Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem dziewczyny, właśnie weszłam do domu i już piszę .
A więc: zdrowe nic niepokojącego nie ma chłopiec waży 220g
dziewczynka też tyle samo 🙂))
Czyli potwierdzona parka 😉
Mierzą po 15cm 🙂)
Jestem dziś przeszczęśliwa
za 3 tygodnie połówkowe usg

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Blizniaki cieszę się, że wszystko dobrze 🙂 i fajnie, że masz parkę 🙂 mojego dziecka się nie dało zmierzyć, tak strasznie się wiercił i wygiął się mocno :P pani doktor jak się zapytałam ile ma cm, to powiedziała mi, że jak mam zdolność do tego żeby mnie usłuchał i chociaż na chwilkę przestał się ruszać i wyprostował troszkę kręgosłupek to zobaczymy 😜 ale mój syn usłuchać się mnie nie chciał 😉

• Mamusia
Ranek zaczoł się przyjemnie a teraz łapie jakieś doły, o byle co płacze. wszyscy mnie wkurzają w domu z tymi swoimi dobrymi radami. tak rób, tego nie rób, tak masz jeśc, tego nie jedz. A jak już słyszę że nie dbam o dziecko to mnie krew zalewa i tak mi przykro buuuu

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Super, ze z blizniakami wszystko dobrze i jeszcze masz parke, cos wspanialego:-)
A moja dzidzia tak szaleje i tak mocno kopie, ze juz nie tylko czuje, ale i widze 🤪

ja też chcę tak jak Wy czuć już ruchy 🙂 🙂 🙂 a pani doktor mi powiedziała, że jeszcze 3 tygodnie nawet mogę nie czuć. ale powiedziała, że jak następna wizytę mam 10 sierpnia to już na wizycie powinnam jej powiedzieć, że zaczęłam czuć. więc czekam 🙂

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Ranek zaczoł się przyjemnie a teraz łapie jakieś doły, o byle co płacze. wszyscy mnie wkurzają w domu z tymi swoimi dobrymi radami. tak rób, tego nie rób, tak masz jeśc, tego nie jedz. A jak już słyszę że nie dbam o dziecko to mnie krew zalewa i tak mi przykro buuuu

Katja ja też tak ostatnio miałam, ryczałam non stop, wszyscy mnie wkurzali. to te nasze hormony wariują i buzują w nas, ale damy sobie z nimi radę 😉 trzeba przeczekać malutki dołek, innej opcji nie ma 😜

• Mamusia
aaagaaa wiem zdaje sobie sprawę że to nie zależne od nas. Ale przez to gadanie co powinnam a co nie nawkręcałam sobie że robie krzywdę maluszkowi. Odrzuciło mnie od mięsa i nabiału. Lekarz powiedział że jak nie mogę to mam nie jeść. A tu w domu cały czas mnie opierdzielają że dziecku napewno brakuje wszystkiego. I teraz siedzę i się schizuję że krzywdę mu robię itd

• Mamusia
Katja ja nabialu tez prawie wogole nie jem bo po min dostaje wysypki. Jak to powidzial lekarz mojej kuzynce jak byla w ciazy: "prosze jesc wszystko a jak malemu nie zamakuje napewno sie Pani o tym dowie", wiec jak Cie odrzuca od miesa moze jemu juz starczy na jakis czas 😁

• Mamusia
Blizniaki2 napisał(a):
a i hemoglobina mi spada a reszta super wyniki , znacie jakieś naturalne sposoby na podwyższenie jej? dołki to ponoć norma w naszym stanie i płacz ze śmiechem naraz ja cos o tym wiem hi hi hi więc spokojnie dziewczęta jakoś przetrwamy 🙂

Przeczytaj sobie ten artykul: http://zdrowie.flink.pl/niedokrwistosc.php
Ogolnie wynika ze z niedoboru zelaza.
W jadłospisie ciężarnej nie powinno zabraknąć takich produktów jak:

* wołowina, jagnięcina;
* mięso drobiowe : kurczak, indyk;
* ryby;
* brokuły;
* płatki śniadaniowe;
* ciemnozielone, liściaste warzywa;
* szpinak;
* pełnoziarniste pieczywo;
* morele;
* soczewica;
* czekolada deserowa;

Ten fragment znalazlam na: http://www.brzuszek.net/wiadomosci,anemia_w_ciazy.html

• Mamusia
rubi napisał(a):
jeszcze mam pytanie keidy się robi ta krzywą z piciem tego świństwa ????

pierwsza po 20tc a druga po 30tc, tak mi powiedxiala lekarka

od nas wlasnie wyszli rodzice moi, krzyku narobili, halasliwi sa 😉 pokazalismy im mebelki jakie chcemy kupic i kolyske 🙂

przyniesli m.in orzeszki w czekoladzie i Julkowi mega smakowaly chyba bo fikal i smyral mamusie mocno 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
a u nas remont trwa... pokoj skonczony miejsce na lozeczko juz jest 😉)))tzn sypialnia nasza troszke zostala dostosowana do przyjscia na swiat malego bąbla 😉 teraz akcja wielkie sprzatanie dlatego mnie nie ma na forum.... spijcie dobrze brzuszki 🙂)) gratulacje parki blizniaki 🙂))

• Mamusia
Cześć Wam wszystkim 🙂

Dziewczyny napiszcie proszę czy tylko ja mam potworne bóle w okolicach żeber ???
Pod koniec dnia nie mogę już wysiedzieć bo tak mnie żebra bolą... 😞

Dziewuszki cieszę się z każdej Waszej udanej wizyty 🙂
Ja ostatnio nie mam czasu się zbytnio moim brzuszkiem przejmować bo prace na budowie pełną parą idą 🙂

Ale synuś nie daje o sobie zapomnieć bo kopie jak szalony i już go wyczuć może każdy kto rękę przyłoży 🤪

Miłego wieczorku Wam życzę i chyba już dobranoc bo muszę się wyprostować 😉

• Mamusia
novaM napisał(a):
Cześć Wam wszystkim 🙂

Dziewczyny napiszcie proszę czy tylko ja mam potworne bóle w okolicach żeber ???
Pod koniec dnia nie mogę już wysiedzieć bo tak mnie żebra bolą... 😞

Dziewuszki cieszę się z każdej Waszej udanej wizyty 🙂
Ja ostatnio nie mam czasu się zbytnio moim brzuszkiem przejmować bo prace na budowie pełną parą idą 🙂

Ale synuś nie daje o sobie zapomnieć bo kopie jak szalony i już go wyczuć może każdy kto rękę przyłoży 🤪

Miłego wieczorku Wam życzę i chyba już dobranoc bo muszę się wyprostować 😉

No moja dzidzie tez juz kazdy moze wyczuc jak kopie 😁
A co do tych boli, to mnie tez od trzech dni boli pod zebrem, ale tylko z jednej strony, no i dzisiaj jakby troche lzej 🙂 Tak wiec wydaje mi sie, ze to normalne.
Jak bardzo cie boli to bierz nospe dwa razy dziennie, mi pomogla 🙂
Pozdrawiam i dobranoc wszystkim, bo musze sie wyspac na jutrzejszy slub mojej mamy 😁

• Mamusia
holi32 napisał(a):
wiesz co wanilia ja rozne ksiazki czytam ide do biblioteki patrze na tyl ksiazki i juz biore jak sie spodoba ciagna mnie teraz thilerry i horrory wiem wiem co pomyslisz jedz modl sie i kochaj fajna ksiazka 2 czesci polecam z julia roberts
ja teraz czytalam trz kwiat pustyni smutna ksiazka ale fajna
a ty wamilia cos polecasz lubisz ksiazki czytac

czytanie to przyjemność która odkrywam właśnie na nowo - przez ostatnie dwa lata trochę sobie odpuściłam, glównie ze względu na brak czasu. Ja jak już się za książke wezmę to ciężko mi sie oderwać, trochę sie więc ratowałam audiobookami i słuchałam w samochodzie w drodze do i z pracy 😉. Czytam tak samo jak Ty- co mi w ręce wpadnie 🙂 Polecam "Kronike ptaka nakrecacza" Murakamiego, "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" M.V.Losy, "Oczyszczenie" S.Oksanen, "kwietniowa czarownice" wylecialo mi z glowy nazwisko autorki. To tak na szybko 🙂