Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dobry dziewuszki 🙂
Mnie od rana naszlo na robienie przetworów na zime. Zrobilam juz kompoty z gruszek i jablek a teraz smaze dzem sliwkowy. Nie wiedzialam tylko, ze sliwki sie, az tak zwinkluja i musze jutro dokupic sliwek od gospodarza. chcialam jeszcze zrobic mus jablkowy, ale mi sloikow zabraklo 😞 Kupilam tez proszek do prania neutralny i jutro po pracy zaczynam akcje " pranie, suszenie, prasowanie ubranek i calej reszty". W srode mam usg polowkowe nr.2, bo nr.1 zrobilam w Polsce. Co do dzieci " mieszanych" to znam tylko takie, ktore urodzily sie w Holandii, rodzice sa polakami i w domu mowia po polsku, dzieci wychodzac na plac zabaw czy do przedszkola nie mowia w zadnym jezyku. Nie wiem czy to "ciezka" mowa czy juz jakies zaburzenia, bo jedno ma 3 lata i wlasciwie nie mowi. My z mezem tez rozmawiamy w dwoch jezykach i chcielibysmy zeby dziecko tez mowilo w dwoch jezykach,

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hello
Ja na wagę boję się wchodzić 😉 Na razie 5kg do przodu. Do 5 miesiąca nie wiele jadłam, a teraz wpierdzielam jak oszalała. Nareszcie kupiłam sobie koszulę nocną. Nie wiem jak wam ale dla mnie te wszystkie koszulki ciążowe są całkowicie aseksualne. I jak tu czuć się kobietą w koszuli do kolan i z dziurami na piersi.

• Mamusia
chloe napisał(a):
ja tez dzis zakupilam lovelle w pomocji z plynem do plukania 🙂
niedlugo wielkie pranie 😁

oj bierzcie sie bierzcie... szczegolnie te dziewczyny co podostawały mase ciuszkow i maja np. po 30 pajacy kaftanikow czy spiochow... bo ja juz 4 dzien prasuje... tak po godzince by sie nie przemeczac a kregoslup boli jak sie stoi przy zelazku.... do tego ten skwar za oknem i w domu... masakra...

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Hello
Ja na wagę boję się wchodzić 😉 Na razie 5kg do przodu. Do 5 miesiąca nie wiele jadłam, a teraz wpierdzielam jak oszalała. Nareszcie kupiłam sobie koszulę nocną. Nie wiem jak wam ale dla mnie te wszystkie koszulki ciążowe są całkowicie aseksualne. I jak tu czuć się kobietą w koszuli do kolan i z dziurami na piersi.

Co do koszul to moj maz ma odmienne zdanie, bo lubi jak ubieram ta z dziurami na piersiach, mowi ze ma lepszy dostep 😉 hehe, tak ze same nieraz nie wiemy co facetowi moze sie spodobac 😁

• Mamusia
Ulka,,,,

Ze wzgledu na to, ze mam przepukline kregosłupa...i bóle stawu biodrowego...bylam u ortopedy...dał maść \'\'babcinej roboty\'\' i kazal plywac na plecach 2 x w tyg... plus poduszka C... oto niestety cały wachlarz usług dla cięzarnej... nie mozna zadnych masci typu Ketonal itp... 🤢

ps. nie mam mowy o pomalowanych paznokciach bo to one najpredzej sinieja w razie niedokrwistosci serca...!!! i musza lekarze miec na to oko...

• Mamusia
Hejka z wieczora 🙂

Sprzątanie i budowa bokiem już mi wychodzi 🤢 🤢 🤢
A Kajtek zamiast spać bo się cały dzień intensywnie ruszam to on mi daje tak popalić, że czasami aż mnie skóra boli 😮

A co do tych paznokci Ula to french'a możesz mieć jakby Ci to miało samopoczucie poprawić 😉

Buziale 😘

• Mamusia
WITAM WITAM,WIECZOROWĄ PORĄ 🙂 OJJJ WIDZĘ ŻE CO DO NASZEGO "PRZYBIERANIA TO ŚREDNIO PO 5 KILO MAMY ŁEB W ŁEB" 🙂 CZYLI NIE JEST Z NAMI AZ TAK ŹLE 🙂 JA TAK PRZEWIDUJE NA CHWILE OBECNA ŻE PEWIE DOBIJE DO 14 KG :/ NO ALE CÓŻ MOGĘ BYĆ "WIELGACHNA KULKĄ MOCY" WAŻNE TYLKO ŻEBY DZIDZIUŚ BYŁ ZDROWIUTKI I ZDROWO SIĘ ROZWIJAŁ .TAK WOGULE TO CORAZ CZĘŚCIEJ MYŚLĘ O PORODZIE I O TYM "KIEDY" MNIE WEŹMIE-CZY MOŻE WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ...NIEWIEM CZEMU JUŻ TERAZ TAKIE COŚ MI DO GŁOWY PRZYCHODZI ,ALE TO SILNIEJSZE ODEMNIE 🙂 ŻYCZĘ WAM SPOKOJNEJ NOCKI-SPIJCIE DOBRZE :*

• Mamusia
candys ja pójdzie to nie zatrzymasz a kiedy wszystko w swoim czasie nie ma co sie martwic na zapas
bo będzie dobrze 🙂
ja tak sobie myslałam że termin mam na 30 to już wolałabym gdzieś pierwszego stycznia urodzić żeby maluch całego roku w plecy nie miał ale to już wszystko od niego zalezy 🙂
dobranoc brzuszki

• Mamusia
Witam, ja juz na nogach, bo dzis mam wizyte u poloznej na 9.00, ale bez USG 🙂
Ostatnio na USG polowkowym wyszlo, ze moj maly ma nieznacznego stopnia poszerzenie ukladow kielichowo-miedniczkowych obu nerek i sama jestem ciekawa co ona na to...
Mam nadzieje, ze nie bedzie zle 🥴
Milego dnia 😆

witam was moje piękne brzuszki!!!! Ulka przejdzie ci ten ból ale współczuje bardzo Ci!!!!
Co do mojej wagi to przytyłam z 5,5 kilo lub 6 kilo także źle nie jest!!!! Widzę że przeważnie tu dziewczyny po tyle przytyły!!! Dziś u mnie piękna pogoda się szykuje wczoraj fakt było bardzo duszno i uciążliwie ale nam na wieczór polało więc się oziębiło!!! Dziś już mój mąż wrócił do pracy po urlopie i sama siedzę hehe pozdrawiam

• Mamusia
dzień dobry.po wizycie.no i będzie druga dziewczynka.... moje przeczucia do dupy! 3 razy sprawdzała a siedziałam tam chyba z godzine w tym gabinecie.Julka była i mąż ale dla nich zadna rewelacja.Julka to nie wiedziała gdzie ma się patrzeć więc więcej jej nie wezmę.bez sensu. jestem zawiedziona i mnie to przeraża bo to przecież takie planowane i tak bardzo chciane dziecko a ja mam jakieś wymagania,że to nie chłopiec...podła matka... na szczęście z kruszynką wszystko w porządku 🙂 506 wagi,ok 22 cm i doktorowa powiedziała że ma długą kość udową więc może będzie wyższa niż mamusia...(1.60 w kapeluszu).no i tylko z kości udowej zgadza się wiekiem.czyli 24 tyg i 2 dni dzisiaj.powiedziała że chudziutka jeszcze jest (ale to po tacie-na szczęście).więc z całej reszty pomiarów jest 22 tydzień co wypada na 27 grudnia ale mam się nie patrzeć na to tylko na pierwsze usg.więc ok.
Rubi też bym chciała przetrzymać do stycznia 😮 ale mogą nam oczy wyjść jak się tak skupimy na trzymaniu 🤪

hej Asia widzisz mówiłam ci że dziewczynka ja mojej koleżance też przepowiedziałam jesteś po prostu stworzona do rodzenia dziewczynek cieszę się że z małą wszystko oki a jakie imię się szykuje

• Mamusia
miała być Ania ale zaczyna mi przechodzić.... teraz jeszcze trzeba się przestawić na mówienie o 'niej' a nie o nim... na razie się przestawiam a na imię czas jest.moja sąsiadka się zastanawiała - co ja zrobię z tymi ciuszkami po Ali (Ala ma tyle co moja Julka) więc poleciałam do niej o 21 jak wróciłam z wizyty i powiedziałam że już nie musi się zastanawiać...

• Mamusia
Hello, nareszcie wyspana. Dorianna moja też ma tak z nereczkami ale mieści się w normie, lekarz powiedział że 95% się normuje przed porodem. Ulka ja nie czułam dziecka przez 1,5 dnia, a potem jak zaczeło szaleć to spać nie mogłam.
Dziewczyny jakbyście były zainteresowane to w realach jest wyprzedaż ubranek dziecięcych( body z kr i dł. rekawkiem i koszulek) po 2,10zł i 1,90 zł.

• Mamusia
Witam Was Brzuszki po wakacjach 🙂 Wczoraj zjechaliśmy z tych Pienin, pogodę mieliśmy rewelacyjną i pewnie mi nie uwierzycie ale biegałam po szlakach jak sarenka 😁 NIc mnie nie bolało, nie męczyłam się bardziej niż reszta ekipy, nawet po najbardziej kamienistych i stromych szlakach dawałam radę mimo że mąż mnie próbował zniechęcać do "zdobywania szczytów". I niestety nie pozwolił na spływ Dunajcem a chciałam wypożyczyć taki kajako-ponton 😠
Niestety okazało się że do Pienińskiego Parku Nar. nie wolno wchodzić z psami więc się trzymaliśmy mniej uczęszczanych szlaków po stronie polskiej albo jeździliśmy na Słowację - oni nie mają tego głupiego zakazu. Byli z nami znajomi z 6miesięcznym dzieckiem i nosili je w chuście - powiem Wam że naprawdę fajna sprawa.
Wczoraj wieczorem jakimś cudem udało mi się przeczytać co napisałyście przez ten tydzień więc jestem na bieżąco 😮 Pozdrawiam i lecę się wymoczyć w wannie - nie ma to jak własna łazienka 🙂