Maja słodziutka 🙂 jakie ma fajne poliki,śliczna 🙂

Wiola ja nie musze odciągać pokarmu,moje cycki są miękkie,ale pokarmu mam na tyle że Emilka się najada.Czasem tylko zrobią się pełniejsze,ale twarde to miałam tylko przez jeden dzień w szpitalu,także na szczęście nie mam problemu z cycuszkami 🙂

• Mamusia
Kajtucha dobrze się się Twoja mamuska upiera, przecież nic Ci nie zaszkodzi sprawdzić co tam się dzieje, ja uspokoisz i siebie też bo przeciez wizyty nie miałas od miesiąca a w ostatnim miesiącu optrafi się wszystko zmienić z minuty na minutę. Nie marudź kochana i śmigaj z tatusiem.

dziękujemy za zyczonka 🙂

dziewczyny, ja chyba zdechnę, boli mnie brzuch, nic mi się nie chce, oczy mam ledwo otwarte, ehh życie no i jeszcze mnie tak wszystko wnerwia, że masakra 😠 😠 😠

Wiolka Majka śliczniutka 🙂

Akompf pewnie że się trzymam, a tak na prawdę to jest mi wszystko jedno, byle wszystko było dobrze, no ale przez najbliższe 3 noce nie może mnie nic złapać bo mąż w pracy w dzień może ale w nocy ma zakaz wychodzenia:laugh:

• Mamusia
dzień doberek 🙂

ale sie wyspałam :P

kajtucha nic nie szkodzi pojechac i sprawdzic-na pewno wszystko jest ok,

Wiolka Majeczka jest słodziachna-ja czekam na fotke w tym pajacu w zebre :laugh:

Dorunia serdeczne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!

Akompf buziaki dla Basieńki!!!!!!!!!!

a moje pachwiny chyba sie zaraz rozjadą na boki-takie dziwne uczucie mam... no i rano o 5 miałam 1 skurcza :laugh: ehh...lepszto niż nic...

• Mamusia
Kajtucha strach sie Ciecie bac!! :P

ja na dziś zaplanowałam sprzątanie łazienki i odkurzanie co zajmuje mi ok 1h a chyba bede sie z tym gniotła cały dzień bo też mam lenia :P

no i kumpeli obiecałam ciasteczka na choinke... ehh... czasem człowiek nie wie co gada...zadzwonie i powiem, że rodze 🤪 i nie bedzie ciastek :P

Witam mamusie i ciężarówki :laugh:

Nasza nocka w miarę przyzwoita i nie ma co mogę powiedzieć że się wyspałam :P

Wiola Majeczka jest prześliczna 🤪

Akompf dużo zdrówka dla Twojej Basi 😘 😘

W ogóle dla wszystkich naszych pociech dużo zdrówka 😘 😘 😘 🤪 🤪 🤪 🤪

Dorunia jaka super wiadomość i tak jak Mittka napisała w niebie już mają jednego Twojego aniołka więc drugiego nie wezmą 🙂 🙂 🙂

Emmax pytałaś się jak wygląda stawianie się brzucha otóż cały Ci się napina a u góry robi się bardzo twardy 😉

A teraz zmykam robić obiadek póki Bartosz śpi :P :P :P

• Mamusia
Akompf gratuluję miesiąca, mnóstwo buziaczków dla Twojej Basi 😘 😘 😘

Wiolu Maja jest przesłodka 🙂 Ja nie muszę ściągać pokarmu póki co, tylko jak synek za długo śpi to troszkę mi wyleci, ale ogólnie daję radę.

Kajtucha pojedź i sprawdź co jest grane, może już sama nie wyjdziesz ze szpitala 😉

Aniu też bym chciała żeby mi jakaś dobra koleżanka zrobiła takie ciasteczka 😉

Ja nie mam szans nawet pomyć naczyń czy iść pod prysznic, o zrobieniu obiadu już nie wspomnę. Misiek cały czas na rękach, właśnie sobie pije mleczko, a ja jedną ręką piszę posta :laugh:

Oj dziewczyny nauczyłyście na rękach to teraz czasu pierdnąć nie macie :laugh: :laugh:
Ale nie bójcie żabki ja przy pierwszym tez tak maiłam a teraz to jest tylko brany na ręce jak do karmienia . odbicia się mu i przewijania a tak jest kategoryczny zakaz brania na ręce:P :P :P :P :P

Witajcie kochane

Za nami pierwsza noc, Maleńka jest bardzo grzeczna. Obudziła sie tylko 2 razy na cyca w nocy 🙂 wyspana jestem.

A oto moja królewna, która zawładnęła całym moim życiem. Jest dopiero 3 dzień na świecie a ja nie wyobrażam sobie już żeby jej nie było, kocham ją ponad zycie [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05611__320x200_.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Krocze po malutku sie wygaja 🙂 Lenka śpi, je , przewijam ją i tak w kólko. A jak się naje to 4 godziny potrafi spac więc mam troszkę czasu dla siebie. [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05612__320x200_.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Ewuniu wierze ja tez tak miałam przy Kamilku dlatego się wycfaniłam i nie pozwalam brać małego na ręce bez ważnej przyczyny nawet jak sobie troszkę poskwili to nic sie nie stanie 😉 Moze jestem wredna matka ale wiem że juz bym tez nic nie mogła zrobić jak bym nauczyła brac na ręce 😉 😉 😉