Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Hehe aaagaaa to go wzielo po tej glukozie na szalenstwa, a moj maly po glukozie przeciwnie, jakby spokojniejszy byl, chyba cukier mu nie sluzy 😁

A ja juz po kolacyjce i po myciu, wiec nic mi nie zostalo jak wskoczyc do wyrka 😁

Dobranoc ciezaroweczki 🙂

no naprawdę kopie i wierci się od samego rana 🙂 🙂 🙂 tak się dzisiaj zaczęłam zastanawiać, że będzie mi brakowało tych kopniaków od środka, kiedy mały będzie już z nami na świecie ... to jest cudne uczucie czuć go w sobie i wiedzieć, że jest mu tam dobrze

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry brzuchatki
jak zwykle masa stron do nadrobienia 🙂
ja dzisiaj czekam na moją przesyłkę oprócz tego wizyta u lekarza zobaczymy co słychać u dzidzi
a wczoraj byłam z dzieciakami i męzem w cyrku także było wesoło idę małego do przedszkola przygotować

• Mamusia
Witaj Rubi, powodzenia na wizycie dzis 🙂
No i dzien dobry pozostalym Brzuszkom!
Niedowiary, ze ja juz nie spie 🤪 ale malzon wychodzil dziso siodmej, to u ja sie obudzilam i mi sie prysznica zachcialo. Zobaczymy czy w polowie dnia nie padne. 🙃
No juz wstawac spiochy!!! 😉

• Mamusia
Dzień dobry ! Brygado ciężarówek!
Wczoraj Was podglądam jak pisałyście aż w końcu z nic nie napisałam, bo mi M wyłączył komputer i do łózka kazał wleźć bo miałam dzień dość intensywny 😆 Na tyle, że spałam bez przebudzenia do 7.30 😆
Byłam wczoraj na zakupach i na reszcie kupiłam coś dla siebie - kosmetyki i 2 bluzki 😆 a co odchamiłam się przynajmniej ! Ogólnie nic mi się nie podobało i trochę marudziłam przy przymierzaniu, same wiecie jak wyglądam więc co tutaj dużo gadać piłeczka 🤪
Dzisiaj kończymy urządzać łazienkę i mam nadzieję, że uda nam się kupić półeczki i kosz na pranie - takie tam duperelki na których szukanie wiecznie nie ma czasu więc dzisiaj z M zaplanowaliśmy, że poszukamy - wreszcie !
Pozytywem wczorajszych zakupów jest to, że udało mi się kupić Adasiowi kilka fajnych oryginalnych rzeczy w lumpku 🙂 a w następnym tygodniu babcie wyskakują z pieniążków na małego i poszaleję więcej ! Obiecały mi obie ostatnio jak zebrały się na kawie 😉
Słoneczko - mnie czeka zjazd w ten i następny weekend już przeżywam ta jazdę mentalnie i nie wiem co to będzie !
Dorianna - piękne to łóżko ! Mały będzie miała niespodziankę jak się patrzy !

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
O tu juz menu obiadowe, a ja poki co mam prawie pusta lodowke 🤔 Na zakupy musze tez isc.

a ja z mamą mamy lodówkę pełną jedzenia, które musimy zjeść przed powrotem taty jutro 😉 bo nakrzyczy na nas, że nic nie jadłyśmy jak go nie było 😜

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki. Ja dziś wyjątkowo wyspana tylko raz się obudziłam. Mała właśnie rozciąga się w brzuszku i czeka na śniadanko 🙂 W weekend byłam na oddziale położniczym u mojej koleżanki. Jak zobaczyłam taką malutką niunię zaraz po porodzie to się rozbeczałam ze wzruszenia. Ostatnio mam jakieś lęki że jak się urodzi to np ją upuszczę czy coś:/

• Mamusia
Hejka ...

Po jednodniowej nieobecności melduje się "zblokowana" wiewióra ... 🤢
Od wczorajszego popołudnia jestem wyłączona ze wszystkiego 🤢
Leżę i ledwo co rękoma ruszam 😠
Pomagałam wczoraj mamie stół szykować na jej imieniny aż tu nagle coś mi łopatkę przyblokowało ... ból z sekundy na sekundę stawał się silniejszy i z łopatki zaczął promieniować na całe plecy, szyję i głowę 🤢
Jak sparaliżowana wylądowałam w ciuchach w łóżku, myślę, że z tego bólu co chwilę skurcze miałam, Kajtek też sobie miejsca nie mógł znaleźć...czarna rozpacz 🥴
Do tej pory dziękuję temu na górze, że Ola już jest na tyle samodzielna, że wieczorem wszystko koło siebie zrobiła i jeszcze na koniec mnie przykryła (jeśli można to nazwać spaniem to spałam w ciuchach bo nie mogłam się ruszyć)...Kochana była 🙂
Nie pospałam zbyt długo tej nocy bo ból co chwilę mnie budził, a jak zaczynało mocniej boleć to i Kajtuś się wiercił 😞
Wstałam dzisiaj z "zablokowaną" szyją i prawym ramieniem 😞
Jadę na 11:00 do lekarza może powie mi czym to smarować i w ogóle co to może być 🤨
Cholera ma się to "szczęście" 😠 😠 😠

Miłego dzionka dziewczyny 🙂

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 😘
Leżę, leżę ale znalezienie sobie pozycji graniczy z cudem 🤨
Byle do 11:00... Gorzej tylko jak mi powie, że w ciąży nic mi nie przepisze tylko musi samo przejść 🤢
Masakra...już nawet Ola pierwsze co z rana się zapytała to czy mnie jeszcze boli 🤨 ???
Moje spojrzenie musiało być bardzo wymowne bo od razu stwierdziła, że nie muszę po nią do szkoły przyjeżdżać i że sama przyjdzie 🤔
No skarb nie dziecko 😆

• Mamusia
cześć brzuszki
o matko Marzenka a Ty znowu biedna cierpisz 😞
kurcze tak czekałyśmy wszystkie aż te pierwsze 3 miesiące miną a z nimi nieprzyjemne dolegliwości a wychodzi na to teraz wcale nie jest lepiej 😞 echhh byle do grudnia
trzymkaj sie tam i daj znac co lekarz powie 😘

• Mamusia
dzień dobry 🙂 Marzenka jak zwykle poturbowana przez los 😞 chwilę nic się nie działo a tu bach. współczuję i powiem Ci szczerze ,wątpię aby coś dał.karze smarować maścią rozgrzewającą i tyle.chyba że dysk Ci wyskoczył to może są jakieś leki które można w czasie ciąży przyjmować.... apap sobie łyknij 🙂 nie za wiele nam można...teraz przymusowy urlop i tydzień solidnego odpoczynku dla Rudej naszej 😉 a ja jadę mamę podrzucić na autobus i z Julką na plac zabaw.wpadnę później

• Mamusia
Hej,

Ja tez sie juz meldule z pracy, poki mam chwilke czasu miedzy spotkaniami i conf callami 🙂 Jak patrze na zegarek to wstapalm o 7:00 zeby na 9:00 dojechac do roboty a juz jest 11:27, a ja po jednym conf callu, dwoch spotkaniach i tonie maili wyslanych i odebranych 🙂 Oki lece jeszcze na kolejne spotkanie. Buziaki. NowaM daj znac jak tam z Twoja lopatka...

• Mamusia
novaM napisał(a):
Dzięki dziewczyny 😘
Leżę, leżę ale znalezienie sobie pozycji graniczy z cudem 🤨
Byle do 11:00... Gorzej tylko jak mi powie, że w ciąży nic mi nie przepisze tylko musi samo przejść 🤢
Masakra...już nawet Ola pierwsze co z rana się zapytała to czy mnie jeszcze boli 🤨 ???
Moje spojrzenie musiało być bardzo wymowne bo od razu stwierdziła, że nie muszę po nią do szkoły przyjeżdżać i że sama przyjdzie 🤔
No skarb nie dziecko 😆

Jak Ci nic nie przepisza to ja mam mixture naturalna do zrobienia w aptece, dostalam na boloce plecy i biodra od mojego ortopedy - babcinny przepis, dozwolony w ciązy!!!!