Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moni 😘 😘 😘 na odwagę

Atuś a więc dobre wieści 🙂 cieszę się bardzo!

Dzisiaj na szkole rodzenia zwiedzamy porodówkę... Idę się szykować powoli, bo jeszcze obiad muszę zrobić, buziaki babeczki!

I wybaczcie, że tak mnie mało, na nadążam ze wszystkim, papa!

• Mamusia
Karola83 napisał:
Wiadomość od Moni[/b]
Hej Kobitki.
No więc leże na patologii, jutro mam mieć pierwszą (i mam nadzieje jedyną) próbę wywoływania porodu.
Miałam mieć dzisiaj ale nie było wolnej sali porodowej.
Trzymajcie kciuki bo mam cholernego pietra. Jutro się odezwe.

No to będziemy miały pierwszego "wrześniowego" szkrabka. Moni trzymam kciuki, żeby szybko poszło 😉

A mi narazie przeszło :P Porobiłam pranie, poprasowałam całą masę rzeczy, już w naszych szafach zaczęło świecić pustkami :P Pomyłam nawet podłogi 🤪 Teraz siedzę z nóżkami w zimnej wodzie i odpoczywam :P Zaraz wszamam zupinkę i chciałam jeszcze dziś okna umyć :P Mówię Wam jaka odmiana po ostatnich dniach lenistwa 🙃

• Mamusia
wdepnęłam do domu na szybką kawę i jeszcze muszę sobie do szkoły podejść, żeby Gabrynie wypisać i do mamy odnieść legitymacje ubezpieczeniową taty...
popołudniu do teściów idziemy z moim W żeby dzieciaczki odebrać 🙂 normalnie strasznie się stęskniłam za nimi 🤔

• Mamusia
ja tez wpadam na chwilke, nie dawno wstałam bo jakis okrutny spioch mnie dopadł 🤨 no widze ze wszystkie mamy aktywny dzien, ja dzis wprawdzie okien nie myłam, ale starłam sobie podloge w kuchni i w lazience, jak dam rade to jeszcze w przedpokoju i w pokoju posprzatam 🙂
Monia odwagi wszystko bedzie dobrze na pewno, trzymamy kciuki 😉Toja koniecznie napisz jak tam wrazenia z porodówki,Inka to super ze humor juz lepszy i dostałas skrzydeł 🙂 🙂 Kurcze chyba sie jescze położe, bo cos mnie brzuch pobolewa 🤔 nie wiem dlaczego, zajrze poźniej, udanego dnia babeczki 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny!!!
ja dopiero teraz, ale naprawde latanego miałam dzis do rana, dobrze, ze za kierownica jeszcze sie mieszcze i wszedzie moge podjechac :P

moje badanie GBS ok 70zł czaicie 🤪 oni mnie rozbrajaja,
po co ja ubezpieczona jestem, no po co!!!

mam rozwarcie na 3środkowe palce 🤪

• Mamusia
Ata wspaniale, ze Ci smakuję.
Ja normalnie uwielbiam to 🙂

rozmawiałam dziś z Moni przez telefon, to co napisała Karola83, plus ja dodam, ze jutro jak nie pójdzie, to druga próba bedzie w sobote i wówczas jak nic to juz cesarka...
Monia boi się bardzo i teskni za Nami 🙂

Toja czekamy na relacje.

ja zmykam kawulca zrobić...i biore się za mycie podłóg 😆
Miłego popołudnia 🙂

ps. narazie zadnych wiadomosci z Niemiec, nie mozemy się dodzwonić nawet w nocy 😞...nic nie wiemy 😞

• Mamusia
Kurcze Karola no to aby patrzec jak Natalka pojawi sie jeszcze w sierpniu:laugh: super 🤪 oby wszystko z monia bylo dobrze i wywoływanie porodu jutro sie udało 🙂
a ja nie wiem Atus jaki to przepis masz bo ja go nie widziałam 🤔
A u mnie spokoj, dwa prania zrobilam, męza nie ma jeszcze z pracy, byłam w sklepie gazetke sobie kupilam i tak czytam i siedze i sie nudze 🤢
I mysle co by tu na kolacje zjesc już:laugh: :laugh: 🤪

• Mamusia
Karolciu, właśnie ostatnio wyczaiłam, że jak pomoczę nózki to trochę schodzi, a poza tym przynosi takie orzeźwienie 😉

Ja już po wizycie. Oznak nadchodzącego porodu brak 😞 Zero rozwarcia, trochę szyjka zaczyna się skracać, ale to już ten etap... Brzunio dalej wysoko, główka troszkę niżej, ale do końca sierpnia nic nie powinno się wydarzyć... Następną wizytę mam 1 września. Synuś waży 3220 i po raz kolejny doktorek mnie zapewnił, że do najmniejszych nie należy, no i jeszcze podrośnie :P