Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hehe nio ladnie , ale u mnei pewnie bedzie poidobnie, tylko, ze ja mam do zrobienia mnostwo rzeczy- 12 plansz 100/70 cm, praca dyplomowa napisana zawierajaca esej i opis techniczny, model 100/70 cm, perspektywa farbami 100/70....aaa i wiedza z 5 lat studiow hihihihi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał:
a ja wlasnie zagłebiłam sie w ulotkę Maltanu:laugh:
zaleca sie hartowanie brodawek sutkowych na 2 miesiace przed porodem, jezeli kiedys były problemy z karmieniem 🙂 dobrze ze sobie kupiłam 🙂

nio masz racje Karolka 😉trzeba byloby 🙂

• Mamusia
Martuś architektura???
WOW

Karola, fajnie z tą pizzą macie, a jak się czujesz? Skurcze minęły?
I co oni mają na myśli poprzez hartowanie brodawek?

Moja nera daje mi w kość i chyba mi jakiś mały kamyczek się w dół przesuwa bo czuję takie schodzące kłucie, kurcze...

• Mamusia
Toja napisał:
Martuś architektura???
WOW

Karola, fajnie z tą pizzą macie, a jak się czujesz? Skurcze minęły?
I co oni mają na myśli poprzez hartowanie brodawek?

Moja nera daje mi w kość i chyba mi jakiś mały kamyczek się w dół przesuwa bo czuję takie schodzące kłucie, kurcze...

Tojus a jakas pozycja pomaga Ci? Moze sie poloz troszke?
A przez te hatrtowanie brodawek chyba maja na mysli uciskanie ich:/

• Mamusia
Maltan jest to masc zalecana w okresie ciazy i laktacji. Moze jestem za bardzo przeczulona, ale ja mialam strszne problemy z karmieniem, a pózniej z piersiami, wiec staram sie zapobiec wszystkiemu 🙂 A, ze bede miała cc to mała bedzie karmiona przez pierwsze 24h sztucznym mlekiem, a nie wiedomo kiedy u mnie sie pojawi laktacja. Masc ma zahartowac brodawki przed popekanie przy złym przystawieniu małej, jak i podczas zatoju pokarmu. Podobno tez uodparnia przed zapaleniem piersi.

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Maltan jest to masc zalecana w okresie ciazy i laktacji. Moze jestem za bardzo przeczulona, ale ja mialam strszne problemy z karmieniem, a pózniej z piersiami, wiec staram sie zapobiec wszystkiemu 🙂 A, ze bede miała cc to mała bedzie karmiona przez pierwsze 24h sztucznym mlekiem, a nie wiedomo kiedy u mnie sie pojawi laktacja. Masc ma zahartowac brodawki przed popekanie przy złym przystawieniu małej, jak i podczas zatoju pokarmu. Podobno tez uodparnia przed zapaleniem piersi.

a to co innego...

ale mam zgagę... mlaskam rennie, ale nie czuję różnicy...

• Mamusia
Toja napisał:
to super Karola, gratulacje 🙂

A co do hartowania sutków nie powinno się przy nich nic majstrować bo powodują skurcze macicy!

Tojus powaznie? Hmm kiedys czytalam na bodajze lipcowych mamusiach, ze hartuja je poprzez ucisk , nawet do tego stopnia, co mnei zdziwilo, ze pojawiala im sie jakas juz wydzielina:/ Jas tam sprobowalam a mi nic nie leci hihi ale o skurczach to wogole nie slyszalam ,a by masowanie ich mialo z tym jakis zwiazek

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Martuś ja nie uciskam, a juz leci 🙂Narazie z jednej lewej piersi, ale juz leci. Druga widze, ze pomału tez zaczyna produkowac cosik, ale malutko.

No wlasnie o tym pisaly- ze jak nie leci nic, to nalezy uciskac je czesto- masowac, aby pobudzic np przy kapaniu sie. Ten czas to wlasnie okres aby przygotowac je do przyszlego karmienia...aby byly twardsze, mniej wrazliwe-aby nie pekaly krwawiac podaczas karmienia. Ja tam nie wiem, ale to wyczyctalam. To wlasnie jest hatowanie.Ale o skurczach to nigdy nei slyszlalam.