Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to ja już po 🙂

A więc... ja przez m-c przytyłam 7 kg (!) to mój rekord, dobrze, że już koniec ciąży, bo jeszcze trochę i jak słoń będę!! Ogólnie w ciąży już mam +20kg (!!!) 😞

Powiedziałam gin o tym, że swędzi no i też mam badania na próby wątrobowe i to koniecznie jutro mam zrobić i jak coś to dzwonić od razu i weźmie mnie na oddział.
Ogólnie leczenie polega na tym, że pijesz dużo wody, dodatkowo dostaje się kroplówki, żeby duuużo siusiać i "wypłukać" dziadostwo.

Ogólnie wszystko dobrze, szyjka długa, twarda, zamknięta. Mała (choć już nie taka mała jak się okazuje) waży prawie 3kg :laugh:, płucka jej pracują, ułożona jest prawidłowo, ogólnie lekarz z niej bardzo zadowolony jest

Następna wizyta 24.08 + KTG i już co tydzień KTG do końca

Z usg wyszło, że łożysko jest już bardzo dojrzałe, więc lekarz mnie pocieszył, że 42 tyg to bankowo w ciąży nie będę chodzić (bo urodzić w 38 lub 42 tc to tak jak w terminie) i mogę załapać się na koniec sierpnia/początek września czyli tak jakbym chciała 🙂 tylko bidulka ma już malusio miejsca i strasznie jej ciasno, co zresztą da się odczuć :laugh:

To chyba wszytsko

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No i po zakupach 🙂 . Jakby co to juz mąż dokupi reszte. Kurka na same podręczniki poszło 250zł.

Zaraz dzwonie do lekarza umawaim sie na wizytke. Napisze Wam po co i jak u mnie.

Karola , super że u ciebie wszytko o.k. Trzymam kciuki żeby próby wyszły dobrze. A to na te prawidłowe wyniki 😘

Tojuś, wiem że dla nas bezpieczniej w szpitalu, ale kurczaki ja sie martwie o dzieciaki bo nie mam ich z kim zostawić. Moi rodzice pracują , a do teściów one nie chcą. Ola jak sie wczoraj dowiedziała że może pójde do szpitala to płakała tylko dlatego żebym ich nie dawała do nich 😞 . Jeszcze jest szansa że M dostanie zwolnienie na opieke nad dziećmi czy jak to sie tam nazywa.

Dobra zmykam dzwonić. Odezwe sie wieczorkiem 😉

• Mamusia
Moni, z dziewczynkami to rzeczywiście jest problem... Oby się znalazło jakieś optymalne rozwiązanie 😘

Karola same dobre wieści, oprócz tego swędzenia... Normalnie ja już zaczynam pod tym względem schizować, brzuch mnie swędzi i prawa stopa trochę po południu też swędziała i ja już mam nie wiadomo jakie myśli... 🤨 😠

• Mamusia
wiem że normalne bo skóra się naciąga, ale wyobraźnia pracuje 😉

może gdyby mnie nie bolało cały czas niemal w okolicach wątroby nie zauważyłabym tego nawet... Dzidzia mi naciska tu i ówdzie i w ogóle prawą stronę mam obolałą - z przodu i z tyłu...

• Mamusia
Karola to super, że u Ciebie i maleństwa wszystko o.k. Ja dowiem się jutro jak tam ta moja kluska, pewnie też już do 3 kilo dobiega, a ja pewnie też już do 20 :P Ostatnio miałam +16, więc wszystko możliwe 🥴

A ja znowu mam dołek. Miałam nadzieję, że po ostatnich moich płaczach mój M. domyśli się, że chociaż raz sam z siebie bez mojego marudzenia mógłby zrezygnować z piłki i zostać ze mną w domku... Tym bardziej, że ostatnio bardzo dużo pracuje i mało spędzamy razem czasu, a już niedługo nie będziemy mieli go dla siebie za wiele 😞 Poza tym zapomniał, że jakiś czs temu obiecał od sierpnia zrezygnować z grania i zostawać ze mną, a ja mu nie będę przypominać, uniosłam się dumą, zobaczymy co z tego wyniknie... Tylko trochę mi przykro...

• Mamusia
Inka ja myślę że on najzwyczajniej zapomniał 🙂 facetom trzeba mówić takie rzeczy i przypominać bo oni sami się niczego nie domyślą a my tylko będziemy chodzić i o tym wszystkim rozmyślać doprowadzając się do nerwów i łez 🙂 🙂 tak to już jest...

Ja zawsze mówię M. i przypominam nawet jak już mam nerwa na niego, no ale dzięki temu świetnie się dogadujemy 😉

W ogóle to bardzo mi pomogła to wszystko zrozumieć ta oklepana książka 'Kobiety są z Wenus a mężczyźni są z Marsa' szok

• Mamusia
hej kobietki!!!I ja się melduję 😉Inka Toja ma racje, facetom trzeba wprost wszystko mówić, bo tak oni nie wiedzą o co chodzi, zastanawiają sie potem i złoszcza czemu to my jestesmy złe, smutne, obrażone itp. Dlatego głowa do góry kochana 😘 Dla Ciebie na pocieszenie 🙂 A u mnie juz z mamą oki, myslę ze to i ja przeżywam przeprowadzke,nie tylko ona...wczoraj przemyślałam sprawę, powiedziałam jej ze ja bardzo kocham i wszystko wróciło do normy 🙂 🙂
Teraz nie wiem jak ja sama dam rade z tą przeprowadzką psychicznie, potem tam sama..kurcze...ehh nie wiedziałam,ze sama tak to bede przezywała 😞 😞

• Mamusia
Mimi83 napisał:
dzieki Atuś 😉 No tam też nie zaciekawie w tym Łasku, zresztą ja jestem ze wsi i strasznie cięzko mi sie przestawić na miasto, czuje sie tam jak w więzieniu..

zobaczysz, jak Maleństwo będzie już z Tobą, to nie będziesz mieć czasu na tęsknoty...