Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ania- trzymamy kciuki.... bardzo bardzo mocno... i wierzymy ze super pojdzie i z malutka tez bedzie ok..... aaagaaa gratuluje wyczynu mnie czeka to w czwartek hehehe.... nova po co ci kurtka;D zaszyj sie w domku ... a tak serio moja mina dzis rano po wyjsciu na mroz bezcenna.... blondynka zapomniala przypiac kaptur... uszy myslalam ze mi odpadna;p

• Mamusia
ania- napisał(a):
cze dziewczyny ja po wizyciee prof zadecydowal na jutro rano cc powiedzial ze mam dzisiaj malo jesc bo przy takich skurczach i rozwarciu moga pojc mi wody w kazdej chwili , jestem zmeczona w nocy malo spalam , jakos musze dac rade wiez trzymajcie zamnie kciuki a przedewszystkim za mala wybralismy imie Giorgia

bede sie starala dawac znac ( mala na 100 orocent pojdzie na neonatologie qiec dopiero pojutrze ja zobacze dluzej )

Trzymam kciuki za was oby wszystko poszlo dobrze 🙂

• Mamusia
ania- napisał(a):
cze dziewczyny ja po wizyciee prof zadecydowal na jutro rano cc powiedzial ze mam dzisiaj malo jesc bo przy takich skurczach i rozwarciu moga pojc mi wody w kazdej chwili , jestem zmeczona w nocy malo spalam , jakos musze dac rade wiez trzymajcie zamnie kciuki a przedewszystkim za mala wybralismy imie Giorgia

bede sie starala dawac znac ( mala na 100 orocent pojdzie na neonatologie qiec dopiero pojutrze ja zobacze dluzej )

3mamy kciuki kochana!!!!

• Mamusia
Agami napisał(a):
ania- trzymamy kciuki.... bardzo bardzo mocno... i wierzymy ze super pojdzie i z malutka tez bedzie ok..... aaagaaa gratuluje wyczynu mnie czeka to w czwartek hehehe.... nova po co ci kurtka;D zaszyj sie w domku ... a tak serio moja mina dzis rano po wyjsciu na mroz bezcenna.... blondynka zapomniala przypiac kaptur... uszy myslalam ze mi odpadna;p

Goofia 😜
Kurtka dla Olki mojej suchej 😜
Co by nie przymarzła gdzieś do zaspy w drodze do szkoły 😁

A ja przy żadnej kurtce kaptura nie mam i zazwyczaj szalik sobie na łeb zarzucam jak stara baba albo dłońmi uszy przykrywam 😉
Bo czapka to dla mnie zło wcielone 😉

• Mamusia
Agami napisał(a):
aaa bylam oczywiscie w lumpku dzis hehehe stwierdzialm ze pojde zobaczy czy cos dla malego u nas sie da tez kupic i kupilam ;D czerwony pajac welurkowy i czapke od kompletu ... ze swietym mikolajem i napiszem moje pierwsze swieta;D

Ja chyba jutro atak przeprowadzę bo jak pakowałam torbę Kajtka do szpitala to stwierdziłam, że tak naprawdę mam wielkie "G" 😮
No i trzeba uzupełnić to i owo 😉
Aaa i pan tata dzwonił dzisiaj i raczył mnie poinformować, że łóżeczko będzie u mnie jak tylko znajdzie kuriera co by taką przesyłkę dużą z jego rodzinnego domu zabrał...no i w zależności ile kurier zaśpiewa...echhh...powiedziałam, że czekam do początku grudnia i bez zbędnych wyjaśnień 😜
No i mówił,że ma dla małego trochę szmatek i na szczęście posłuchał mnie jak mu kiedyś mówiłam żeby większe kupował bo przecież noworodka w dresy "piłkarskie" ubierać nie będę 😜

• Mamusia
aaa, zapomniałam Wam wczoraj napisać, że pokłóciłam się ze swoim M. wczoraj o 20. i już od tej pory nie rozmawialiśmy. a oczywiście o jakieś głupstwo poszło, nawet nie pamiętam o co, wiem że nie moja wina. i zawsze ja się pierwsza odzywałam a teraz się nie odezwę. więc puścił mi dzisiaj rano sygnała jak wyjeżdżał do pracy (zawsze tak robi), ja mu piszę smsa jak wstanę - nie napisałam 😉. i potem on mi puszcza sygnała jak ma przerwę o 9 i o 13 i na zakończenie pracy. i wyobraźcie sobie że nie było sygnała o 9... w każdym bądź razie przyjmuję to ze śmiechem i czekam kiedy się złamie. bo na zakończenie rozmowy powiedział mi "to daj mi znać jak już urodzisz, nie musisz dawać znać jak będziesz jechała do szpitala. bo i tak do końca listopada nie mogę się stąd ruszyć|... wkurzył mnie tym, świnia jedna 🤢 a rzeczywiście tak jest, może mieć cały grudzień wolny ale pod warunkiem że nawet jakbym rodziła w listopadzie to nie może przyjechać, musi pracować. no więc ja się do niego nie odezwę. a jak on coś będzie się odzywał to mu powiem, że jeszcze nie urodziłam 😜 aaa, i powiem Wam, że w sumie to wcale nie jestem zła, śmieszy mnie to wszystko, bo teraz obydwoje będziemy zawzięci 😜 😜 😜

• Mamusia
ania- ja już od jakiegoś czasu za Was kciuki trzymam więc jutro tylko docisnę! 🙂
pammat rzeczywiście wolałabym usłyszeć od lekarza coś w stylu : mam nadzieję że ma Pani przy sobie torbę do szpitala? To proszę nie wracać do domu tylko od razu na porodowkę 😁 Ale spoko, najważniejsze że córcia ma się dobrze, ja będę ćwiczyć cierpliwość która nigdy nie była moją mocną stroną 🤔 Cieszę się też że chociaż duża jest to nie aż taki gigant bo się bałam że będzie cc.
Teraz czekamy na wieści odaaagi i gugi 🙂 Chyba że któraś jeszcze ma wizytę a ja zapomniałam?
Co do kurtek - ja dostałam ciepłą puchową od szwagierki ale wyglądam w niej jak Buka z Muminków - masakra....Póki co będę się starała przeżyć w odpiętej własnej, ubrana na cebulkę

• Mamusia
Aga Twoja akcja mi o czymś przypomniała 🤪 🤪 🤪

Hita Wam sprzedam 🤪 🤪 🤪
Pytanie pana taty dzisiaj : " a gdzie będę spał jak do Was przyjadę???? bo tak mi brakuje wtulania w twoje miłe małe ciałko..."
Moja mina z serii bezcennych i odpowiedź :" w sumie to jak już będzie łóżeczko to trochę miejsca jeszcze na materac w moim pokoju zostanie" 🤪
Uśmiałam się jak dziecko normalnie 😁
No ale i tak myślę, że zmięknę prędzej czy później...cholera stara się robię chyba i sentymentalna...no ale...zobaczymy jak przyjedzie 😎

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Dzisiaj zaszaleje 😉
Jakis czas chodzila za mna ochota na kopiec kreta, no i sie doczekalam, bo wlasnie robie 😁
A na obiadek kopytka z maslem, bulka tarta i cukrem 🙂

Hihihi moja mama też właśnie kopytka zrobiła 🤪 Ale tym razem z sosikiem grzybowym z grzybkami 🙂
Ale ja nie jem dzisiaj bo Oli McDonalda obiecałam 😎
A ciacho mam w lodówce z wczoraj - sernik na zimno 🙂

• Mamusia
Ania Trzymamay bardzo mocno za Was kciuki 🙂
Ulka nie przejmuj sie tym "nie tyciem" Ja do tej pory w ciagu trzech tygodni tylam jakies 2 kg. ostatnie tylko 200 g i wszystko jest ok z malym 🙂
WaniliaGratulacje "udanej" wizyty.
Katja bedziesz w srode na tej konferencji?

Czekam na kolejne wspaniale relacje z dzisiejszych wizyt 🙂

hej kochane!!! no fajne wieści widzisz WANILIA to nie jest tak źle zobaczysz jak już tak bardzo chcesz żeby mała była z Wami to będziesz do tyg ci daje!!!
Ania trzymam kciuki również dasz radę i będzie dobrze
Ja dziś słabo spałam sikanie co chwila jakieś bóle podbrzusza i najdziwniejsze mały mój się dziś zdecydowanie mniej rusza niż wczoraj wydaje mi się że szykuje się już powolutku do porodu zobaczymy jutro mam wizytę u lekarza