Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Toja napisał:
jeśli chodzi o wróżenie płci dziecka z wyglądu mamusi to ja bardzo sceptycznie podchodzę do tego...
czasem się sprawdza, ale dużo się słyszy o wyjątkach, tak jak u Oli więc nie ma reguły...

My myślimy że będzie dziewczynka bo fiku miku było 7 dni przed owulacją, tak długo przetrwać mogą tylko 'żeńskie' plemniki... (a wiem kiedy owulacja bo od kilku lat regularnie mierzę temperaturę 😉 )

Ja też z wróżb sie śmieje ale z głupotki człowiek dla śmiechu robi. I tak co ma być to będzie 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć Bąble...

przyszłam do Was na kawkę 😉

Asiu dzięki za oklaska, odwzajemniam 🙂

po kawie pakowanie i wyjeżdżamy, najpierw do Oławy po rodziców a potem do Jelcza na pogrzeb, waham się, może zostanę u rodziców, albo w samochodzie...

Nie jestem przesądna, ale z drugiej strony, nie wiem jak zareaguję... Napewno do kaplicy nie wejdę, to już postanowione, ale zobaczę dzieci, rodzinę i mogę to bardzo przeżyć... Na razie jestem spokojna...

A potem myk na autostradę z Oławy aż do Krakowa... Pogoda nie ma być za ciekawa, a mamy zamiar grillować... Może się uda. U szwagra zawsze szum, ma trzech synów, będzie czym się zająć i myśli tak nie będą przychodzić do głowy...

• Mamusia
Czesc brzuszki.
Toju to chyba nie zabobowny. Mojego meza dziadek umarl miesiac temu, tez nie poszlam na pogrzeb. To chodzi glownie o emocje,abys tego za bardzo nie przezywala. Bedzie dobrze. Jak mas zpotrzebe idz, ale nie denerwuj sie. Nie chce tu przytaczac przykladu mojej kuzynki, ktora po 12 latach staraniac sie o dziecko, zaszla w ciaze,a le w tym okresie przezywala i widziala smierc swojego taty,mojego wujka, ktory umjieral na raka. Niestety poronila kilka dni po pogrzebie... To nie chodiz o zabobony,tylko o silne emocje. Trzymaj sie tam i badz ostrozna.

• Mamusia
Witam wrześniowe brzuszki kochane 🙂Asiu dziękuję za oklaska 😆 Aniu ja dopiero 1 raz od poczatku ciąży przejechałam się rowerem, bo mi się bardzo lodów chciało ☺️ a do sklepu mam troche daleko, ale nie zamierzam już tego powtarzać, bo wiem ze nie powinnam jeżdzić z malenstwem..Tojuś moja siostra cioteczna była na pogrzebie u mojej babci bedąc w 5 miesiacu ciaży, ale stała daleko nie podchodziła do trumny i urodziła zdrowego synka, myslę ze tak jak dziewczyny pisały tu chodzi głównie o emocje i o Twoje przeżycia zwiazane z pogrzebem, myśle ze jesli nawet zostaniesz w samochodzie i pomodlisz się za Kasię to będzie to dużo z Twojej strony, na prawde trzymam kciuki za Ciebie 🙂

• Mamusia
Ja również trzymam kciuki za pomyslne USG u każdej z was 😆 Załuje, ze ja jeszcze nie wiem kto mieszka pod moim serduszkiem 😞 ale mam nadzieje, ze już nie długo się przekonam 😆 Zmykam umyć główkę, bo popołudniu jade do Lublina pomóc wybrac koleżance sukienke na wesele 🙂 Życzę Wam miłego dnia 🙂

• Mamusia
Witam Was kochane dziewczynki! 🙂
Na 14:30 idę na to usg,zjem obiad i wychodzę,mama ze mną idzie,bo Misza nie może przyjechać..

Dziękuje Wam za oklaski i to,że 3macie kciuki 🙂 🙃 🙂

Karola widziałam,że znów jakiejś wydrze się nudziło i zabrała Ci oklask,więc ja dałam Ci kolejny 🙂

Życzę Wam udanego dnia,pomyślnej wizyty u ginekologów 🙂
Odezwe się jak przyjdę,ide smażyć rybkę:P [img size=150]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/lief71-dc9ef4171f4622ab2ddfda17b56a7140.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hejka co tam porabiacie ja sie wybierm do banku dostała dzis smsa od swojego meżusia ze zjedża na wekkend juz jedzie pociagiem z poznania to k 23 ,bedzie fajnie ciesze sie przynajnmniej sama niebede siedziec , ateraz dzwonił do mnie jego brat i muwił mi zeby markowi psikusa zrobic ze przyjedzie po mnie i razem pojedziemy po marka ale zeby on o tym niewiedział he he 🙂 bedzie miał niespodzianke

• Mamusia
hej hello kochane moje 🙂 🙃 🤪
Nie mogłam wcześniej napisać,bo mnie nie było w domku.Byłyśmy z mamą na lodach,a później chodziłysmy po sklepach 🙂Kupiłyśmy dwie czapeczki i kaftaniki:P

Będziemy mieć prawdopodobnie chłopczyka 🤪 Jest zdrowy co najważniejsze 🙂 🙂 🙂 Ale to nie jest pewne na 100%,że będzie chłopak,Pani doktor powiedziała,że potwierdzi kolejne USG 🙂 [img size=180]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/animal27xu7-13d870881d359c9c7b3810ace7cc05b0.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />