Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Brzuszki, piszecie coś do waszych pociech? Ja założyłam zeszyt - pamiętnik 😁 Pisze do mojej kruszynki, o niej, o ciąży, o tym co się dzieje itd. Taka pamiątka dla mnie i dla niej, kiedyś na jakieś urodzinki jej dam 🙂

o jak fajnie!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 ja na taki pomysł nie wpadłam, mam tylko kupiony taki album dla dziecka, i tam jest kilka stron przed porodem i potem po porodzie. na przykład kiedy dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży, jaka była wtedy pogoda, komu pierwszemu powiedzieliśmy etc, miejsca na zdjęcie usg, potem na późniejsze zdjęcia, na odbicie rączek, nózek.

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Brzuszki, piszecie coś do waszych pociech? Ja założyłam zeszyt - pamiętnik 😁 Pisze do mojej kruszynki, o niej, o ciąży, o tym co się dzieje itd. Taka pamiątka dla mnie i dla niej, kiedyś na jakieś urodzinki jej dam 🙂

o jak fajnie!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 ja na taki pomysł nie wpadłam, mam tylko kupiony taki album dla dziecka, i tam jest kilka stron przed porodem i potem po porodzie. na przykład kiedy dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży, jaka była wtedy pogoda, komu pierwszemu powiedzieliśmy etc, miejsca na zdjęcie usg, potem na późniejsze zdjęcia, na odbicie rączek, nózek.

Aga a gzdie taki fajny albumik kupiłaś?

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Aga a gzdie taki fajny albumik kupiłaś?

ja akurat kupiłam w księgarni, ale jest ich wiele, na Allegro także.

w ogóle to 3 lata temu widziałam piękny album, tamten mi się podobał dużo bardziej. i chciałam go kupić, ale nie chciałam zapeszyć, byliśmy jeszcze przed ślubem dużo etc, w trakcie studiów. i tak jakoś nie chciałam zapeszyć kupując album i potem żeby zajść w ciążę, głupie myślenie ale cóż. i odkąd wzięliśmy ślub zaczęłam poszukiwania albumu takiego jak tamten i nigdzie nie znalazłam tak fajnego.

• Mamusia
Fajna sprawa takie albumiki 🙂 Ładna pamiątka, a dzieci lubią wiedzieć o sobie jak to było kiedy były dzidziami 😁 Może też sobie coś takiego sprawie. Choć już miałam kupować jakieś materiały, żeby pierwszy album zrobić własnoręcznie - lubię takie robótki 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

Bardzo fajny pomysł 🙂 Chyba sama zaczne taki pamietnik prowadzic 🙂 Widzialam kiedys na stonie pieluszek Huggies taki konkurs ktory polegal na tym ze mozna bylo napisac pierwszy list do swojego Maluszka a glowna nagroda był profesjonalny porod w szpitalu (cokolwiek to znaczy 🙂) albo pakiet opieki medycznej. Powiem Wam ze czytalam te listy i tak fajnie mamy pisaly ze sie poplakałam przy tej lekturze 🙂

• Mamusia
happysad napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Bardzo fajny pomysł 🙂 Chyba sama zaczne taki pamietnik prowadzic 🙂 Widzialam kiedys na stonie pieluszek Huggies taki konkurs ktory polegal na tym ze mozna bylo napisac pierwszy list do swojego Maluszka a glowna nagroda był profesjonalny porod w szpitalu (cokolwiek to znaczy 🙂) albo pakiet opieki medycznej. Powiem Wam ze czytalam te listy i tak fajnie mamy pisaly ze sie poplakałam przy tej lekturze 🙂

Pewnie można zacząć w każdym momencie. Ja chyba zaczęłam w 4 miesiącu ciąży, ale kruszynce napisałam jak to wszystko się stało i było 😉

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
własnoręczne rzeczy są zawsze najlepsze 🙂 Fajna pamiątka po tym zostaje 🙂 a od dziś zaczynam pisać taki pamiętnik 😁 myślałam o tym prędzej ale jakoś zabrać się za to nie mogłam.

Zgadzam się Kasiu, uwielbiam takie rękodzieła domowe 😆 Życzę wytrwałości w pisaniu 🙂

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
a mnie złapał dół... bo tęsknie za mężem, pokłóciłam się z mamą. i w ogóle. niefajnie mi jest

Bywają takie momenty Aga, nie przejmuj się 😘 Mnie też czasami mama zdenerwuje, że mówię sobie, że chyba już czas wyjeżdżać. A kiedy się mężem zobaczysz? Ja też za moim tęsknie....
Agami no tak zimowe te nasze dzieci będą to rękawiczki czapeczka i szalik się przydadzą. Kurcze chciałabym umieć szydełkować, robić na drutach czy szyć 🤨

• Mamusia
coquelicot ja to poczatkujaca jestem 😜P ale na drutach cos umiem. ale tez sporo minelo zanim sobie przypomnialam co i jak:P.. na szydełku umiałam.. musiałabym sobie przypomniec... no a co do szycia na maszynie to uwielbiam ale proste rzeczy tylko umiem.. ale posciel chyba sama uszyje dla małego .. juz wczoraj ogladalam materiały u nas w hurtowni 🙂))

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a mnie złapał dół... bo tęsknie za mężem, pokłóciłam się z mamą. i w ogóle. niefajnie mi jest

Bywają takie momenty Aga, nie przejmuj się 😘 Mnie też czasami mama zdenerwuje, że mówię sobie, że chyba już czas wyjeżdżać. A kiedy się mężem zobaczysz? Ja też za moim tęsknie....
Agami no tak zimowe te nasze dzieci będą to rękawiczki czapeczka i szalik się przydadzą. Kurcze chciałabym umieć szydełkować, robić na drutach czy szyć 🤨

nie wiem dokładnie kiedy się zobaczymy. na razie nie widzimy się 2,5 tygodnie. myślę że jeszcze drugie tyle

• Mamusia
a tymczasem idę poczytać bo wtedy jakoś nie myślę o tym co jest niefajnego. uwielbiam książki. od wczoraj wieczorem "pochłonęłam" dwie książki Tess Gerritsen. I już jej mam przeczytanie wszystkie. Teraz będą zabierać się za Alex Kave, do tej pory przeczytałam tylko 3 jej książki, dzisiaj pożyczyłam 5 i biorę się za nadrabianie zaległości.

dobrej nocy brzuszki i maluszki :*

• Mamusia
Ja piszę pamiętnik od dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży. Zaczęłam od wklejenia testu ciążowego i naszych zdjęć 🙂
aaagaa na pewno ci ciężko ale zawsze w trudnych chwilach masz nas 🙂.
Ja dziś poszalałam, pojechałam na budowę zobaczyć co się tam porobiło i to co zastałam doprowadziło do tego że zwymiotowałam. Robotnicy zatkali toaletę gazetami i wszystko było w g....
Mało tego okazało się że sikają nam za cieplarnią, smród jakich mało.
Od razu zadzwoniliśmy po właściciela firmy żeby sobie to obejrzał. Tak się wkurzyłam że teraz mnie główka boli i popijam melisę. Wrrrr