Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
chloe napisał(a):
a ja jestem wsciekla i zalamana w jednym!!!
mielismy fajne plany, jechac nad jezioro z psami, grill, woda, sloneczko (ja oczywiscie w cieniu)... ale nie! musialo sie zepsuc i po porannym seksie mam plamienia ktore nie chca ustac (pomaranczowy sluz leci caly czas) i sie boje isc na slonce...!!!
w sumie moglam sie spodziewac bo po kazdym seksie mialam rozowy sluz, ale jakos jak to bylo na wieczor to rano juz niebylo sladu, a teraz caly dzien pewnie przeleze!!
nie ma to jak sobie zmarnowac niedziele.... 😞 😞 😞

BIEDNA CHLOE 😞
JA JESZCZE SIE NIE ODWAŻYŁAM NA IGRASZKI Z MĘŻEM-JUZ 4 MIESIĄCE POSZCZĘ.W SUMIE LEKARZ JUZ POZWOLIŁ ALE NIEWIEM JAKOS TAK SIE BOJĘ.
MAM NADZIEJE ŻE MINIE CI TO I NIE BĘDZIESZ SIĘ WIĘCEJ DENERWOWAĆ 🙂 POZDRAWIAM SERDECZNIE

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
garulacje aga...z okazji egzaminow...jejku prawie zapomnialam jak to było 🙂
az od pewnego czasu chodzi mi poglowie jakis drugi fakultet... chyba brak mi egzaminacyjnej adrenaliny 🤪

My wczoraj z mężem poszlismy do romantycznej, włoskiej knajpki nad samym morzem...zjadlam pycha pizze 4 sery...(wciagnelam cała bo była na cieniutkim, chrupiacym cieście)...wieczór udany ale po powrocie oddałam cały posiłek 😞 kiedy to sie skończy???????????? no kiedy pytam 😞
miłej, spoconej niedzieli guga zyczy 😘

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
DZIEWCZYNY POTRZEBUJE WASZEJ RADY.
OTÓRZ DOPADŁA MNIE ANGINA 😞 OD WCZORAJ BOLI MNIE PRAWY MIGDAŁ-I TROCHE GO "OBIELIŁO"-DO TEJ PORY WIEDZIAŁAM CO Z TYM ROBICALE TERAZ ZE WZGLĘDU ŻE JEST "DZIDZIA" TO NIEWIEM CO I JAK.MAM PROPOLIS SPRAY,HASCO SEPT,TABLETKI DO SSANIA TANTUM VERDE I SEPTOSAN. PŁUKAM GARDŁO ALE DALEJ BOLI I NIC NIE ULŻYŁO 😞 NIEEWIEM CO DO TYCH "PSIKADEŁ DO GARDŁA".PROSZE PORADZCIE CO ROBIC I CZYM SOBIE POMÓC.DODAM ZE NIE MAM GORĄCZKI,TYLKO BÓL MIGDAŁKA I BIAŁY NALOT I UCHO KŁUJE OD TEGO.
POZDRAWIAM I Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI 🙂

kochana, wiem tylko tyle, ze naturalnym antybiotykiem jest kurkuma zmieszana z miodem ..(łyżeczka kurkumy na łyżeczke miodu) .bralam to kiedys jak nie moglam brac zadnych innych medykamentów.... może to wyciszy angine?!

• Mamusia
CANDYNS idz jutro do lekarza i zapytaj mu się co masz robić ponieważ antybiotyki można jakieś brać ale tylko po konsultacji z nim i ostrożnie 🙂
aaagaaa gratulację za zdane egzaminy 🙂
My wczoraj kupiliśmy samochód Ford Focus combi już mamy gdzie wsadzić wózek jak będzie dzidzia bo mój ma auto sportowe a ja musiałam zostawić w rozliczeniu moją corse B i dopłacić bo facet ją chciał a po co nam 3 auta teraz mamy 2 i jeszcze ten jeden trzeba sprzedać :P ale jest TERAZ klima jest impreza 😁

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
chloe napisał(a):
a ja jestem wsciekla i zalamana w jednym!!!
mielismy fajne plany, jechac nad jezioro z psami, grill, woda, sloneczko (ja oczywiscie w cieniu)... ale nie! musialo sie zepsuc i po porannym seksie mam plamienia ktore nie chca ustac (pomaranczowy sluz leci caly czas) i sie boje isc na slonce...!!!
w sumie moglam sie spodziewac bo po kazdym seksie mialam rozowy sluz, ale jakos jak to bylo na wieczor to rano juz niebylo sladu, a teraz caly dzien pewnie przeleze!!
nie ma to jak sobie zmarnowac niedziele.... 😞 😞 😞

BIEDNA CHLOE 😞
JA JESZCZE SIE NIE ODWAŻYŁAM NA IGRASZKI Z MĘŻEM-JUZ 4 MIESIĄCE POSZCZĘ.W SUMIE LEKARZ JUZ POZWOLIŁ ALE NIEWIEM JAKOS TAK SIE BOJĘ.
MAM NADZIEJE ŻE MINIE CI TO I NIE BĘDZIESZ SIĘ WIĘCEJ DENERWOWAĆ 🙂 POZDRAWIAM SERDECZNIE

juz minelo plamienienio to co teraz? - zanosi sie na burze, no i masz babo placek... 🤢
ja tez mam nadzieje ze to minie!
Guga? jak dlugo takie plamienia po kochaniu beda? do konca juz?????
candyns - mnie moja gin pozwolila plukac gardlo woda z sola lub z woda utleniona. ale to byl 6tc, teraz moze juz wiecej. najlepij zadzwon i sie spytaj. moze sam przepisze ci bezpieczny antybiotyk,np amoksiklav.

ps. zrobil mi sie hemoroid!!!! co za dzien!!! 😮

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
DZIEWCZYNY POTRZEBUJE WASZEJ RADY.
OTÓRZ DOPADŁA MNIE ANGINA 😞 OD WCZORAJ BOLI MNIE PRAWY MIGDAŁ-I TROCHE GO "OBIELIŁO"-DO TEJ PORY WIEDZIAŁAM CO Z TYM ROBICALE TERAZ ZE WZGLĘDU ŻE JEST "DZIDZIA" TO NIEWIEM CO I JAK.MAM PROPOLIS SPRAY,HASCO SEPT,TABLETKI DO SSANIA TANTUM VERDE I SEPTOSAN. PŁUKAM GARDŁO ALE DALEJ BOLI I NIC NIE ULŻYŁO 😞 NIEEWIEM CO DO TYCH "PSIKADEŁ DO GARDŁA".PROSZE PORADZCIE CO ROBIC I CZYM SOBIE POMÓC.DODAM ZE NIE MAM GORĄCZKI,TYLKO BÓL MIGDAŁKA I BIAŁY NALOT I UCHO KŁUJE OD TEGO.
POZDRAWIAM I Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI 🙂

ja tez mysle ze najlepiej isc do lekarza znam sposoby domowe raczej masz baktaryjne zapalenie migdalow - wode utleniona 1 preocenowa wez ja rozrob z woda letnia 1 lyzka na pol szklanki wody super pomaga pediatra zapiasala mi to mojej coreczce jak niemogla wziasc antybiotyku w 2 dni jej pomoglo , pozniej wiem ze sie robi plukanki woda z sola kuchenna , wyciag z szalwi dziala przeciw bakteryjnie ale z doswiadczenia przynajmiej u nas pomogla najbardziej woda utleniona z woda ty pruboj wszytsko to naturalne i dzidzi niezaszkodzi ktores musi ci pomoc

trzymam kciuki i duzo zdrowka

witam Candyns ja pracuje w aptece mozesz tylko homeopatie i najlepiej sobie rób inhalacje z soli kuchennej pod przykryciem glowa i wdychaj z 19 minut to dobrze robi!!!! i czosnek mozna jesc tez zeby gardlo odkazil!!! hascoseptem mowia ze mozna psikac ale lepiej zapytaj lekarza wspolczuje ci

a tak w ogóle to piękny dzień był u mnie do 13 a potem zaczął padać deszcz!!! Lecz spędziłam fajne przedpołudnie u teściów pyszny obiadek składający się z 2 dań mega wypas!!!! no i posiedziałam poczytałam książkę!!! Teraz przyjechałam do domu i siedzę w łóżeczku i piszę z wami!!!!

• Mamusia
A ja spedzilam caly weekend na wsi i sie troche przypieklam, ramiona, dekolt, rece i kark, ale sie nie opalalam tylko tak sobie po dworzu chodzilam za synkiem i nawet sie nie spodziewalam ze mnie tak przypiecze, ze az mnie szczypie i mam zaczerwienione. No i teraz musz sie chowac przed sloncem 😁
Wiem, ze trzeba uwazac na sloneczko, ale przeciez to jest nieuniknione...

A bierzecie juz jakies witaminki, albo macie zamiar? Jak tak to jakie?
Bo ja od dzisiaj zaczelam brac Prenatal Clasic, bo jest dosc tani i ma dobry sklad, a przede wszystki wysoka dawke zelaza 😆

fajnie że spędziłaś dobrze weekend ja na słońcu też nie siedziałam a tylko przechodziłam i mam wysypkę na dekolcie tak mnie swędzi że hej a teraz już w domku jestem zaraz idę się myć

• Mamusia
hej hej ale sie rozpisałyście przez dwa dni 🙂

Candys najlepiej idź do lekarza jak Ci nie minie do jutra bo czasami gorzej mieć stan zapalny niż jakbyś miała coś wziąć. Lekarz najlepiej Ci powie co możesz a czego nie. W ciąży nie można nawet używac wszytskich ziół więc najlepiej wszytsko konsultować. Ja w poprzedniej ciąży miałam problemy z nerkami i musiałam barć antybiotyki (takie własnie które nie przechodza przez łożysko) ale wiadomo jak nie trezba to lepiej nie 🙂

Co do witamin ja jeszcze nie biorę nic. Na razie łykam cały czas folik. A no i żurawinę żeby znowu w tych nerkach nic się nie robiło:/

• Mamusia
dorianna - ja biore narazie femibion natal classic na przemian z natal 1 i z centrum materna. od 13 tyg cos trzeba bedzie chyba pomyslec zeby zmienic ale jeszcze nie wiem, moze na femibion natal 2 albo pregna plus... narazie to czekam, niech juz bedzie ten drugi trymestr!!! 😁

• Mamusia
Dzień dobry ! Mamusie !
Wstałam dzisiaj wcześniej, bo już o 13 jadę na wizytę 🙂 tak strasznie się niecierpliwię. Co do anginy to ostatnio jak byłam u ginekolog mówiła mi ( bo ja tez często choruje na gardło), ze jest dużo antybiotyków, które w razie stanów zapalnych można zażywać. Z tymi lekami ziołowymi hamowałabym się, bo rzeczywiście jest dużo które mogą zaszkodzić, a ni pomóc.
Wczoraj przeszły wszystkie burze i wybrałam się z mężem na długi spacer, tego mi było trzeba. Na razie nie mogę sobie znaleźć miejsca. Odezwę się po wizycie!
Miłego przedpołudnia !

• Mamusia
No tak natomiast jednak wezmę go jeszcze z dwa tygodnie bo chcę brać tygodniami z OM bo mi wychodzi wielkość dzidzi inaczej z OM a inaczej z usg wg usg jest do przodu ponad tydzień. Ale jak spojrzysz na skład tabletek witamin dla kobiet w ciąży to zobacz że tam tez jest kwas foliowy i po prostu dlatego się już osobno foliku nie bierze. Ja w pierwszej ciąży brałam feminatal ale teraz to chyba zmieniło nazwę.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ale się dziś wyspałam, po śniadanku jak mąż pojechał do pracy wróciłam do łóżeczka i wstałam przed chwilą dopiero 😜 . To korzyść z pobytu w szpitalu - zwolnienie 😁.
Co do witamin ja zaczęłam brać kwas foliowy 2 m-ce przed zajściem w ciąże i ciągnęłam prawie cały pierwszy trymestr. Teraz kupiłam fembion natal classic - 34zł za 60 witamin = 2m-ce. Cena dobra a skład nie odbiega od tych niby superwitamin co polecają lekarze (mi polecił pharmaton matruelle za 50 zł 30 witamin). Z kolei drugi lekarz, ten do którego chodzę prywatnie mówi żeby się nie dać zwariować z witaminami, zwłaszcza jeśli wyniki morfologi wychodzą dobrze. Dlatego zostanę przy fembionie, chyba nie ma sensu zostawiać majątku w aptece, jeszcze się pieniążki przydadzą na inne dzidziusiowe inwestycje 😮