Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pammat napisał(a):
smakówa laski w takim bądź razie ja spadam na mój narożnik 😎 a o 16:55 oglądam sąd rodzinny bo kolega ma w dzisiejszym odcinku grać HAHAHAHAHA ale jaja 😎 🙃

O ja pierdziele 😁 😁 Nie no wroze mu kariere!!!! 😁

Marika ja mialam a toksoplazmoze badanie na poczatku ciazy - chyba oddalam wtedy z 10 probowek krwi 😮 Ale w koncu sie nie doczytalam czy mam 🤔 W kazdym razie nic powtarzac nie musze.
A ja nie wiem totalnie co na obiad, tzn. bardziej na kolacje dla malzona o polnocy 🤨
Teraz czekam kiedy wyjdzie, co w koncu szmata pojdzie w ruch.

Beatka trzymam za Was kciukasy, zeby sie unormowalo i cc przebiegla dobrze 😘

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to dobrze dam sobie spokój z tym toxo 🙂 gdzies mi sie obiło o uszy ze pod koniec ciąży sie robi ale może to nie o to chodziło ja robiłam dokładnie w styczniu przed ciaza toxo i pozniej kolo 10 tyg i tyle 😉

ja to ładnie opuszczona zostanę na końcówke grudnia ....... beatka pójdzie na cc, słoneczko tez pewnie też coś wcześniej sie wypakuje 🙂 i chloe też wyrywa się do przodu 😜 ale naprawdę nie ważne kiedy tylko oby szybko najmniej boleśnie i szczęśliwie się zakończyły te nasze ciąże 😎

coq a Ty uważaj z porządkami bo zamiast kolacji mąż na prodówkę bedzie pędził 🤪 no chyba że taki cel 🙂

a gdzie Nova ????

• Mamusia
Cześć brzuszki i mamusie !
Siedzę zapakowana jeszcze. Mogę na reszcie się dużo ruszać więc szaleję na zakupkach i w domu. Zaczęłam porządki, prezenty kupione i zapakowane od jutra wielkie sprzątanie, a dzisiaj wielkie pieczenie !
Zostałam jako ostatnia z moich znajomych ktróa jeszcze nie urodziła więc codziennie dzwonią i smskują, a ja czuje już presję

• Mamusia
Czesc Gosiu 🙂 Czyli tez chcesz Adasia pchnac juz do wyjscia.
A wiecie, z emnie jeszcze NIKT nie zapytal czy urodzilam 😮 Wszyscy pytaja tylko jak sie czuje, albo ze poprostu czekaja na wiesci.
Skonczylam sprzatac kuchnie, bylo troche sklonow, przysiadow 😁, no podloga na kolanach umyta!!!
Teraz mini posilek bagietkowy i ruszam do boju w pokoju, bo w koncu sama zostalam.

• Mamusia
wstałam 😎 oglądam Sąd rodzinny zaraz po reklamie w takiej niebieskiej kurtce będzie mój ziomuś występował 😁 ale zwała
teraz czekam na mojego M i później na jakiś spacer wale z nim ale dzisiaj już tyle się nalatałam że mnie nogi bolą ale nie poddam się tak łatwo 😁 🙃

• Mamusia
novaM napisał(a):
Nova's back 😎 😎 😎
Słyszałam, że niektóre brzuchole tęskniły 😎 😎 😎
...zaraz przeczytam, które 😉
...pewnie te co najbardziej mnie nie lubią hahahaha 🙃

Czytaj, czytaj i zdawaj relacje z dzisiejszego dnia!!!! 🙂
A ja lece na moj codzienny shopping 🙃

• Mamusia
a ja dzisiaj dzień znowu aktywny 😁

mąż wiercił dziurę w kuchni na kratkę wentylacyjną, potem kleił tapetę pomiędzy szafkami a ja mu w tym pomagałam 🙂 potem doprowadzaliśmy kuchnię do porządku - we dwoje 😆 a potem poszliśmy na spacerek i do sklepu 🙂 niedawno wróciliśmy a teraz mężuś składa komodę dla Maćka 😁 dzisiaj kurier przywiózł 🙂

• Mamusia
Wieczorny pomiar ciśnienia 145/96. Dzwoniłam do położnej która będzie ze mną przy porodzie zapytac co robic i mam jutro jeszcze mierzyc a ona porozmawia z lekarzem w szpitalu i jutro wieczorem mi oddzwoni. Potwierdziła też że mój pobyt na oddziale ograniczyłby sie zapewne do pomiarów ciśnienia i 3dniowej obserwacji, nie ma mowy o wywoływaniu porodu czy cesarce, zwłaszcza że problemem jest tylko ciśnienie - białka w moczu nie ma i nie puchne.
novaM tęskniły nie tylko te co się pytały gdzie jestes - niektóre z nas cierpiały w milczeniu 😜

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):

mąż wiercił dziurę w kuchni na kratkę wentylacyjną, potem kleił tapetę pomiędzy szafkami a ja mu w tym pomagałam 🙂 potem doprowadzaliśmy kuchnię do porządku - we dwoje 😆 a potem poszliśmy na spacerek i do sklepu 🙂 niedawno wróciliśmy a teraz mężuś składa komodę dla Maćka 😁 dzisiaj kurier przywiózł 🙂

Aga kurcze Wy wszystko razem, no Papuzki Nierozlaczki 😉 Ja to nawet komode sama skrecalam 🤔

• Mamusia
Łoooooo matko skończyłam czytać...a w międzyczasie dowiedziałam się, że koleżanka ze Szczecina, która miała termin na 7 grudnia ma już swoją małą córcię na rękach 🙂

Przyznaję, że czytałam ale co do zapamiętania to słabo będzie 😜
Wanilia...ja to dopiero cierpiałam dzisiaj...z tęsknoty za Wami 😘

Beatko 😘 ...Ty wiesz za co 😉

W skrócie...1-depresja, 2-kilkugodzinne zakupy,3- bóle brzucha, 4-kilka przytachanych paczek, 5-wizyta & USG...yyyyy i najważniejsze - straciłam wątek 😜

Rozwinięcie temat nr 4 -
ŁÓŻECZKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wanienka ta z przewijakiem i półkami
kocyk
pościel
pieluszki
gatki siatkowe
i takie tam pierdołki 🤪

temat nr 5 -
-ciąża donoszona
-rozwarcie 1,5 cm
-główka baaaaardzo nisko ( pytanie mojeo gin. - "jejjj jak pani z nim tak między nogami jeszcze chodzi 😉" heheh 🙂
-jutro KTG w szpitalu pierwsze i przy okazji ma mnie oprowadzić po "salonach"
-wg pomiarów jego aparatu to waży jakieś 3000 - 3300 więc moje modlitwy żeby był mniejszy od Oli mogą zostać spełnione 😎
-zalecenia : sex...i tu mój nerw osiągnął punkt krytyczny 😠 no ale zęby zacisnęłam 🤢 , ogólna aktywność ruchowa w dużej ilości 😉

Tak więc zabieram się dzisiaj za składanie łóżeczka 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ja tez juz spowrotem 🙂
KTG ok, jakis drobny skurcz, a tak ogolnie spokoj 🙂

Fajnie nova ze jestes, bo juz sie martwilysmy o ciebie, ale widze ze dzien mialas zroznicowany.
Najwazniejsze, ze lozeczko masz i inne paczki 😆
No z tym seksem to cie pewnie dobil, ale skoad on mogl wiedziec. No chyba ze sam byl chetny ci pomoc 😜 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Aga kurcze Wy wszystko razem, no Papuzki Nierozlaczki 😉 Ja to nawet komode sama skrecalam 🤔

no żebyś wiedziała, że wszystko razem 😁 a właśnie zrobiłam swojemu kolacyjkę 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Wieczorny pomiar ciśnienia 145/96. Dzwoniłam do położnej która będzie ze mną przy porodzie zapytac co robic i mam jutro jeszcze mierzyc a ona porozmawia z lekarzem w szpitalu i jutro wieczorem mi oddzwoni. Potwierdziła też że mój pobyt na oddziale ograniczyłby sie zapewne do pomiarów ciśnienia i 3dniowej obserwacji, nie ma mowy o wywoływaniu porodu czy cesarce, zwłaszcza że problemem jest tylko ciśnienie - białka w moczu nie ma i nie puchne.
novaM tęskniły nie tylko te co się pytały gdzie jestes - niektóre z nas cierpiały w milczeniu 😜

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂