Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aaagaaa super, że Maciusia nóżka w porządalu do siebie dochodzi 🙂
A co do męża to tak jak w ciąży Wasi faceci chodzili razem z Wami i humory mieli tak teraz też mogą baby blues'a odczuwać na swój sposób...a telefonów może i dobrze, że nie odbiera bo być może chce nerwy uspokoić i Tobie radzę zrobić to samo...nerwy to zły doradca przecież...a męża jak sama pisałaś masz kochanego...będzie dobrze 😘

Beatko nie życzę nikomu nocki z dupy... ja to już w pełnej dupie czasowej jestem jakby Cię to pocieszyło 😉 Sama nie jesteś głowa do góry 😘 Damy radę 😘

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nova a ja z wami;/ a teraz Kuba wlasnie usnal i tak pewno bedzie spal i spal a w nocy impreza;/ wracam z kapaniem na 20 bo to bez sensu jak on juz wrocil do starych nawykow i do 2 koncertuje;/ wiec niech sobie spiewa od 20 a nie od 22 a tak to chociaz ja sie po nocachkapsc nie bede i meza budzic bo on na 5 wstaje do pracy a biedny dzis do 2 ze mna siedzial z malym;/

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
my już z nowym gipsem, pan doktor powiedział, że pięknie się stópka prostuje 🙂 bardzo mnie to ucieszyło 🙂

ale też jestem masakrycznie wkurzona... bo pokłóciłam się z moim mężem. i kazałam mu się wynosić z domu. ubrał się i wyszedł. i nie odbiera telefonów

Witam w klubie Aga!!!! Zaluje, ze w ogole chcialam go odwiedzic w szpitalu- niech tam siedzi i sie kolegami zadowala, mam go gleboko gdzies.
W dodatku pielegniarki wielkie oczy zrobily ze ja z dzieckiem, bo oczywiscie ksaze nie pofatygowal sie aby zapytac czy z dzieckim mozna, woli sobie inne problemy wymyslac ... zjechany mam nastoj jak dawno nie mialam. 🤨

• Mamusia
Pocieszajace jest to, ze Yasmine zdrowa 🙂
Wazy juz 4470g 😆
A co do dlugosci to stwierdzil, ze ktos zle wpisal po naordzinach 34, bo powinno byc 54 cm. Teraz ma 55 cm.
Na oczko cos przepisal. Musze robic Malej masaz stopek od zewnatrz.
A poza tym zadowolony z serca i z utrzymywania glowki. 🙂

Ale generalnie wybralam sobie jakiegos dziadka na pediatre 🙃 A co gorsze jakies taki niehieniczny jest 😮 zadnego kitla, tylko sweterek... i w ogole te przyrzady do badania jakies wiekowe chyba 😜
No i dzidek z lekka sepleni, do tego Yasmine placze wiec ledwo co go zrozumialam. 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Pocieszajace jest to, ze Yasmine zdrowa 🙂
Wazy juz 4470g 😆
A co do dlugosci to stwierdzil, ze ktos zle wpisal po naordzinach 34, bo powinno byc 54 cm. Teraz ma 55 cm.
Na oczko cos przepisal. Musze robic Malej masaz stopek od zewnatrz.
A poza tym zadowolony z serca i z utrzymywania glowki. 🙂

Ale generalnie wybralam sobie jakiegos dziadka na pediatre 🙃 A co gorsze jakies taki niehieniczny jest 😮 zadnego kitla, tylko sweterek... i w ogole te przyrzady do badania jakies wiekowe chyba 😜
No i dzidek z lekka sepleni, do tego Yasmine placze wiec ledwo co go zrozumialam. 😁

To widze ze zrosnie jak na drozdzach byle tak dalej 🙂
Pediarta malego tez jest starszy mam nadzieje ze tez doswiadczony i tez nosi sweterek. Z tego co wiem to ubiera kilt tylko do dzieci chorych 😉

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
To widze ze zrosnie jak na drozdzach byle tak dalej 🙂
Pediarta malego tez jest starszy mam nadzieje ze tez doswiadczony i tez nosi sweterek. Z tego co wiem to ubiera kilt tylko do dzieci chorych 😉

Basienka to sie dobralysmy z tym pediatra 😁
Tez licze, ze nasz "dziadzius" wukarze sie doswiadczeniem. Poza tym sympatyczny czlowiek, wiec nie mam zamiary szukac innego.

• Mamusia
Dziewczyny, ale mamy jazdy z naszymi dzieciaczkami, jak w nocy nie chca spac, to kolki, to jeszcze inne dolegliwosci, oczywiscie to nie ich wina... Jak bylysmy jeszcze w ciazy to chcialysmy zeby one juz byly z nami, a teraz pewnie choc na jedna nocke chcialybysmy zeby tam wrocily i tylko nas zamartwialy tym ze slabo kopia hehe 🙂 ale tak sie nie da... 😁 Na szczescie z milosci jestesmy w stanie im wszystko wybaczyc 🙃

• Mamusia
Jeszcze niedawno gratulowałysmy sobie udanych wizyt u gina a teraz...coq - gratuluje udanej wizyty u pediatry 😁
aaagaaa widze że Ty troche zlosnica jesteś skoro kazałaś się mężowi z domu wynosić 😜 Ale przejdzie Wam i się pogodzicie raz dwa
Udalo mi się wreszcie umówić małą do ortopedy - na 23go, chyba ostatnia bedę bioderka sprawdzala..

• Mamusia
wanilia no jestem złośnica, ale on chwilami to jak małe dziecko się zachowuje... najważniejszy komputer i telewizor. gra w jakieś gierki na komputerze i nie powie do mnie "może ja posiedzę a Ty sobie odpocznij". ok, wstaje w nocy jak trzeba mu mleka zrobić, czasem się zajmie małym, ale częściej to jak ja go karmię to wtedy do niego przyjdzie i zacznie go całować, a Maćka to strasznie drażni, albo jak śpi to go zacznie całować i często się wtedy budzi. nie mówię, że nie zajmuje się w ogóle dzieckiem, ale traktuje go jak lalkę... chwilę się pobawić i odłożyć... aaa, i jeszcze się pozachwycać...

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
wanilia no jestem złośnica, ale on chwilami to jak małe dziecko się zachowuje... najważniejszy komputer i telewizor. gra w jakieś gierki na komputerze i nie powie do mnie "może ja posiedzę a Ty sobie odpocznij". ok, wstaje w nocy jak trzeba mu mleka zrobić, czasem się zajmie małym, ale częściej to jak ja go karmię to wtedy do niego przyjdzie i zacznie go całować, a Maćka to strasznie drażni, albo jak śpi to go zacznie całować i często się wtedy budzi. nie mówię, że nie zajmuje się w ogóle dzieckiem, ale traktuje go jak lalkę... chwilę się pobawić i odłożyć... aaa, i jeszcze się pozachwycać...

🥴 🥴 nie dziwie sie ze mu wygarnełaś, czas dorosnąć. ale uszy do góry - będzie dobrze 😘

hej kochane ja trochę zmartwiona po usg główki wiadomo jestem dobrej myśli że wszystko oki będzie mały ma rozwój mózgowy i czaszkowy oki tylko jakieś przestrzenie między czaszkowe czy jakieś dokładnie nie wiem bo odczytać nie umiem ma powiększone i pytała czy jest podawana witamina D i ja podaję ale
K plus D wiadomo że czasem wyleci małemu trochę bo wszystkiego nie połknie czym wy podajecie te witaminy i gdzie je kierujecie bo ja pod języczek z tej kapsułki wyciskam ZA 2 mies kazała do kontroli

• Mamusia
holi32 napisał(a):
hej kochane ja trochę zmartwiona po usg główki wiadomo jestem dobrej myśli że wszystko oki będzie mały ma rozwój mózgowy i czaszkowy oki tylko jakieś przestrzenie między czaszkowe czy jakieś dokładnie nie wiem bo odczytać nie umiem ma powiększone i pytała czy jest podawana witamina D i ja podaję ale
K plus D wiadomo że czasem wyleci małemu trochę bo wszystkiego nie połknie czym wy podajecie te witaminy i gdzie je kierujecie bo ja pod języczek z tej kapsułki wyciskam ZA 2 mies kazała do kontroli

ja na jezyczek podaje tez k i d razem. a czasami troszke wyleci

• Mamusia
kilka spraw:-)
1. z ulotki sab simplex: podawać 15 kropli co 4-6 godz. bez znaczenia, przed czy po jedzeniu.
2. my juz po chrzcinach wczorajszych. mala nie spała w kosciele, ale o dziwo wogole nie plakała, nawet przy polewaniu główki:-) wiec mamusia dumna była z córci 🙂
3. A po chrzcinach masakra - budze sie rano, a kalina ma taki masakryczny katar, cały nos zapchany, kaszle i mega charczy , jakby jakas flegma w gardle jej zalegala. wiec jutro na osrodek zdrowia do lekarza 😞 na szczescie nie ma goraczki, ale wczwartek miala miec szczepienie - wiec nie wiem czy dojdzie do skutku. nie wspomne, ze w piatek byl lekarz w u mnie w domu, skasowal 100zł za 10 min i stwierdził, że Kalina zdrowa....serce mi sie kraje, jak widze, ze nie moze swobodnie oddychac i ma ten cholerny kaszelek
4. Agami co z Kuba? bo pisalas tez ze byl chory? byl lekarz?
5. Moja mała zawsze robila kupke co pampers, albbo co drugi. A od dwoch dni tylko jedna kupa dziennie, w dodatku bardziej smierdzca i gestsza. czu tak ma byc?

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
aaa, a ja dzisiaj miałam dobrą nockę. mały spał bez przerwy od 23.30 do 5.50 😁

kalina spałą od 24 do 8 rano, ale za to w dzień nie spała od 8 rano do północy....czyli 16 godz bez snu..ja nie wiem jak ona to robi, to ja juz bylam padnieta

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Jeszcze niedawno gratulowałysmy sobie udanych wizyt u gina a teraz...coq - gratuluje udanej wizyty u pediatry 😁
aaagaaa widze że Ty troche zlosnica jesteś skoro kazałaś się mężowi z domu wynosić 😜 Ale przejdzie Wam i się pogodzicie raz dwa
Udalo mi się wreszcie umówić małą do ortopedy - na 23go, chyba ostatnia bedę bioderka sprawdzala..

hehe nie jestes ostatnia z tym USG bioderek, bo ja jeszcze nie bylam, mam skierowanie, ale nie mam kiedy sie z nim wybrac... a no i nie dzwonilam jeszcze zeby go zarejestrowac 😉

• Mamusia
dorianna napisał(a):
wanilia napisał(a):

hehe nie jestes ostatnia z tym USG bioderek, bo ja jeszcze nie bylam, mam skierowanie, ale nie mam kiedy sie z nim wybrac... a no i nie dzwonilam jeszcze zeby go zarejestrowac 😉

my też się jeszcze nie umówiliśmy ☺️