Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
własnie mój synus rozmawiał z brzuszkiem, zapomniałam właczyc kamerke normalnie padałam z jego opwiadań jak to bylo na wakacjacj, ze on widział dzis taka dzidzie jak ona i czeka az ona bedzie gotowa aby zamieszkac w naszym domku...bo brzuszek mamusi jest juz mały i musi on peknac niedługo
🤪 :P 🤪

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej moje kochane brzuszki 🙂

Dzisiaj byłam na wizycie u mojego gin,wszystko jest ok mam tylko luźną szyjkę macicy i muszę teraz sporo leżec bo mam opuchnięte nóżki i ta opuchlizna zamienia się w "siniaka" 🤔 Mała jest ładnie ułożona główką w dół i znowu usłyszałam ,że jest duża i mogę urodzic już w sierpniu 🙂Czekam jeszcze na opis badań z usg 4d co robiłam w poniedziałek u innego lekarza 🙂
A tak po za tym to synia sprzedałam do teściów 🙂 i dalej czekam na męża 😞

Pozdrawiam Was 😘

• Mamusia
Monia a o ile jest większa?
Bo ja jak była jakieś 2 tyg temu u gina to mi powiedział, że moja córcia jest o 2 tyg większa ale nic nie mówił żeby szybciej chciała wyjść na świat. A ja bym się nie obraziła gdyby się urodziła na początku września zamiast w połowie, bo brzunio już mi strasznie ciąży.

• Mamusia
WITAM z wieczora.
Moje popołudnie było okropne, mam bóle podbrzusza - ale nie mam brać no-spy. Podobno po 30tyg. nie wskazane jest branie leków rozkurczowych....dobrze, ze jutro wizyta...mała wariuje...ale i tak sie niepokoje bo bóle sa dobijające 🥴

• Mamusia
Karola83 napisał:
Monia a o ile jest większa?
Bo ja jak była jakieś 2 tyg temu u gina to mi powiedział, że moja córcia jest o 2 tyg większa ale nic nie mówił żeby szybciej chciała wyjść na świat. A ja bym się nie obraziła gdyby się urodziła na początku września zamiast w połowie, bo brzunio już mi strasznie ciąży.

Karola mi jak robił usg to powiedział,ze jest większa też o 2 tyg ,ja jestem w 32 tyg a mała wygląda jak 34\35 tydzień,nie wiem ile waży ,zobacze jak przyjdą mi te papiery z opisem usg 🙂

Karola przykro mi ,że się tak czujesz 🥴 połóż się i odpoczywaj najwięcej teraz,ja też powinnam ,mąż dzwonił i się pytał czy leżę 🙂pilnuje mnie teraz 🙂

• Mamusia
dziewczynki ja leze cały czas 🙂
dziś byłam na działce sama autem z mama...i chyba ostatni raz prowadziłam auto przed porodem bo jak mnie zabolało w czasie jazdy to myslałam ze gwałtownie zachamuje...a wiadomo, ze takim zachowaniem stwarzam niebezpieczne sytuacje....

• Mamusia
ja już nie prowadzę od jakiegoś miesiąca bo mi ciężko było przez brzuch, prawie leżałam i napinałam się przy zmianie biegów w dodatku bałam się, że jak mała mnie kopnie czy coś to się wystraszę a wtedy mogę różnie zareagować.
zresztą czytałam w jakiejś gazecie dla przyszłych mam, że od 2-go trymestru nie powinno się prowadzić

• Mamusia
Monia przez wczorajsza rozmowe dzis poprałam wszystkie ciuszki dla małej 😆 😆 😆 a moja mama kupiła mi dzis sliczne 2 czapeczki, nawet nie musialam isc kupować.

Do tego wszytskiego moja mama i siostra tak sobie poukładały wszystkie dni, ze codziennie zabieraja Bartusia na kilka godzin. Kochane moje 🙂

• Mamusia
Przepraszam,już jestem,synio stęskniony do mnie dzwonił 🙂 Musiał mamusię usłyszec przed snem 🙂 🙂Tęskni mi sie za nim...tak cicho w domu...ale z drugiej strony to odpoczywam sobie teraz..

Karola właśnie pije truskawkową maślankę 🙂 🙂 wczoraj była owoce leśne 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał:
a ja właśnie mam dość duży brzuch, każdy się ze mnie śmieje, że jak na bliźniaki.

ja nie mam duzego, ale miałam bardzo wysoko...ale wydaje mi się ze mi opadł /okaze sie jutro na badaniu/ i teraz moze dlatego w aucie wywołuje bóle w dole...tym bardziej, ze ja pasy zapiete i wszystko przyległe 🙂