Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki!!!

Gratuluję syneczka!!!!! Jak się czuje Ania, jak maleństwo?

U mnie nocka całkiem spoko, o 6 malutka zasnąć spowrotem nie mogła, też się tak gniecie jak Emilka ale i płacze 😞 😞 😞 na szczęście troszkę te okłady pomagają i mamusine rączki też. Teraz sobie podjadła troszkę i spi.

A mi waga znowu skoczyła 😲 😲 😲 😮 😮 😮 🤔 🤔 🤔 ale odrobinkę :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Serdeczne gratulacje dla Pikasso i dużo zdrowia dla niej i synka!
Ja jadę właśnie do tego szpitala, wczoraj mi matka taką wojnę zrobiła w domu że nie pojechałam że normalnie i ja i ona się poryczałyśmy... Ona bo w pracy miała przypadek że koleżanka olała boję brzucha a dzidzia umarła tuż przed terminem a ja że mnie tak nakręca i straszy... Więc jadę... Potem się odezwę

• Mamusia
No właśnie nie wiem co to za gniecenie bo tylko sobie postęka ale nie płacze,no zobaczymy jak będzie dalej.

Wszystkiego najlepszego dla Ani i dużo zdrówka dla synka.Czekamy na więcej informacji.

Kajtucha koniecznie daj znać bo teraz to i mnie nastraszyłyście.Wiem jednak że będzie dobrze,ale dla Waszego spokoju lepiej to sprawdzić.

• Mamusia
cześc kobietki 🙂

gratulacje dla Pikasso!!! i prosimy o więcej informacji o maluszku 🙂

kajtucha jedz i sprawdz czy wszystko ok a będziesz spokojniejsza i mama też 😉

kurcze nigdy w życiu nie sypiałam po 14 h na dobe :laugh: :laugh: zaraz jedziemy na miasto jeszcze pare drobiazgów dokupic bo w pon do szpitala, chciałabym już zostac, urodzic a na święta wyjsc do domku-to takie moje życzenie 🙂
no i choinke też kupimy i dziś bedziemy ubierac już 😁 ciesze sie jak dziecko hehehe

miłej soboty i emmax informuj nas co u agusi_w

• Mamusia
Witam grudniówki i gratuluję wszystkim mamusiom a tym ,które jeszcze czekają na finał życzę cierpliwości bo rozumiem zniecierpliwienie,ja mam termin na luty a już mi ciężko,piszecie o wadze,powiem Wam,że jestem przerażona bo pierwszą ciążę zakończyłam na +17,5 a teraz już mam +16,puchną mi nogi..ehhh a tu jeszcze tyle czekania 😞
Chętnie bym sie z Wami zamieniła na terminy 🙂

Pikasso moje gratulacje i czekamy na więcej wieści :laugh:

Nikoś2010 my też nie mogłyśmy się doczekać, zazdrościłyśmy mamusiom z wcześniejszych miesiąców że mają swoje dzieciaczki przy sobie a teraz już tulimy swoje maleństwa choć jeszcze może nie wszystkie 🙂
Ciesz się tym że możesz na święta pojeść co tylko możesz bo my już nie bardzo :laugh: Dietka karmiących matek 😉

Dziewczyny jeszcze nigdy nie miałam takich dużych piersi , moje małe 75B zamieniło się w conajmniej spore C 🙂 pokarmu przybywa, piersi na szczęście nie bolą, ale brodawki niestety Lenka mi zmasakrowała... smaruję Bepanthenem i czekam na rezultaty, zaciskam zęby i jakos Maleńką karmię.

No faktycznie pustki straszliwe na forum.. mam nadzieję, że niedługo wszystkie się ogarniemy jakoś, nabierzemy większej wprawy i w ogóle i bedzie jeszcze chwilka na brzuszek.net

Co do wagi to nie wiem jak jest z moją, najważniejsze, że z dnia na dzien mam mniejszy brzuszek, bo niestety po porodzie mi od razu nie spadł 😞

Lenka spi sobie smacznie już jakieś 3 godzinki. Zdązyłam w tym czasie ogarnąć mieszkanko, przygotowac obiadek... 🙂

Picasso gratuluję 🙂

• Mamusia
Jestem... Wszystko jest ok, ktg w porządku, serduszko mojego synka bije jak dzwon :-) położna powiedziała że te moje bóle to skurcze :-) a ja myślałam że mnie z niewiadomych przyczyn tak boli nocami. Wytłumaczyła mi kiedy mama ma się naprawdę zacząć denerwować :-) i zjechała moją gine że nie przyjmie mnie już do końca roku bo jej się kasa z NFZ skończyła... Dała mi nr telefonu do położnych i do lekarzy w razie gdyby coś się działo, to żebym sobie ze spokojem zadzwoniła zapytać. Mamuska odetchnęła z ulga i ja też :-)

• Mamusia
Dziewczynki dorwałam tabelke 😁 tylko mam problem bo już nie pamiętam która kiedy urodziła i wymiary dzieciaczków więc dziewczynki które urodziły po 10 grudnia bo do tego momentu mam tabelke zgłaszać się i podawać wszystkie namiary to postaram się tabelke uzupełnić 🙂

• Mamusia
Kajtucha super, że wszystko w oprżadeczku i już oby dwie spokojne jesteście 🙂

AgnieszkoW ja przed ciążą też miałam 75B teraz mam 75F!!!!!!! Cyce mam jak Pamela :laugh: :laugh: :laugh:

Co do brzuszka to chciałabym już zacząć ćwiczyć ale lekarz mi powiedział, że przynajmniej te półtora miesiąca mam się oszczędzać więc teraz noszę majtki z taką gumą na brzuch, jak gorset prawie tyle, że o niebo wygodniejsze, zreszta wcale mi brzusio nie został dużsy, wyglądam jakbym miała dostać okres i tyle. Zostało mi 7 kilo do zrzucenia, żeby wrócic do poprzedniej wagi... ciekawe czy mi sie uda 😮

witam serdecznie kobietki 🙂

mój synek dzisiaj tydzień ma 🤪

ta żółtaczka wstrętna nie schodzi 😞 a słoneczka brak co by z nim postać w oknie 😞 we wtorek idziemy na badanie krwi i zobaczymy jak tam wyniki 🤨

wczoraj była położna, zajebista babka 🙂 wszystko fajnie powiedziała dała listę co jeść a co nie (mało tego do jedzenia jest 🤨 ) 😁

podajcie kochane tabelkę 😘

całuski dla was i już urodzonych dzieciaczków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

mała tak mi przy pęcherzu majstruje, że zaraz popuszczę w majtki:laugh:

agusiaw nic mi jeszcze nie napisała, ale pewnie wieczorkiem da znać, bo chyba po południu miała startować do tego szpitala, ciekawe kiedy się Piotrek urodzi 🙂

A ja dzisiaj zakupiłam karpia na wigilię, ciekawe czy zjem:laugh:

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Niunia dzisiaj w nocy nawet spokojna byla i dzien poki co tez ok mija 🙂

Akompfy dzieki za nazwe kropelek 🙂

PannaNikt mi zeszlo po porodzie poki co 14kg i tez waga stanela w miesjcu a tu jeszcze 9kg do zrzucenia....

Aniusia gratulacje! 🙂

Kajtucha a cos sie dzieje? jedz do szpitala i daj znac komus co i jak. OBY WSZYSTKO DOBRZZE! 3mam kciuki!

AgaW babka z ktora lezalam na sali po porodzie miala wiekszy brzuch niz ja przed, wiec sie nie martw 🙂 mi akurat brzuch spadl odrazu ( ufffff) tylko uda i dupa sa wielgachne i ten cellulit... :/

I jestem przeszczesliwa! Marcin dzisiaj sprzedal samochod wiec 3 tys wpadlo, do tego wpadnie becikowe,dodatek do becikowego,rodzinne,moje zalegle pieniadze z Zusu za 2 czy 3 mies, i Marcina wyplata wiec poki co, gdy przestoj na budpwach jest i Marcin mamalo pracy jakies zabezpieczenie w razie czego finansowe mamy. Ulga , uff!

• Mamusia
Fredeczko kochana, wszystko jest w porządku. W nocy mnie brzuszek pobolewa często i moja mama paniki nasiała że coś jest nie tak, ale dzisiaj byłam już w szpitalu i wszystko jest ok, jeszcze sobie posiedzę w dwupaku.
Ja przedwczoraj kupiłam karpie i już mi ślinka cieknie na samą myśl :-) mam zamiar dziś ubrać choinkę ale chyba nie dostanę się do ozdób w piwnicy... Zobaczymy

• Mamusia
Witam kochane

Co do tabelki to ja już też prosiłam żeby dziweczyny które urodziły po 10 grudnia podały daty i wymiary swoich dzieciaczków ale żadna się nie odezwała a nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów 😞

Uciekam bo Antoś sie obudził

• Mamusia
hej brzuchatki i mamuśki!

ja znowu cały dzień z moim małym terrorystą na rękach :laugh: Też tak jęczy i się kręci, ale kupki robi to chyba najważniejsze. Za to w nocy zasnął o 00.30 i obudził się o 6.00 🤪 Chyba to trochę za długo i następnym razem go obudzę.

Pikasso gratulacje!! Czekamy na więcej wieści!

Kajtucha super, że wszystko w porządku, przynajmniej jesteś teraz spokojna 😉

Fredeczko fajnie, że tyle kasy Wam sypnie 🙂 Ja też już dostałam forsę z PZU więc jeden problem z głowy 🙂

Asiula współczuję żółtaczki, u nas na szczęście już po wszystkim.

Co do piersi to niech Pamela się chowa :laugh:

Mąż kupił dziś choineczkę, ale będziemy ubierać dopiero w Wigilię rano. W pokoju powiesiliśmy wczoraj lampki i od razu się zrobił świąteczny klimacik 🙂

Zmykam na obiadek!

• Mamusia
Laski jak macie gdzieś market Auchan to dziś niby od godz 20 jest 50% przeceny na odzież i zabawki! Odzież męska, damska i dziecięca no i zabawki i jakieś kosmetyki.
No, tak tylko napisałam w razie gdybyście jeszcze nie miały gotowych prezentów :-) bo ja polecę pobuszować

Ewa, ale super zdjęcia na nk dałaś, Piotrek już ekstra facet 🙂

kajtucha mi też apetyt dopisuje, i szczerze mówiąc to mnie najbardziej wkurza, bo gdybym już urodziła to już bym nie tyła, a tak dupa rośnie w najlepsze, a niby piszą, że w ostatnim miesiącu już się nie tyje 😠 😠 😠