Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wszystkie jesteśmy Doruniu kochana. Powiedz no mi jak się czujesz ciężarówko?:-)
ja właśnie zarobiłam ciasto na makowiec i wyrasta :-)
wypilam sobie pierwsza sypana kawę w ciąży, bo nie mogłam pić ze względu na straszna zgage, ale dziś zaszalałam bo ledwo żywa jestem a tu tyle do zrobienia no i chyba bardziej pobudziła mojego małego niż mnie... Ja ciągle chodzę na wstecznym a ten mi takie tańce wydziwia w brzuchu jak nigdy... Szok :-) aż się napatrzeć nie mogę :-)
Aguś a na botwinkę chętnie bym wpadła bo tą zupkę mogłabym jeść codziennie :-) uwielbiam ją!

A czy meldowała się dziś już Emmax? Bo jakoś jej nie widzę...

Kurcze laski już jutro Wigilia! :-) jak ten czas leci... To będą dla was wyjątkowe święta... Z takimi maleństwami :-) Ale pocieszam się że za rok i my będziemy mieli wyjątkowe święta a nasz synus będzie już miał prawie roczek i będzie bardziej świadomy tego co się dzieje :-) i też będzie wyjątkowo.
Ja nie mogę ale się jutro objem... Ze cztery kawałki karpia zjem :-) no i ze dwie miski zupy grzybowej, pół talerza kapusty i grzybami, talerz pierozkow... I słodkiego co nie miara :-) a co mi tam 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tak Kajtucha planuj sobie planuj co jutro zjesz a mały zrobi Ci psikusa i na świat się będzie pchał :laugh: :laugh:
No właśnie gdzie Emmax czyżby te bóle które miała wczoraj to były te :laugh: :laugh:
Dorunia jak się czujesz? 🙂

• Mamusia
Teraz to ma zakaz wychodzenia z brzucha! Niech no sobie uważa bo jak mi się tu pchać będzie to go wepchnę z powrotem :-) właśnie poczułam klimat świat, przygotowałam masę makowa, polukrowalam piernika i keksa, włączyłam sobie świąteczne piosenki i niech się mały pilnuje bo nie zamierzam lecieć do szpitala zanim zdarze to wszystko zjeść 🙂
pisałam do Emmax bo moja wiejska ciekawość nie pozwalała mi nie napisać :-) u niej ok, nie ma czasu zajrzeć, ale nic się nie dzieje, będzie wieczorem

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
U nas po staremu tzn. od 4 tygodni i jednego dnia siedze z synusiem 🙂 Teraz sobie spi. Wczoraj cały dzien nie spał i marudził. Ciagle ciagnał cyca. W koncu dałam mu mleczko w butelce i dziecko sie najadło i zasnał spokojnie. Juz sama nie wiem co myslec o karmieniu piersia:/

Agnieszko26 spróbowalas te nakładki na brodawki o ktorych ci kiedys pisałam? Ja ciagle ich uzywam i brodawki nie bola.

Kajtucha zycze ci zebys Swieta spedzila w domku a zaraz po swietach szybko do szpitala i rodz dziewczyno tego małego smyka 🙂 [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Image051.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
OOOOOOOOOOOOOO udało mi sie wkleic fotkę mojego synka. Od kilku dni próbowalam i nic a tu dzis niespodzianka. Moj synus po kąpieli 🙂

Załozylam jakis czas temu Nasza Klase i zapraszam was jesli macie tylko chec do moich znajomych 🙂 🙂 🙂
http://nasza-klasa.pl/profile/29917230

Skórka nie próbowałam nakładek bo położna mi odradziła, mówiła że przez to nie zahartuję brodawek.. i dzis u mnie była, pokazała mi jak prawidłowo przystawiac dziecko, po prostu jak najwięcej cyca wepchać mu do buźki i troche mniej boli...jakoś przezyję.... mam nadzieję, że już niedługo sie skończą te bóle..no i wysłałam Ci zaproszenie na NK.
Synek śliczniutki 🙂

Kajtucha jak byłam w ciązy to tez miałam taki wilczy apetyt ja Ty , też bym dała rade tyle zjeść na Wigilie - poważnie, a teraz prawie w ogóle nie mam apetytu i czuję jak waga mi leci.. ale coś tam staram się jeść dla Lenki..
i zapraszam na botwinkę 🙂 właśnie sobie podgrzewam.

No własni Dorunia jak się czujesz?? Nic nie piszesz o swoim stanie. Jakieś mdłości czy cuś :laugh:

Moja Niunia znowu najadła sie i śpi sobie. Pewnie do 18 pośpi. Fajnie mam co nie 🙂 [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05677__320x200_.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ach te Wasze słodkie maleństwa... Nad każdym można się rozczulać i zachwycać...
Właśnie oglądam na MTV Króliczki Playboya i kwiczę... Normalnie te laski są... Puste niesamowicie...
I znowu na krzyż nie mogę wyrobić...
Ciekawe jak tam Anja, nie odezwała się jeszcze prócz posta o 6 rano

Skórka śliczny Twój maluszek 🙂
Wysłałam Tobie zaproszenie na NK 🙂

A Lenka śpi jak księżniczka 🙂 Ślicznotka :laugh:

A mój maruda dziś niesamowita i nawet musiałam posta przerwać pisać bo zaczął płakać 🥴

• Mamusia
jestem dziewczynki 🙂

mój M majuż wolne do 4 stycznia i dziś byliśmy na jedzeniowych zakupach a przed chwilą wstawiłam bigos i zamarynowałam pieczeń 🙂 no i troche okroiłam menu swiąteczne bo my sami we dwoje to nie zjemy góry jedzenia 😉

a już myślałam, że emmax rodzi :P

• Mamusia
Ja muszę jechać jeszcze dziś na jedzeniowe zakupy ale pewnie późnym wieczorem bo do mamy mają goście jeszcze przyjechać dzisiaj, kuzynka z moim 7-mies. chrześniakiem Jasiem i rodzicami. Mama jest wigilijną Ewą więc kurde jeszcze dziś goście się zwalą na głowę, jakby mało było do zrobienia w domu... Sernik trzeba piec, bigos przegotować, pasztet... No i zakupy...
Mam nadzieję że się podniosę i pojadę bo póki co to poduszka rozgrzewająca nic nie daje...

• Mamusia
ja w kuchni cały dzien praktycznie od wczoraj i mam wrazenie ze juz przytyłam z 10kg ha ha zartuje podjadam co chwila smakuje itp...mam sie swietnie odpukac mdłosci odpusciły narazie prócz bolacych piersi nic mi nie dolega 🙂 🙂Skórka wysłałam zaproszenie 🙂macie sliczne te malenstwa i w zupełnosci rozumiem Was brzucholki ze sie doczekac nie mozecie ten 9 miesiac to za dwa robi tak to sie dłuzy a zobaczcie mała Natalka Marty ma juz ponad miesiac tak ten czas leci 🙂poprosze o tabelke 🙂

• Mamusia
Dziekuje za zaproszenia 🙂 Troszke buzki poogladam to bede potrafiła sobie was wyobrazic 🙂

A ja nic nie przygotowuje, tylko moja mama bo ja siedze z moim łobuziaczkiem i go karmie:P Ubrałam choinkę:P Ciekawe kiedy przygotuje swieta sama? Jakos zawsze mnie to omija 😞

Mikołajek dziekuje wam za komplementy 🙂 Ale dzis ma fajny dzien...dzien leniuszka 🙂

No moja Lenka sobie spi ale na moich kolanach haha wychwaliłam ją za bardzo. Cos mi płakała, chyba potrzebowała mamusi i musiałam ją ululać w ramionach i teraz śpi sobie przy mnie.

Dorunia to super że tak dobrze się czujesz 🙂

• Mamusia
Cześć kobitki!

Antoś też dzisiaj dał popalić w nocy i w ciągu dnia, jakiś taki nie spokojny. Ani spać ani jeść. Ale to chyba ta pogoda tak działa na nasze dzieciaczki, bo i inne maluszki dzisiaj tez nie spokojne. A teraz na szczęście usnął i mam chwilę dla brzuszka 😉

• Mamusia
hejka!

AgaW mój synuś też tak ładnie spał w pierwszym tygodniu 😉 Ale oczywiście Tobie życzę żeby Lence nic się nie poprzestawiało i żeby została taka grzeczna 😉 Zdjęcie cudowne!!!

Skórka Twój synuś też słodziutki. Wysłałam Ci zaproszenie na NK.

Anja już nie pisz o tym bigosie bo mi tu tylko ślinka cieknie :laugh:

Dorunia to prawda, że czas szybko leci, po prostu nie mogę w to uwierzyć, że mój synek ma już 3 tygodnie, a dopiero co był 2 kreski na teście :P Fajnie, że dobrze się czujesz 🙂

Dziewczyny będziecie jadły jakieś ciasta w święta? Ja myślę, że kawałek sernika czy babki nie zaszkodzi.

Co do karmienia piersią to jestem za, ale nie można być na ścisłej diecie bo wtedy w mleczku nie ma odpowiedniej ilości wartościowych rzeczy i dzieciątko się nie najada -przynajmniej ja tak uważam 😉

Acha... byliśmy u lekarza i mój klocuszek waży już 4300 🤪 W 2 tygodnie od wyjścia ze szpitala przybrał 800 gram. Poza tym dostaliśmy kropelki na kolki i maść na twarzyczkę bo jakaś wysypka mu wyszła. Jak do poniedziałku nie zejdzie to znowu wizyta. Poza tym wszystko ok!

Teraz wykorzystam czas, że zasnął i spróbuję uporać się z prasowaniem.

skórka wysłałam do ciebie zaproszenie na nk 🙂

a ja mam dzisiaj zły dzień, no mąż mnie tak denerwuje, w ogóle ostatnio jestem strasznie podenerwowana 😠

ja już mam posprzątane, choinka ubrana zakupy zrobione, tylko chlebek i ciasto jutro, więc mogę rodzić:P

• Mamusia
Moja mała też coś dziś niespokojna,pospała do 15 i teraz nie chce już spać.

Ewo ja już dawno wcinam sobie serniczek i jabłecznik,także myśle że w święta spokojnie możesz popróbować po kawałeczku 🙂 jedynie makowca boje się ruszyć a taką mam na niego ochote 🙂

Witam Kobietki 😘

Ja dzisiaj łez wylałam całe morze 😞 😞 😞 😞 😞
Kamilkowi wzrosła bilirubina 😞 troszeczkę ale jednak 😞
Ma przepisane czopki i witaminkę E na tydzień oraz pojenie glukozą a ja przez 24 godziny mam nie karmić piersią tylko mlekiem antyalergicznym Nan AH1 🤨
Kiciuś mój malutki od 14 na mleku z butelki jest a mnie serce się ściska jak płacze i nie mam czym go uspokoić bo butla co 3 godziny więc na rączkach ciągle 🤨 A jak szuka piersi biedny 😞 😞 😞
28 znowu na pobranie krwi, a tak biedny płacze przy tym że mi się słabo robi 😞 😞
Mam nadzieję że mu minie ta żółtaczka wkrótce 🤨 😞 😞

Oj same zmartwienia na święta 🤨 ☺️

hej dziewczynki 🙂 wlasnie wrocilam do domu i jestem strasznie zmeczona ... po cc czuje sie nawet dobrze tylko z malym mam problem bo polozne nauczyly go jesc z buelki i teaz mam problemy z piersiami 😞 uciekam odezwe sie jutro jak znajde chwilke czasu ...
buziaki slodkie 😘 😘 😘